[anadoluhaber] 2010 Anayasa Referandum Seçim Sonucu Tahmini Mersin İçel Burak Canlı

2010 ANAYASA REFERANDUM SEÇİM SONUCU TAHMİNİ

 

2007 Yılı Genel Seçimlerin de AKP yüzde 46’yla 16.327.291 oy almış bulunmaktadır.

Aynı şekil de CHP ve MHP yüzde 35’le toplam da 12.318.000 oy almış bulunmaktadır.

 

2009 Yılı Yerel Seçimlerin de AKP yüzde 38,8’le 15.458.985 oy almış bulunmaktadır.

Aynı şekil de CHP ve MHP yüzde 39,2’le 15.600.000 oy almış bulunmaktadır.

 

Bazı kişiler çıkar ve der Yerel seçim ayrı Genel seçim ayrı. Ayrısı da mayrısı da ortada net bir şekil de görülmektedir. Mecliste bulunan iki Parti oylarını arttırmış ve iktidar Partisi düşürmüştür.

 

2007 yılı Cumhurbaşkanlığı Referandumunda ise Seçmenlerin referanduma katılım oranı dikkatlerden kaçmamaktadır. Katılım oranı Yüzde 67,32’dir. Ve katılanların Yüzde 69,12’si 19.407.242 ile evet yüzde 30,88’i 8.668.761 ile de Hayır demiştir.

 

Cumhur Başkanlığı referandumunda hayır diyen kitle olan yüzde 30,88’ine hiçbir şekil de bu söz konusu yapılacak referandumda evet dedirtmek mümkün olmayacaktır.

 

2007 genel seçiminde seçime katılım oranı Yüzde 84,25 iken 2009 Genel seçime katılım oranı Yüzde 85’dir. 2007 Referandumundan ise nerdeyse yüzde 18 ile bir katılım eksikliği bulunmaktadır ki bu oyda nerdeyse kendi hesabıma göre yaklaşık olarak 7.350.000 oya denk gelmektedir.

 

Etrafta kendimce sorduğum ve şu an için anayasa oylamasına hayır diyeceklerin nerdeyse hemen, hemen hiç biri 2007 anayasa oylamasına katılmamıştır. Hatta öyle bir oylamayı çoğu hatırlamamaktadır.

 

2007 Genel seçimlerine katılan ve 2009 yerel seçimlerine katılan seçmenin 2007 Referandumuna katılmayan kısmı 2010 Referandumuna katılacak ve bu katılanlarında yüzde 90’nı aşan kısmı da hayır oyu kullanacaktır.

 

AKP oylarını düşürmüş ve CHP ve MHP oylarını azımsanmayacak bir şekil de arttırmıştır. Bu doğrultuda AKP meydanlar da avazı çıktığı kadar bağırmakta ve onu bunu yanına çağırmaktadır.

 

Evet, oyu için SP, BBP’nin her hangi bir duruşu çok büyük bir önem arz etmemektedir. Zira DP, DSP, MP, HEPAR’ dan tutunda daha pek çok Parti Hayır oylarını çağırmaktadır.

 

2007 Referandumunda Hayırcı Partiler sadece hayır demişlerdir. Miting yapılmamış ve gerekli destek Kamuoyundan alınmamıştır. Dünün oylamasında hayırcı olmayanlar dahi bugünün hayırcısı oluvermişlerdir. Tüm bunlara karşın Seçim Takvimi de bu sefer gerçekte öyleymiş gibi görünmese de aslın da evet çilerin aleyhine bir durum yaratmaktayken bir de üstüne üstelik küstürülmüş seçmen, dışlanmış topluluk, aradığını bulamayan grup, yanlış ve hatalı politikalar sonucunda iktidar düşmanı edilen hayalperestlerin varlığı bulunmaktadır.

Öncelikle belirtmem gerekirse dayandığım bilgiler eksiktir. Son gün oylamaya kadar veriler gel git yaşayacak ve oylamanın kaderin de yaşanan durumların derecesine göre değişikler görülebilecektir. Bunlara karşın ben taraflı olarak ve tarafsıza yakın bir şekil de 11.08.2010 tarihinde diyorum ki oylama sonucun da hayır çıkacaktır.  Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.