[anadoluhaber] 6.Ağustos 2010 Kafkasya Bölgesi Son Güncel Haberleri

KBK Karaçay-Çerkessk'te 3 Mürted Trafik Polisi Öldürüldü ve Yaralandı

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay Birleşik Vilayeti) sektörü Mücahid haber kaynaklarından gelen bir habere göre, Karaçay-Çerkessk,Stavropol bölgesi eteklerindeki Çerkessk-Dombay otoyolu devriyesine bu sabah (06.Ağustos.Cuma) erken saatlerde bir saldırı yapıldı.

Haber kaynağının verilerine göre, DPS (kukla Karaçay-Çerkessk yönetimi Trafik polisi departmanı) çetesi elemanı 3 mürted polisten biri olay yerinde öldü diğer ikisi ağır yaralandı.

MVD-KCHR (Kukla Karaçay-Çerkessk yönetimi içişleri bakanlığı) sözcüsü olayı doğruladı ve yerel medyaya "Çerkessk-Dombay otoyolu devriyesi çalıntı olduğu şüphe edilen bir aracı durdurmak istedi, araçtan otomatik tüfeklerle ateş açılması sonucu bir polis öldü, diğer ikisi ağır yaralı hastanede tedavide" şeklinde açıklama yaptı.

Kafkasya Emirliği KBK (Kabardey-Balkar-Karaçay Birleşik Vilayeti) Sektörü Silahlı Kuvvetler Komutanlığı henüz olayın ayrıntılarını bildirmedi.

ShamilOnline.org

/// ***** ///

Rus Kukla Kadirovsky Yönetimi Hep Bildiğiniz Gibi

Eski Sovyet yönetimlerinin "Dağda bir avuç militanı ele geçiremediniz" eleştirilerine, Rus Kukla Kadirovsky güvenlik çetesinin elebaşları mazeret göstermekten ileri gidemiyor.

Son zamanlarda Mücahidlerin, Kafkasya Emirliği sektörlerinde ( Dağıstan, Kabardey-Balkar-Karaçay, İnguşetya ve Çeçenya sektörleri ) kafir ve yerel işbirlikçilere karşı yaptığı başarılı operasyonlardan rahat yüzü görmeyen ve kayıpsız bir gün geçirmeyen Rus kuklası işbirlikçi yönetimler Mücahidler karşısındaki çaresizlik ve başarısızlıklarına mazeret üretiyor.Bu mazaretçiler listesinin başında da Çeçenya Rus kukla Kadirov yönetiminin içişleri güvenlik çetesi  geliyor.

İşgalcilerin medyasına haber konusu olan bir habere göre, geçtiğimiz  3.Ağustos günü Mücahidlerin mobil timinin, Urus-Martan bölgesinde FSB federal çetesi ile girdiği silahlı çatışmadan sonra, kukla Çeçenya yönetimi, " Üç militan ile Shalazhi köyünden birkaç kilometre ileride çatışmaya girdik fakat militanlar kayıp vermeden kaçmakta başarılı oldu. Takip edemedik, arazide mayın tuzakları olduğundan şüphelendik ve ayrıca sık ormanda gizlenmek o kadar kolay ki, onlar kamuflajı ve bu arazide yaşama kurallarını çok iyi biliyor. Bir kaç km'lik ormanlık alanda üç kişiyi bulmak samanlıkta iğne aramak gibi ve ayrıca militanlar tarafından gelebilecek, mayın, pusu gibi tehlikeleri de hesaplarsak onları ele geçirmek imkansız."

Bu arada Çeçenya sektöründe en son,

  • 31.Temmuz da Caharkale bölgesi Chernorechye köyünde 2 mürted polis öldürüldü, Kukla yönetim operasyonda vuruldular dese de yerel tanıklar gece 22.00 sıraları kullanıdıkları araçta Mücahidlerin operasyonu sonucu öldürüldüklerini doğruladılar.
  • 25.Temmuz Urus-Martan bölgesi Tangi-Chu köyü civarında FSB çetesine mayınlı operasyon yapıldı 2 FSB kukla elemanı ağır yaralandı.
  • 23.Temmuz Caharkale bölgesi Chiski yerleşim alanında FSB çete elemanı timine bombatar ve otomatik makineli tüfeklerle operasyon yapıldı 2 suç çetesi elemanı öldürüldü.

Diğer taraftan, Mücahidlerin başarılı atakları karşısında çaresiz ve kayıpsız gün geçiremeyen ve mazaretten başka çözüm getiremeyen kukla güvenlik çetesinden umudu kesen Kafirovsky Rus kukla Kadirov, yerel yandaş medyasına 25.Temmuz da Mücahidler hakkında bilgi getirecek ve işbirlikçi olacaklara 3 milyon Ruble para ödülü vereceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz 3.Ağustos günü yeniden yerel halka yandaş medyasından çağrıda bulunarak, Mücahidler hakkında bilgi getirecek ve işbirliği yapacaklara adam başı 100 bin US dolar nakit para ödülü vereceğini ilan etti. 

ShamilOnline.org


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.