[anadoluhaber] AB Hibesi - Müzeler Programı 20 Agustos'ta basvurular sona eriyor

Avrupa Birligi tarafindan Turkiye'de muzecilik alaninda faaliyet gosteren kurumlara yonelik hibe destekleri icin basvurular 20 Agustos'ta sona ermektedir. Hibe Programi kapsaminda sivil toplum orgutlerine (Dernek, Vakif vb.), universitelerin ve belediyelerin muze mudurluklerine, devlet muzelerine ve ozel muzelere, hibe destekleri saglanmaktadir.

Hibe Programinin Genel Amaci:
Turkiye'deki ve Avrupa'daki muzelerin, ilgili STK'larin ve universitelerin ortak projeleri araciligi ile kulturlerarasi diyalogu artirarak AB ve Turkiye arasinda karsilikli anlayisi ve sivil toplum diyalogunu daha da gelistirmektir.

Programin Ozel Hedefleri: Turkiye'de bulunan muzelerin AB Uye Ulkelerinde bulunan benzer kurumlarla isbirligi kurma kapasitelerini gelistirmek, sektorde uzun vadeli isbirlikleri ve ortakliklar kurmak ve AB ile Turkiye'deki muzeler arasinda deneyim ve bilgi degisiminin saglanabilmesi icin mali destek saglamaktir.

Son Basvuru Tarihi: 20 Agustos 2010

Basvuru Yapabilen Kurumlar: Muzecilik alaninda faaliyet gosteren Sivil Toplum Kuruluslari (STK)  ve/veya muze (devlet muzeleri yada universite muze mudurlukleri, yerel yonetim muzeleri, vakif muzeleri vb. gibi ozel muzeler) olmak

Proje Sureleri: En fazla 12 Ay

Sektorler & Konular:
Program asagidaki tematik alanlardaki faaliyetleri destekleyecektir:

* Muzelerde dijital ve bilisimsel guzel sanatlar, performans sanatlari ve fotografcilik
* Muzeler ve galerilerde hareketli ve durgun imajlar
* Muzelerde gorsellik ve gorsellestirme
* Bilim ve muzeler
* Muzelerde gorsel-isitsel ve enteraktif teknikler
* Muzeler ve engelliler, cocuklar vb. gibi dezavantajli gruplar
* Muzeler ve egitim
* Muzelerde veritabani kurulumu, arsivleme ve ag kurma projeleri
* Ozel ilgi muzeleri (denizcilik, oyuncak, spor, arabalar, unluler, vb.)
* Tarih ve muzeler
* Muzeler ve sehir kulturu
* Muze yonetimi ve yonetisimi
* Muze Sergi Tasarimi & Kuratorluk

Proje Turleri:

* Muzelerin ve islerinin uluslararasi hareketliliginin saglanmasi ve desteklenmesi,
* Tanitim ve yonetim faaliyetleri (muzeler, guncel muze yonetim teknikleri, yeni medya ve teknolojik uygulamalar, yenilikci teknolojik duzenlemeler, muzeler icin bilgi ve iyi uygulama degisimi vb.   hakkinda tanitim faaliyetleri),
* Turkiye ve Avrupa Birligi uye Ulkelerinde bulunan ilgili muzelerin, enstitulerin, organizasyonlarin ve operatorlerin isbirligi sonucunda uretilen ortak urun ve faaliyetler (ortak kuratorluk ve sergileme projeleri, gonullu degisim faaliyetleri vb.) araciligiyla karsilikli anlayisin gelistirilmesi;
* AB uye devletlerindeki benzer kuruluslarla ortak projeler ve deneyim paylasimlari araciligiyla Turkiye'deki muzelerin hem teorik hem de pratik alanlarda kapasitelerini guclendirmek,
* Kuratorluk ve yonetim konularinda yeni yaklasimlar yaratmak ve uygulamak,
* Yerel topluluklara ozel firsatlar saglamak ve onlarin kulturel ve sanatsal faaliyetlere katilimini tesvik etmek,
* Yukarida belirtilen onceliklere uygun diger ilgili faaliyetler. (http://www.kipu.com.tr)

Hibeler asagidaki faaliyetlere verilebilecektir:

Projeler yukarida adi gecen oncelik alanlari cercevesinde asagida verilen faaliyet turlerini kapsayabilir, ancak sadece bunlarla sinirli degildir:

* festivaller,
* sergiler,
* Performans sanatlari,
* Konserler,
* Belgeseller,
* Kongreler, konferanslar, seminerler, sempozyumlar, calistaylar,
* Yarismalar ve odul torenleri,
* Kutlamalar,
* Sanat koleksiyonlari,
* Baska bir organizasyonla baglantisi olmayan organizasyonlar,
* Yukarida bahsedilen faaliyetlere uygun diger ilgili faaliyetler.

Kipu Danismanlik, uzmanlarimizin uzmanlik alanlari ve basarili referanslarimiz dogrultusunda sinirli sayida nitelikli basvuru calismasi gerceklestirecektir. Projenin kabul edilebilirligi ve basarisini temel alan Kipu Danismanlik, 100'den fazla basarili proje referansi ve %80′den fazla proje kazanim basarisiyla proje hazirlik, gelistirme, yonetim ve egitim calismalarina profesyonel teknik destek vermektedir.

Kipu Danismanlik Ltd. olarak her program icin proje konusu, uygulanabilirligi ve kabul edilebilirligi dogrultusunda sinirli kontenjan icinde proje hazirlik calismasi gerceklestirmekteyiz. Projelerdeki sorun analizi, paydas analizi ve kapsamli arastirma ve gelistirme faaliyetleri icin proje calismalarinin en gec 30 Temmuz'a kadar baslamasi gerekmektedir. Sirketimiz 30 Temmuz'a kadar Muzecilik Bileseni kapsaminda sinirli sayida proje icin danismanlik hizmeti saglayacaktir.

Hibe programi ile ilgili detayli bilgi icin:
http://www.kipu.com.tr



--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.