[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERLERİ----112.DERS---Ve bilhassa o erzak [Yiyecek, içecek] paketleri içinde yavrulara gönderilen süt konserveleri ve validelerinin [annelerinin] şefkatli sinelerinde asılan şekerli süt tulumbacıklarını göndermek, o kadar şefkat ve merhamet ve hikmet içinde görünüyor ki

112.ders. 26.08.2010--[perşembe]

 

Asâ-yı Mûsâ’dan

İkinci Kısım

Hüccetullahi’l-Bâliğa

Risalesi

On Bir Hüccet-i İmâniyedir

Birinci Hüccet-i İmâniye

Âyetü’l-Kübrâ[7]

Sonra sahifelerine bakar, görür ki: Bablarındaki [girişlerindeki] herbir sahifesi, binler âyâtıyla [ayetleriyle] arzın Rabbini tanıttırıyor. Umumunu [tümünü] okumak için vakit bulamadığından, yalnız birtek sahife olan zîhayatın bahar faslında icad ve idaresine bakar, müşahede eder[görür] ki:

Yüz bin envaın [çeşitin] hadsiz [sayısız] efradlarının [fertlerinin] suretleri, basit bir maddeden gayet muntazam[düzenli] açılıyor ve gayet rahîmâne [merhametli olarak] terbiye ediliyor ve gayet mu’cizâne [yapılmasında insanların aciz kaldığı] bir kısmının tohumlarına kanatçıklar verip, onları uçurmak suretiyle neşrettiriliyor ve gayet müdebbirâne [tedbirlice] idare olunuyor ve gayet müşfikâne [şefkatle] iaşe [beslenip] ve it’am ediliyor [doyuruluyor] ve gayet rahîmâne [merhametli olarak] ve rezzâkâne [Rızık verene yakışır surette] hadsiz [sınırsız] ve çeşit çeşit ve lezzetli ve tatlı rızıkları, hiçten ve kuru topraktan ve birbirinin misli ve farkları pek az ve kemik gibi köklerden, .

çekirdeklerden, su katrelerinden yetiştiriliyor. Her bahara, bir vagon gibi, hazine-i gaybdan[yerleri bilinmeyen hazinelerden] yüz bin nevi [çeşit] et’ime [Yemekler] ve levazımat [Lüzumlu ihtiyaç maddeleri], kemâl-i intizamla [ mükemmel düzen içinde] yüklenip zîhayata [calılara] gönderiliyor. Ve bilhassa o erzak [Yiyecek, içecek] paketleri içinde yavrulara gönderilen süt konserveleri ve validelerinin [annelerinin] şefkatli sinelerinde asılan şekerli süt tulumbacıklarını göndermek, o kadar şefkat ve merhamet ve hikmet içinde görünüyor ki, bilbedahe [apaçık] bir Rahmân-ı Rahîmin [Sonsuz ikram,şefkat,merhamet sahibi olan Allah’ın] gayet müşfikane [şefkatle] ve mürebbiyâne [terbiye edecek şekilde, eğiterek] bir cilve-i rahmeti [rahmet, merhamet, şefkat görüntüleri] ve ihsanı [ikram, lütuf, bağış, yardım] olduğunu ispat eder.

 

 

Devam edecek :132

 

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.