[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----98----Kur'ân'ın nurundan gelen bir Nur, ehl-i imana[inananlara] bir nokta-i istinat[dayanak noktası] olacağını mânâ-yı işârî[İşâretlerle ifâde edilen mânalar] ile haber veriyor diye kalbime ihtar edildi[hatırlatıdı].

98.ders.06.08.2010[cuma]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi

                               On Birinci Mesele[15]

 

On Birinci Meselenin Haşiyesinin bir Lâhikasıdır[1]

Âyetü'l-Kürsînin tetimmesi[ilavesi] olan

1 لاٰ اِكْرَاهَ فِى (الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ) مِنَ الْغَىِّ bin üç yüz elli (1350),  

2 فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ bin dokuz yüz yirmi dokuz (1929) veya (1928),

  3 وَيُؤْمِنْ بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ dokuz yüz kırk altı (946) "Risaletü'n-Nur" ismine muvafık[denk,uygun]; 4 بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقٰى bin üç yüz kırk yedi (1347);

 لاَ انْفِصَامَ لَهَا وَاللهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ   (اَللهُ) (وَلِىُّ الَّذِينَ اٰمَنُوا) 5

eğer beraber olsa bin on iki (1012), eğer beraber olmazsa dokuz yüz kırk beş (945) (bir şedde sayılmaz), 6 يُخْرِجُهُمْ مِنَ (الظُّلُمَاتِ) اِلَى النُّورِ bin üç yüz yetmiş iki (1372) (şeddesiz), 7وَالَّذِينَ كَفَرُوا اَوْلِيَاۤءُهُمُ (الطَّاغُوتُ)  bin dört yüz on yedi (1417); 8 يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ اِلَى (الظُّلُمَاتِ) bin üç yüz otuz sekiz (1338) (şedde sayılmaz) 9 اُولٰۤئِكَ اَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ bin iki yüz doksan beş (1295) (şedde sayılır) eder. Risaletü'n-Nur'un hem iki kere ismine, hem suret-i mücahedesine[mücadele biçimine,usulüne], hem tahakkukuna[Gerçekleşmesi, meydana gelmesine] ve telif ve tekemmül[kemale erme] zamanına tam tamına tevafukuyla[örtüşmesi denk gelmesiyle] beraber, ehl-i küfrün[inkarcıların] bin iki yüz doksan üç (1293) harbiyle âlem-i İslâmın[İslam aleminin] nurunu söndürmeye çalışması tarihine ve Birinci Harb-i Umumîden[dünya savaşından] istifade ile bin üç yüz otuz sekizde (1338) bilfiil nurdan zulümata[karanlığa] atmak için yapılan dehşetli muahedeler[anlaşmalar] tarihine tam tamına tevafuku[denk gelmesi] ve içinde mükerreren[tekrar be tekrar] nur ve zulümat[karanlık,dinsizlik] karşılaştırılması ve bu mücahede-i mâneviyede[manevi mücadelede] Kur'ân'ın nurundan gelen bir Nur, ehl-i imana[inananlara] bir nokta-i istinat[dayanak  noktası] olacağını mânâ-yı işârî[İşâretlerle ifâde edilen mânalar] ile haber veriyor diye kalbime ihtar edildi[hatırlatıdı]. Ben de mecbur oldum, yazdım. Sonra baktım ki, mânâsının münasebeti[ilgisi ,alakası] bu asrımıza o kadar kuvvetlidir ki, hiç tevafuk[denklik, örtüşme] emaresi[belirtisi] olmasa da, yine bu âyetler her asra baktığı gibi mânâ-yı işârî[İşâretlerle ifâde edilen mânalar] ile bizimle de konuşuyor kanaatim geldi.

 

 1-"Dinde zorlama yoktur; doğruluk sapıklıktan, îman küfürden iyice ayrılmıştır." Bakara Sûresi, 2:256.

2- "Kim birer mâbud gibi kıymet verilen tâğutları reddederse..." Bakara Sûresi, 2:256.

 3-"Ve kim Allah'a îman ederse, işte o (...) yapışmıştır." Bakara Sûresi, 2:256.

 4-"Sapa sağlam bir kulpa..." Bakara Sûresi, 2:256.

 5-"O kopmaz ve kırılmaz. Allah ise herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilendir. Allah imân edenlerin dostu ve yardımcısıdır." Bakara Sûresi, 2:256-257.

6- "Onları inkâr karanlıklarından kurtarıp hidâyet nûruna kavuşturur." Bakara Sûresi, 2:257.

7- "İnkâr edenlerin dostu ise tâğuttur." Bakara Sûresi, 2:257.

8- "Onları imân nûrundan mahrum bırakıp inkâr karanlıklarına sürüklerler." Bakara Sûresi, 2:257.

9- "İşte onlar Cehennem ateşinin ehlidir, orada ebediyen kalacaklardır." Bakara Sûresi, 2:257.

 

Devam edecek:115

 

 

Bu Sayfaya Yeni Notunuz

 

Kaydet

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.