[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----99---- cihad-ı mânevî[manevi cihat] mübarezesinde[çatışmasında] büyük bir kahraman "Nur" namında Risale-i Nur'dur ki, dinde bulunan yüzer tılsımları[sırları] keşfeden[ortaya çıkaran] onun mânevî elmas kılıcı, maddî kılıçlara ihtiyaç bırakmıyor.

99.ders. 09.08.2010[pazartesi]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi

                               On Birinci Mesele[16]

 

On Birinci Meselenin Haşiyesinin bir Lâhikasıdır[2]

Evet, evvelâ başta 1 لاٰ اِكْرَاهَ فِى (الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ) cümlesi, makam-ı cifrî ve ebcedî[cifir ve ebced hesabı] ile bin üç yüz elli (1350) tarihine parmak basar ve mânâ-yı işârî[İşâretlerle ifâde edilen mâna] ile der: Gerçi o tarihte, dini, dünyadan tefrik[ayırmak] ile dinde ikraha[zorlamaya] ve icbara[baskıya] ve mücahede-i diniyeye ve din için silâhla cihada muarız olan hürriyet-i vicdan[vicdan,inanç,özgürlüğü], hükümetlerde bir kanun-u esasî[anayasa maddesi], bir düstur-u siyasî[siyasi bir esas] oluyor ve hükümet, lâik cumhuriyete döner. Fakat ona mukàbil[karşılık] mânevî bir cihad-ı dinî[dini cihad], iman-ı tahkikî[delil ve bürhan ile inanma] kılıcıyla olacak. Çünkü, dindeki rüşd-ü irşad[İslâmiyet yoluna sevk ve olgunlaştırma] ve hak ve hakikati gözlere gösterecek derecede kuvvetli burhanları[delilleri] izhar edip[gösterip] teybin[beyan edilen] ve tebeyyün eden[görünen] bir nur Kur'ân'dan çıkacak diye haber verip bir lem'a-i i'caz[Acze düşüren parıltı] gösterir.

Hem, tâ 2 خَالِدُونَ kelimesine kadar, Risale-i Nur'daki bütün muvazenelerin[karşılaştırmaların] aslı, menbaı[kaynağı] olarak aynen o muvazeneler gibi mükerreren[tekraren] nur[aydınlık] ve zulümat[karanlık] ve iman ve karanlıkları karşılaştırmasıyla gizli bir emaredir[belirti,işarettir] ki, o tarihte bulunan

 

 

 

 

 

1- "Dinde zorlama yoktur; doğruluk sapıklıktan, îman küfürden iyice ayrılmıştır." Bakara Sûresi, 2:256.

2- "Ebediyen kalıcıdırlar." Bakara Sûresi, 2:257.

 

Devam edecek:116

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.