[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----100.DERS.---- O zâlim düşmanına hiddet değil, belki acıyor, şefkat ediyor, "Keşke kurtulsaydı" diyerek ıslahına çalışır.

100.ders. 10.08.2010[salı]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi

                               On Birinci Mesele[17]

 

On Birinci Meselenin Haşiyesinin bir Lâhikasıdır[3]

Evet, hadsiz şükürler olsun ki, yirmi senedir Risale-i Nur bu ihbar-ı gaybı[gabi haberi] ve lem'a-ı i'câzı[Acze düşüren mu'cizelik parıltısını] bilfiil[fiili olarak] göstermiştir. Ve bu sırr-ı azîm[büyük sır] içindir ki, Risale-i Nur şakirtleri dünya siyasetine ve cereyanlarına ve maddî mücadelelerine karışmıyorlar ve ehemmiyet vermiyorlar ve tenezzül etmiyorlar. Ve hakikî şakirtleri[talebeleri], en dehşetli[korkunç] bir hasmına[rakibine] ve hakaretli tecavüzüne[söz ve harekette ileri giden Saldıran, sataşana] karşı ona der:

"Ey bedbaht[zavallı]! Ben seni idam-ı ebedîden[sonsuz idam olmaktan] kurtarmaya ve fâni[Ölümlü, muvakkat, geçici] hayvaniyetin en süflî[Aşağılılk, alçak, bayağı,adi] ve elîm[acıklı] derecesinden bir bâki[ebedi] insaniyet saadetine[mutluluğuna] çıkarmaya çalışıyorum; sen benim ölümüme ve idamıma çalışıyorsun. Senin bu dünyada lezzetin pek az, pek kısa; ve âhirette ceza ve belâların pek çok ve pek uzundur. Ve benim ölümüm bir terhistir[sorumluluklardan payostur]. Haydi def ol! Seninle uğraşmam, ne yaparsan yap!" der. O zâlim düşmanına hiddet değil, belki acıyor, şefkat ediyor, "Keşke kurtulsaydı" diyerek ıslahına çalışır.

Sâniyen: [(وَيُؤْمِنْ بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ) (بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقٰى)] 1

Bu iki kudsî cümleler, kuvvetli münasebet-i mâneviye [manevi alâka, yakınlık]ile beraber makam-ı cifrî ve ebcedî hesabıyla, birincisi Risaletü'n-Nur'un ismine, ikincisi onun tahakkukuna ve tekemmülüne[mükemmelleşmesi olgunlaşması] ve parlak fütuhatına[Zaferlerine] mânen ve cifren tam tamına tetâbukları[denk gelmesleri] bir emâredir[işarettir] ki, Risaletü'n-Nur bu asırda, bu tarihte bir urvetü'l-vüskadır[Kopmaz ve sağlam iptir]. Yani çok muhkem[dayanıklı], kopmaz bir zincir ve bir hablullahtır[Allah'ın ipidir]. Ona elini atan yapışan, necat[kurtuluş] bulur diye mânâ-yı remziyle[işari anlamıyla] haber verir.

Sâlisen: 2 (اَللهُ) وَلِىُّ الَّذِينَ اٰمَنُوا cümlesi hem mânâ, hem cifirle Risaletü'n-Nur'a bir remzi[işareti] var. Şöyle ki:...

[Bu makamda perde indi, yazmaya izin verilmedi. Başka zamana tehir edildi.]HAŞİYE

 

1- "Ve kim Allah'a îman ederse, işte o (...) yapışmıştır. Sapa sağlam bir kulpa..." Bakara Sûresi, 2:256.

2- "Allah imân edenlerin dostu ve yardımcısıdır." Bakara Sûresi, 2: 257.

HaşiyeBu nüktenin bâki kısmı şimdilik yazdırılmadığının sebebi, bir derece dünyaya, siyasete temasıdır. Biz de bakmaktan memnuuz. Evet, اِنَّ اْلاِنَسَانَ لَيَطْغٰى bu tâğûta bakar ve baktırır. ("Muhakkak ki insan azgınlaşır" Alâk Sûresi, 96:6)       

                                                                                                                      Said Nursî

 

Devam edecek:117

 

 

Bu Sayfaya Yeni Notunuz

 

Kaydet

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.