[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----105.DERS----Haddimden yüz derece ziyade olan bu mektup muhteviyatını[içeriğini] tevazu ile reddetmek bir küfran-ı nimet[Cenâb-ı Hakk'ın ihsan ettiği nimetleri bilmemek] ve umum[tüm] şâkirtlerin[talebelerin] hüsn-ü zanlarına[iyi düşüncelerine] karşı bir ihanet [Haksızlık etmiş ] olması

105.ders. 17.08.2010--[salı]

Asa-yı Musa
Birinci Kısım

Meyve Risalesi

                               On Birinci Mesele[22]

 

 

105 ve aynen kabul etmek bir gurur, bir enâniyet[bencillik] ve benlik bulunması cihetiyle, umum namına Risale-i Nur kâtibinin[yazıcısının] yazdığı bu uzun mektubu, on üç fıkraları ilâve edip, hem bir şükr-ü mânevî[manevi bir şükür], hem gururdan, hem küfran-ı nimetten[nankörlük etmekten] kurtulmak için size bir suretini gönderiyorum ki, Meyvenin On Birinci Meselesinin âhirinde “Risale-i Nurun Isparta ve civarı talebelerinin bir mektubudur” diye ilhak[ilave] edilsin. Ben bu mektubu, bu tâdilât[değişiklik ] ile yazdığımız halde, iki defa bir güvercin yanımızdaki pencereye geldi. İçeriye girecekti. Ceylân’ın başını gördü girmedi. Birkaç dakika sonra başkası aynen geldi. Yine yazanı gördü, girmedi. Ben dedim: “Herhalde evvelki serçe ve kuddüs kuşu gibi müjdecileridir. Veyahut bu mektup gibi müteaddit[birçok] mektupları yazdığımızdan, mübarek mektubun tâdili[düzeltilmesi] ile mübarekiyetini tebrik için gelmişler” kanaatimiz geldi.

Said Nursî

 

Devam edecek:123

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.