[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ----106.DERS----Kâinattan Hâlıkını[yaratıcısını] soran bir seyyahın[gezginin] müşahedatıdır[gözlemleridir].

106.ders. 18.08.2010--[çarşamba]

 

 

Asâ-yı Mûsâ'dan

İkinci Kısım

Hüccetullahi'l-Bâliğa

Risalesi

On Bir Hüccet-i İmâniyedir

Bu risaleyi Ankara ehl-i vukufu [bilirkişisi] çok takdir ettikleri gibi; bu defa da beraatimize[suçsuz olduğumuzun anlaşılmasına] ehemmiyetli bir sebep ve küfr-ü mutlakı [Kayıtsız şartsız inkarı] kıran en keskin ve yüksek ve kuvvetli bir hüccet-i kàtıa[şüpheye mahal bırakmayan ] ve bürhan-ı bâhirdir[apaçık delildir].

Said Nursî

Birinci Hüccet-i İmâniye

Âyetü'l-Kübrâ[1]

Kâinattan Hâlıkını[yaratıcısını] soran bir seyyahın[gezginin] müşahedatıdır[gözlemleridir].

 تُسَبِّحُ لَهُ السَّمٰوَاتُ السَّبْعُ وَاْلاَرْضُ وَمَنْ فِيهِنَّ وَإِنْ مِنْ شَىْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَلٰكِنْ لاَ تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا 1

Bu İkinci Makam, bu âyet-i muazzama[Çok büyük Ehemmiyetli ayeti] tefsir[izah] etmekle beraber, tayyedilen[çıkarılan] Arabî Birinci Makamın burhanlarını[delillerini] ve hüccetlerini[vesikalarını] ve tercümesini ve kısa bir meâlini beyan eder. Şöyle ki:

Bu âyet-i muazzama[Çok büyük Ehemmiyetli ayet] gibi pek çok âyât-ı Kur'âniye, bu kâinat Hâlıkını[kainatın yaratıcısını] bildirmek cihetinde, her vakit ve herkesin en çok hayretle bakıp zevkle mütalâa ettiği[anlamaya çalıştığı] en parlak bir sahife-i tevhid[Allah'ın birliğini gösteren sayfa] olan semâvâtı[gök yüzünü] en başta zikretmelerinden, en başta ona başlamak muvafıktır.

 

 

 

 

1-"Yedi gökle yer ve onların içindekileri Onu tesbih eder. Hiçbir şey yoktur ki Onu övüp Onu tesbih etmesin; ne var ki siz, onların tesbihini anlamazsınız. Şüphesiz ki O Halîmdir, cezâ vermekte acele etmez; Gafûrdur, günahları çokça bağışlar." İsrâ Sûresi, 17:44.

 

Devam edecek:125

 

 

Bu Sayfaya Yeni Notunuz

 

Kaydet

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.