[anadoluhaber] Biz Amerikan İradesiyiz İstediğimizi Yaparız // Bülent ESİNOĞLU

 Bülent Esinoğlu <bulentesinoglu@gmail.com>
19 Ağustos 2010 15:58


“Biz Amerikan İradesiyiz İstediğimizi Yaparız”

Bülent ESİNOĞLU

Önce Şunu ifade ederek başlamalıyım. Amerika istedi AKP ile PKK bölünmede anlaştılar. Yani siyasallaşma bitti. Terör’ün meşrulaştırılması aşamasına geçildi.

Şimdi olgulardan devam edebiliriz.

PKK’nın Kandil Dağındaki başı Karayılan’ın “biz devlet ile anlaştık” sözü neyi ifade eder?

Bu ifade içindeki “devlet” sözcüğü kurum olarak Türkiye Cumhuriyetini belirtir. Ancak onlar Türkiye Cumhuriyeti devleti ile anlaşmadılar. Amerika’nın talimatlarından çıkmayan Hükümet ile anlaştılar.

Şimdilik, Apo’nun muhatap alınması, seçimde baraj ve KCK’nın üyelerinin serbest bırakılması konusunu kapsadığı anlaşılmaktadır.

Ülkenin bölünmesi yolunda hiçbir hükümet adım atamaz. Böyle bir milli irade olamaz. Türk Milletinin iradesi bu değildir.

Hiç kimse Amerikan iradesini Türk Milletinin iradesiymiş gibi takdim ederek, Türkiye’yi bölmek ve topraklarının bir kısmını vermeye yetkili değildir.

Abdullah Gül ve Karayılan’ın ifadelerini birleştirince, Cumhurbaşkanı Gül’ün de işin içinde olduğu anlaşılıyor. Gül’ü AKP’den ve Amerika’dan ayrı mütalaa etmek olmaz.

Karayılan devlet derken, Gül’ü kastediyor. Ancak öyle bile olsa, Gül bu durumda, halkı temsil etmiş olamaz.

Ateşkesin ardından, Köşk’te Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile yapılacak görüşmede, ne karar alınırsa alınsın, bu karar Türk milletinin kararı olmayacaktır.

Çok uğraşmıştık. Bunların Barzani üzerinden PKK ile anlaştıklarını…

Anlatamamıştık. Şimdi artık alenileşti, somutlaştı.

Bazı saf kardeşlerimiz, hiç öyle şey olur mu görüşse görüşse ordu görüşür diye propaganda yaptılar. AKP PKK ile mücadele ediyor. “Terörden nemalananlar var teranesi ile halkımızı kandırıyorlardı. Artık buna gerek kalmadığına karar vermiş olacaklar ki, anlaşmayı alenileştirdiler. Bunun bir başka anlamı da, siz hazmetmeseniz de biz zorla hazmettiririz demek istiyorlar. Biz Amerikan iradesiyiz istediğimizi yaparız.

 Şimdi geldiğimiz yer burasıdır.

Türkiye’nin bölünmesini başka devlet ve çeteler ile görüşen bir siyasi iktidarın Türkiye’nin başına bir daha gelmesi mümkün mü?

Ordunun Ergenekon Tertibi ile sindirilmesinin hitamında anlaşmaların açık edilmesi de manidardır.

Türk halkı bu uğursuz anlaşmaların hepsini yırtıp atacaktır. Elbette bu kabus bir gün bitecektir.

19.2010, bulentesinoglu@gmail.com


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.