[anadoluhaber] DTP=MHP

SUÇLULUĞUN TELAŞI


DTP’li Ahmet Türk’ün Meclis grubunda Kürtçe konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tepki göstermesi hayretle karşılandı. Milliyetçiler, Bahçeli’nin Meclis’te DTP’lilere gösterdiği yakınlığı hatırlatarak, “Şimdi ihanet cezası istemesi inandırıcı değil” yorumunu yaptı.


Tavrıyla cesaret verdi
Bahçelİ’nin yönettiği MHP’nin, PKK uzantısı durumundaki DTP ile siyaseten mücadelesini imkansız gören partililer, “Bahçeli, bu zeminin oluşmasında pay sahibi. Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTP’lileri meşrulaştıran kendisidir” diye tepki gösterdi. 

* MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, 14 Mayıs 2006’da İl Kongresi’nde Kürtçe konuştu. Devlet Bahçeli tebrik etti.


DÜN
Gel Hasip yanıma otur, Meclis’in renklerini tamamlayalım... Gel Ahmet yanıma tokalaşalım...

BUGÜN
PKK piyonu... PKK yandaşı... Siyasi bölücülüğün temsilcisi... PKK’nın Meclis uzantısı... Hain...


TOKA HATIRLATMASI!
* Ahmet Türk’ün grup toplantısında yaptığı konuşmayı “ihanet”, DTP’lileri ise “Meclis’teki siyasi bölücüler” olarak niteleyen Devlet Bahçeli, parti tabanında hayret uyandırdı

* PKK’nın Meclis’teki uzantısı DTP ile siyasi mücadeleyi yetersiz bulan MHP tabanı “Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTP’lileri meşrulaştıran kendisidir” diye tepki gösterdi

Haber: Macit SOYDAN

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün TBMM grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma Türkiye’nin ana gündem maddelerinden biri oldu. Başta AKP, CHP ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun değişik kesimlerinden tepkiler geldi. DTP Genel Başkanı’na en sert tepkiyi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gösterdi. Türk’ün girişimi “ihanet” olarak yorumlayan Bahçeli, “İstiklal Savaşı’nı yönetmiş bir Gazi Meclis içinde böyle bir ihanetin karşılıksız kalmaması için TBMM üyelerinin onurlarını koruyacaklarına ve millet adına gerekeni derhal yaparak bu lekeyi mutlaka temizleyeceklerine inanıyorum” dedi. DTP’yi “Meclis’teki siyasi bölücüler” olarak niteleyen Bahçeli, satır başları ile şu ifadeleri kullandı: 


İmralı canisinin Meclis’teki piyonları

* Terör destekli etnik bölücülük siyaset sahnesine taşınmış, PKK’nın siyasallaşma stratejisinde yeni bir aşamaya gelinmiştir.
* AKP ile Meclis’teki siyasal bölücüler arasındaki işbirliği sıkılaşmış; bölünme ve husumetin sahiplenilmesinde görev dağılımı ile ince rekabet yaşanmaya başlanmıştır.
* Bugün yapılmak istenen, etnik bölücülüğün siyasi bir sorun olarak çözümü için uygun bir ortam yaratılması, bunun siyasi ve toplumsal altyapısının iktidar ve bölücülük elbirliği ile içten içe hazırlanmasıdır.
* Türkiye’deki Brüksel ve Erbil lobilerinin, İmralı canisinin, PKK’nın ve Türkiye Büyük Millet Meclisindeki piyonlarının Türkiye’ye dayatmak istedikleri bu siyasi senaryonun sahneye konulması mümkün olabilirse, PKK’nın siyasi talepleri ve eylem planı, bu süreçte demokratik çözüm platformu haline getirilecek ve iktidar tarafından yürürlüğe konulacaktır.
* Nitekim, demokrasinin sağladığı imkânla milletvekilliğine kadar ulaşarak siyasi bölücülüğün temsilciliğini yapan bir zatın; partisinin Meclis Grup toplantısında, Anayasa ve yasalara aykırı olarak Türkçe dışında bir dille konuşma yapması bu zihniyetin aldığı mesafeyi ve iktidarla arasındaki irtibatı göstermesi bakımından önemli ve anlamlı olmuştur.
* Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesine, etnik farklılıkları aşan ve ortak değerlere dayanan milli birliğimizin tahrip edilmesine elbette hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bundan kimse kuşku duymamalı ve tereddüt etmemelidir.
* Hiç kimse hayale kapılmamalı Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel harcı olan ilke ve esasları değiştirmeyi, milli devlet niteliğini ve üniter yapıyı tavsiye etmeyi hatırından geçirmemelidir.


MHP tabanı tepki gösterdi
Bahçeli’nin bu açıklamaları yeni bir tartışma başlattı. Meclis’e girdikleri günden itibaren DTP’lilere gösterdiği yakınlıkla dikkat çeken Bahçeli’nin tepkisi hayret uyandırdı. Gazetemizi arayarak Bahçeli’nin başında olduğu bir MHP’nin, PKK uzantısı durumundaki DTP ile siyaseten mücadelesini imkansız gören partililer, “Tokalaşma ve yanına buyur etme jestleriyle DTP’lileri meşrulaştıran kendisidir” diye tepki gösterdi. Partililer, Bahçeli’yi bu zeminin oluşmasında pay sahibi olmakla suçladı.



DTP’lilerin TBMM’de Kürtçe konuşmasına kızan Bahçeli, 2006 yılında Diyarbakır İl Kongresi’nde Kürtçe konuşma yapan MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı’yı da tebrik etmişti. Bahçeli, MHP tabanında tepki toplamasına rağmen DTP’lilerle de bir çok kez samimi pozlar vermişti. İşte Bahçeli’nin söylemleri ile çelişen eylemleri:


14 Mayıs 2006 
Partide Kürtçe’ye vize
MHP’nin Diyarbakır il kongresinde tek başına aday olup il başkanlığına seçilen Abdullah Arzakçı, Kürtçe teşekkür konuşması yaptı. ‘Burada Türkçe bilmeyen anneler var‘ sözleriyle başladığı konuşmasına Kürtçe devam eden Arzaktı, yine Kürtçe “ Allah, Devlet Bahçeli‘yi başımızdan eksik etmesin. Onu başbakan yapsın.” dileğinde bulundu. Arzakçı, MHP tabanında rahatsızlık yaratan konuşmadan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tebrik aldığını açıkladı.


04 Ağustos 2007
Manşete çıkan fotoğraf
22 Temmuz 2007 seçimlerinde TBMM’ye giren DTP’li vekiller, yemin töreni için gittikleri Genel Kurul salonunda sıcak ilgi ile karşılaştılar. TBMM solonuna girip aralarında kısa bir süre konuştuktan sonra MHP sıralarına 
giden DTP’liler Bahçeli ve kurmayları ile tokalaştılar. Bahçeli ile ilk tokalaşan Ahmet Türk oldu. Ardından da diğer DTP’liler Bahçeli ve Bahçeli’nin yanında oturan diğer MHP milletvekilleriyle tokalaşıp yerlerine geçtiler. 


2 Ekim 2008
Atatürk Anıtı önünde samimi pozlar 
DTP ve MHP Genel Başkanları ikinci tokaşmayı ise Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdi. Yasama yılı açılışı için törene katılan Ahmet Türk ve Devlet Bahçeli, tokalaştıktan sonra kısa bir süre sohbet etti. İki Genel Başkan’ın bu samimi görüntüleri yine gazetelerin manşetlerini süsledi. 


23 Nisan 2008
Apo’nun avukatını yanına davet etti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Birinci Meclis’te tören düzenlendi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, törenler sırasında ayakta kalan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a elini uzatarak, “Gel Hasip, yanıma otur. Birinci Meclis’in renkleri tamamlansın” dedi. Bahçeli’nin daveti üzerine Kaplan, DTP Grup Başkanı’nın törende bulunmaması nedeniyle, Ahmet Türk’e ayrılan koltuğa oturdu. TBMM’ye girmeden önce bebek katili Öcalan’ın avukatlığını yapan Kaplan, Bahçeli’nin samimiyetinden memnun olduğunu açıkladı.


--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.