[anadoluhaber] HSYK Olmasaydı 17 Bin Faili Meçhul İşlenmezdi!

"HSYK olmasaydı, 17 bin faili meçhul olmazdı." diyen Can, buna Doğan Öz cinayetinin yargı eliyle kapatılması örneğini veriyor. "Birinci, ikinci ve üçüncü faili meçhuller işlendiğinde adliye aktörleri harekete geçse bu sayı 17 bin olmaz 5 veya 6'da kalırdı." ifadelerini kullanan Can, anayasa değişikliği ile HSYK'nın yapısı değiştiği zaman hâkimlerin artık kariyerlerinin engelleneceği korkusuyla hareket etmeyeceklerini düşünüyor.

Can, Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Derneği tarafından Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen '12 Eylül: Bu Sefer Demokrasi' adlı panelde HSYK ile ilgili önemli iddialarda bulundu.

Can, bir yerde faili meçhul cinayet işlendiği zaman savcıların soruşturma yapmasının beklendiğini ancak 17 bin faili meçhulün soruşturulmadığını, hukukun hiçbir şekilde işlemediğini, olayların üzerine gidilmediğini söylüyor. Son dönemin dikkat çeken soruşturmalarından örnekler veren Osman Can, Şemdinli'de Savcı Ferhat Sarıkaya 'yeter' dediği zaman HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın yakasına yapıştığını ve savcının görevden el çektirildiğini belirtiyor. Erzincan soruşturmasını yürüten ve burada bir generali sanık durumuna düşüren iddianameyi yazan savcıların görevden alınmasını da ikinci örnek olarak gösteren Can, bugüne kadar militarizmin değil, adaletin önemli olduğunu düşünen bir HSYK olsaydı, faili meçhuller konusunda tavır koyacağını ve bir savcının da 'hayır ben bu işlere dokunmam' davranışını gösteremeyeceğini aktarıyor


--
Türk Milletinin üzerine çökmüş karabasan giderek çözülmekte ve zayıflamaktadır. Hainlerin planları bozulmakta, figüranları sürekli açığa düşmektedir. Milletin rağmına sürdürülen derin yolculuk sona yaklaşmıştır. Millet artık egemenliğine, iradesine sahip çıkmaktadır.
Türkiye, eğer Türkiye'nin omurgasını çökerten, elini kolunu bağlayan, tarihî yürüyüşünü sona erdiren ve sadece laik küresel sistemin çıkarlarını korumaktan başka hiçbir iş yapmayan bu hastalıklı, marazî, şirret, ilkel çetelenme yapılanmasını çökertemezse, tasfiye edemezse, Türkiye tasfiye edilmiş olacak. Leş kargaları kapıda bekliyor...
-------------------------------------
http://dava-vatan.blogspot.com/

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.