[anadoluhaber] II. Abdülhamit ve Yahudiler

II. ABDÜLHAMİT VE YAHUDİLER

 

 

 

            Yahudiler, Arz-ı Mevud (vaadedilen topraklar) üzerinde devlet kurma çalışmalarını hızlandırdıklarında, karşılarında Abdülhamit Han’ı buldular. Yahudiler 1870 senesinden itibaren Filistin toprakları üzerinde zirai yerleşme merkezleri teşkil etmeye başladılar. Daha çabuk ve kesin bir yerleşme yapabilmek için Siyonistlerin lideri Teodor HERZL, Sultan Abdülhamit Han ile görüştü. Ondan toprak talebinde bulunarak, Filistin’de bir aristokratik cumhuriyet kurmak için izin istediler. Buna karşılık da Osmanlı bütçesinin 3 misli para teklif ettiler ve devletin bütün borçlarını ödeyeceklerini bildirdiler.

 

            Bu isteğe karşı Abdülhamit Han tarihimize altın harflerle geçen şu cevabı verdi: “Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu devleti kanlarını dökerek kazanmış ve yine kanıyla malsuldar kılmıştır. Ecdadımın kanıyla alınan yer parayla satılmaz.”

 

            Abdülhamit Han ayrıca Yahudilerin gizli faaliyetlerine karşı da harekete geçti. Filistin’in tamamını arazi-i şahane ilan ederek satılmasını yasakladı. Bizzat şahsına bağlı bir orduyu Filistin’de vazifelendirdi. Kafkas ve balkanlardaki bir kısım Müslümanları Filistin’e yerleştirdi. Padişahın bu faaliyetleri üzerine Yahudiler, bütün güçlerini Abdülhamit Han’ı tahttan indirme yoluna çevirdiler ve Mason yaptıkları yerli hainlerle işbirliğine giderek bu niyetlerini gerçekleştirdiler.

 

            Sultan II. Abdülhamit Han’a hal’ini (tahttan indirilmesini) tebliğ edecek heyetin seçiminde; ittihatçılar, ihanete varan bir hata daha işlediler. Bu 4 kişilik tebliğ heyetine, Selanik Mebusu Yahudi Emanuel KARASU’yu da dahil ettiler.

 

            Sonra kopan imamenin tespihleri gibi Osmanlı hızla elimizden çıkmaya başladı. Türk ulusunu yıkan şey düşman değil daima tarih incelendiğinde de görüleceği gibi kendimiz içerisinden çıkan işbirlikçiler sayesinde başarıya ulaşılmıştır.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

01.08.2010

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.