[anadoluhaber] Nasreddin Hoca, Eşek, Terör, Referandum Mersin İçel Burak Canlı

NASREDDİN HOCA, EŞEK, TERÖR, REFERANDUM

 

Kimi bilir kimi bilmez. Bu açıdan biz anlatalım da bilmeyenimiz kalmasın. Çok eski tarihler de Nasreddin Hoca diye akıllımı akıllı şakacımı şakacı birisi yaşarmış.

 

Gönüller de taht kuran Nasreddin Hoca’mızın komşusuna bir gün eşek lazım olmuş. Eşeğiyle ünlü olan hocamızdan isteyeyim demiş. Ve hocamızın kapısını çalmış. Hoca kapıyı açmış.

 

-          Ne oldu demiş.

      Komşusu

      -    Eşeğini alabilir miyim hocam. Demiş

           Hoca

      -    eşek evde değil demiş

           Komşusu tam gideyim derken eşek anırmış

           Komşusu

      -    Eşek hani evde değildi demiş

           Hoca durur mu?

           Bana mı inanıyorsun yoksa eşeğe mi demiş

 

Bu açıdan bir tarafta Muhalefet Partilerinin liderleri bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan! Biri demekte ki görüştünüz biri de demekte ki bana mı inanıyorsun yoksa eşeğe mi?

 

Terör Örgütüyle görüşmek! Onunla diyaloglara varmak. Ayrılmak ve bölünmek istemleri! Ne yazık ki sekiz yılda çok şey değişmiş. Değişen o kadar çok şey bulunmakta ki.

 

Ayrılmak isteyenlerin suçu var biliyoruz. Çünkü onlar bütünlükten bahsetmemekte. Tamam anladık. Bir de bunların üstüne geçmiş iktidarlarında suçu var bunu da anladık. Demek ki bir takım sorunlar tam manasıyla çözüme kavuşturulamamış. Tamam anladık.

 

Buraya kadar hepsi tas tamam durmakta! Tamam, ama sekiz yıllık iktidar da sekiz yıllık iktidarın hiç mi suçu bulunmamakta. Yapmayın kardeşim. Etmeyin. Eşek kadar dahi doğruyu söyleyemeyecek duruma düşmüş bulunmaktayız.

 

Eşek bile bizlerden daha güvenilir durumda. İnanılır şey değil. Yanlış anlaşılmasın eşek meşek deyip de hiçbir kimseye hakaret etmeye çalışmamaktayım.

 

Gerçeklerin iktidar tarafından görülmesi tek dileğimdir. Ben, iktidar çözümlerin önünde engel olmuş derken, demeye çalıştığım şey gün gibi ortadadır. Eşeğin anırtılarını tüm dünya işitmiş bulunmaktadır. Şu an için birliktelik çözülmüş ve bütünlük bozulmuştur. Kutuplaşma doruk noktasında bulunmaktadır.

 

 

Bir düşünün evet çıktı. Artık mücadeleye değer her hangi bir şey ortada bulunmaz. Muhalifler susar. Bana ne ya der. Bana ne ya demeyenler de taraf değiştirir. Sorun yumakları çözüme kavuşmuş mudur? Hayır. Sonuç bütünlük bozulur. İster kabul edelim. İster ise de etmeyelim. Hayır, çıkarsa mücadele devam edecek. Ve son hızla her bir taraf için bütünlük çalışmaları hızlanacaktır. Bunun için diyorum ki gün bugündür. Muhalefeti anlayacak ve onların isteklerine ışık tutup bütünlük yelpazesin de ilerleyecek bir iktidara ihtiyaç bulunmaktadır. Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.