[anadoluhaber] Oruçlu tilki politikası

Sayın Bir arkadaş, Sayın Emekli Kurmay Albay Adem Kayan Bey’in. Kimin vesayetine evet başlıklı yazısına yazdığım uzunca cevabi yorum yazıma şöyle bir cevap göndermiş. Belki ismini diğer gruplarda zikretmemi istemeyebilir diye buraya almıyorum

 

Sayın Şimşek

Bu yazdıklarınızın tümü iddia ama siz inanmışsınız söylenecek bir şey yok. İnsanlar hata yapar bu askerde olsa poliste olsa siyasetçi de olsa. Sizde yaparsınız. Zaten öyle olmasak başka bir varlık olurduk. Aynen söylediğiniz gibi küresel güçler Avusturya da ki iktidara yürüyen partiyi bir operasyonla yok ettiler. Küresel güçlerin Irak operasyonu için nasıl bir tanımlamanız var ya Afganistan için ya diğer ülkelerde yapılanlar için. Irakta ölen milyonlarca Müslüman neden ölmeyi hak etti? Başka bir soru Avusturya da ırkçı partiyi iktidara halk taşımadı mı? O halkın iradesi yok sayılmıyor mu? Sizce bu yazdıklarımın hiç mi önemi yok?

Saygılarımla

 

Sözlerinizde gayet Haklısınız.

Irak ve Afganistan’daki durum. Bir birlerinden bana biraz farklı görünüyor.

Irak tıpkı bize benzer jakoben laikçi ve diktatör Saddam’ın rejimi dünya şartlarında halkının uyum sağlama ve gelişip değişmesine bizdeki gibi izin vermiyor. Bu sayede vatan millet Sakarya diye bağıran dünyadan habersiz bir halk oluşuyor ve kahramanlığın dünyaya meydan okumaya yeteceğini düşünüyor. Ama ordusu da ekonomisi de devlet bürokraside tıpkı bizde olduğu gibi büyük güçlere karşı bir ay bile direnecek imkan ve kabiliyetten yoksun kısmen de zaten yabancılar tarafından dizayn edilmekle ele geçirilmiş olduğu için düşmanla pazarlık edebilecek bir hariciyeden de yoksun olması sonucu Emperyal güç, başlarındaki diktatörü istediği anda düşürebilecek iken onunla birlikte tüm o bölgeyi eline geçirebilmek için şartları olgunlaştırmayı ve sonrada diplomasi ile rahatça alacağı sonucu cebren alarak hem bölgeyi hem de dünyayı korkutup dize getirmekte kullanmak istiyor. Şartlar müsait olunca da bir süreliğinde olsa alıyor.

Aynı şartlar Iraktaki idol hayta iken Türkiye’deki İdol ölmüşte olsa tıpkı hayattaymış gibi devam ediyor. Bu yüzden ülkemizde de aynı şartlar mevcut olmasına rağmen, Türkiye halkı batıyı yakından tanıyor. Ölmüş liderin mezarının kullanılarak kurulmuş olan Saddamist düzeni ciddiye almıyor. Ordusunu yöneten komutanların savaş gemisinden cart curt emirler yağdırmasına gülüyor komik buluyor. Çanakkale’deki, Sarıkamış’taki gibi ölmeyi emredince ölüme koşacak askerlerin yerinde komutanlarını sorgulayacak ve kolay tarihi deneyimleri göz önüne alarak teslim olmayıp çete savaşlarında halkı organize edecek subayları da bulunuyor. Bunlar dışında dünya dengelerinde başka güçlerden kimse Türkiye’yi Irak kadar kolay hasmına bırakamayacağı bir coğrafyada ve çok farklı alternatif mukabele imkânlarının da bulunması işgalcileri ürkütüyor.  Bu yüzden Türkiye üzerinde de planları olsa dahi bu işi Irak üzerinden denemek istiyorlar ama oda olmuyor. Ordularımızda NATO üzerinden kendilerine yakın ya da bağlı komutanlar ve kadrolarda olmasına rağmen zaten ellerinde olan ülkeyi temelli mutlak ele geçirme çabalarına işbirlikçi NATO’lu komutanlarında gücü yetmiyor.

Kısaca Amerika 12 Eylül de kendi kurduğu düzenin kendisine rağmen değişimini engelleyemeyince ülkemize özel farklı alanlarda ve farklı boyutlarda bazı ortaklıklar önermek zorunda kalıyor. Şartlar aynı olduğu halde farklı ve gelişmiş bir halkın varlığı Türkiye’yi bir batı ülkesi yaptığından başka yerlerde geçerli olan her raconu yemiyor.

Afganistan da ise Emperyalist güç oruçlu tilki politikası ile başarılı oluyor. Afganistan’ı önce başkaları ile savaştırıp yoruyor. Bu arada ona destek sağlayıp dostluklar kurarak içine yerleşiyor sonrada kendi yiyiyor. Yani önce Rusya’nın elinde patlatıyor.

Oruçlu tilki politikası 

Tilkinin Orucu

Tilki ormanda gezerken bir  ağacın dalında asılı bir geyik budu görür.
Açtır ama şüphelenir, çevreyi kontrol etmeye başlar ve görür ki bu bir tuzak. Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır.Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatar.  Biraz sonra kurt gelir, budu görür ve biraz uzakta yatan tilkiyi de görür tabi…
Tilkiye sorar ‘Ne yapıyorsun dostum?’
Tilki cevap verir: "Hiç… yatıyorum."
-Burada bir but var?!
-Evet var.
-Neden yemedin?
Tilki sakince cevap verir:
"Ben BUGÜN ORUÇLUYUM."
Kurt kendinden emin:

‘Ben yiyeyim o zaman.’
Tilki ‘Buyur afiyet olsun!’ der.
Kurt geyik butuna uzanır uzanmaz bir patlama, ortalık toz duman, kurt yaralı,hareketsiz 10 metre uzakta perişan halde yatarken tilki sakince budu yemeye
başlar.
Bunu gören kurt:
‘ŞEREFSİZ TİLKİ, HANİ ORUÇLUYDUN?’
Tilki pişkin pişkin:
‘Biraz önce top patladı duymadın mı?

İnternetten alıntıdır

.A.D.Şimşek

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.