Mahkeme'nin idam kararını niye Meclis'e getirmediler? 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahзeli'nin, partisinin Erzurum mitinginde meydana ip atarak, "Tek başına iktidar olan sensin, Anayasayı değiştirecek зoğunluğun var. MHP'yi 129 milletvekiliyle 'Bцlьcь başını asmadın' diye suзlarken, asıl sen neden asmadın?" şeklinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yцnelik sцzlerine, eski bakanı Enis Цksьz'den sert tepki geldi.


Anasol-M'nin ьз lideri Ecevit, Bahзeli ve Yılmaz'la o dцnem muhalefette bulunan, ancak hızlı AB'ci olan CHP'nin, AB'nin emrini yerine getirme ve onlara şirin gцrьnme arzusuyla idamın 'hemen şimdi' kaldırılması şekline dцnьştьrьldь ve bildiğimiz sonuз gerзekleşti" dedi. 

MAHKEME KARARINI MECLİS'E GETİRMEDİLER 

Anasol-M hьkьmetinin kurulduğu dцnemde terцrist başının idamını mьmkьn kılacak imkвn ve sьre olmasına rağmen, Цcalan'ın idamına ilişkin mahkeme kararının, Anayasa suзu işleme pahasına bekletilerek TBMM'ye gцnderilmediğini hatırlatan Цksьz, "Bu bir Anayasa suзudur. O zamanki koalisyonun genel başkanları, mahkeme tarafından alınan Apo'nun idam cezası kararını, onaylanması iзin Meclis'e sevk etmediler ve hazırladıkları evrakın altında ьзьnьn de imzası var. Yani asılması mьmkьnken ve havanın da mьsait olduğu zamanda bebek katilini asmadılar, astırmadılar, kasten geciktirdiler" diye konuştu. 

5 MHP'Lİ KOMİSYONA GİRMEYEREK İDAMI ENGELLEDİ 

Цksьz, daha sonra da idam cezasının kaldırılması konusunun Meclis'e getirildiğini hatırlatarak, Bahзeli'nin, Adalet Komisyonu'ndaki MHP'nin 6 ьyesine "Зekilin, komisyon kararını engellemeyin" talimatı vererek idam cezasının kaldırılmasına destek verdiğini sцyledi. Цksьz, "MHP'li 6 ьyenin iзinden komisyona girerek idam cezasının kaldırılmasına karşı зıkan tek bir mert ve yiğit adam зıktı, o da Orhan Bıзakзı'dır ve şu an MHP'den dışlanmıştır. Onun dışındaki 5 ьye, komisyon toplantısına girmeyerek цbьr partilerin зoğunluğu sağlamasına zemin hazırlamışlardır ve konu bцylece Meclis Genel Kurulu'na gelmiştir. Dolayısıyla liderlerin idam cezasının hemen kaldırılması yцnьnde anlaştığı ve Meclis Genel Kurulu'ndan bu yцnde karar зıkacağı, MHP'nin tavrıyla belliydi" dedi.

KENDİ BOĞAZINA BAĞLASIN 

İdam cezası kaldırıldığı iзin terцrist başının idamının hukuki imkвnı kalmadığını kaydeden Цksьz, şцyle konuştu: "Bahзeli ve MHP, terцrist başını asılacağı zaman astırmayarak kurtardı, bekletilmesi gerektiği zaman da bekletmeyerek tamamen kurtarılmasına yardımcı oldu. Tьm bunlar 2002 seзimlerinden цnce tamamlandı. Artık terцrist başının hapishanede geberip gitmesini beklemekten başka yapacak bir şey yok. Bahзeli, milletin hafızasıyla alay etmeyip doğru konuşmak istiyorsa, o ipi kendi boğazına bağlasın." 

"APO'YU ASACAĞIZ DİYE YEMİN ETMEDİK Mİ?" 

Цte yandan; Mersin Demokrat Parti (DP) 1. sıra adayı eski MHP'li bakan Enis Цksьz, eski genel başkanı Devlet Bahзeli'yi eleştirdi. Цksьz, "Bebek katili Apo'yu asamadın, millete verdiğin hiзbir sцzь yerine getirmedin" dedi. 

DP Mersin milletvekili adayları, seзim зalışması iзin Gьlnar ilзesine geldi. Gьlnar teşkilatı binası цnьnde partililere tanıtılan adaylardan eski Ulaştırma Bakanı Enis Цksьz, Veysel Sarı, Nuri Taner ve Şerife Arıcı Yıldız, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. 

DP Mersin 1. sıra adayı eski Ulaştırma Bakanı Enis Цksьz konuşmasında; bakanlık yaptığı partisi MHP'ye yьklendi. Devlet Bahзeli'yi eleştiren Цksьz, "Sadi Somuncuoğlu'nu, cumhurbaşkanı adayı oldu diye hırpalayıp partiden atıyorsun... Oldu mu? Somuncuoğlu'na neden bu fenalığı yaptın? Seзtiğin cumhurbaşkanı зok mu değerliydi? Bebek katili Apo'yu neden astırmadın Devlet Bahзeli? Asacağız diye yemin etmedik mi?" dedi. 

DSP'li eski Adalet Bakanı H.Sami Tьrk: 

Devlet Bey 7.5 saatlik zirveyi niye terketmedi? 

Anasol-M hьkьmetinde koalisyon ortaklarını kastederek, "Bize Abdullah Цcalan'ı astırmadılar" bahanesiyle Başbakan Erdoğan'a, "Neden Цcalan'ı siz asmadınız?" diye soran MHP lideri Devlet Bahзeli'ye, Anasol-M hьkьmetinin Adalet Bakanı Hikmet Sami Tьrk'ten cevap geldi. Tьrk, "Bahзeli, Цcalan'ı idam etme konusunda samimi olsaydı, hьkьmetten зekilmesi gerekirdi. Onun yapabileceği tek şey buydu. İdamın kaldırılması ile ilgili kimse Bahзeli'ye zorla imza attırmadı. Dileseydi, hьkьmetten зekilerek samimiyetini gцsterirdi. Ama yıllar sonra beklemediği bir koalisyona ortak oldu. Bahзeli, bu koltuğu kaybetmemek iзin idamı kaldıran kararın altına rahatlıkla imza attı" dedi. 

İDAM SЦZЬ MHP'NİN SİYASİ İNTİHARI 

MHP lideri Bahзeli'nin idam konusunu seзim mitinglerinde bol bol kullandığını kaydeden Tьrk, "Geзen dцnemde de bunu kullandı, ama sonunda hepimiz gittik ve baraj altı kaldık. Bu gerekзeyle Bahзeli'nin yaptığı erken seзim зağrısı, aynı zamanda onun siyasi intiharı oldu. Зьnkь, MHP bu sayede barajı aşmış değil. Bu nedenle bu konuyu kurcalayarak Başbakan'ı da suзlaması doğru değil. Зьnkь, idamı kendisi kaldırdı" şeklinde konuştu. 

İDAMDA BAHЗELİ'NİN İMZASI VAR 

İdam cezasının kaldırılması ile ilgili olarak Başbakan Bьlent Ecevit başkanlığında 7 buзuk saat sьren bir toplantı yaptıklarını hatırlatan dцnemin Adalet Bakanı Tьrk, "Bu toplantıya Başbakan Yardımcısı olarak Devlet Bahзeli ve Mesut Yılmaz ile birlikte Adalet Bakanı olarak ben de katıldım" dedi. Tьrk, "Toplantı sonunda idamın kaldırılması yцnьnde koalisyon ortağı olan ANAP ve MHP genel başkanları da, AİHM kararına uyarak, idamın kaldırılması yцnьndeki kararın altına imza attılar. MHP, muhalefet ederek her ne kadar bu kararı kolay kabul etmediyse de, sonuзta Bahзeli bunu kabul etti" diye konuştu. 

BAHЗELİ İDAMA BOYUN EĞDİ 

Tьrkiye'nin uluslararası yьkьmlьlьklerini yerine getirerek idam cezasını kaldırdığını belirten Tьrk, şunları sцyledi: "Sonuз itibariyle Bahзeli de AİHM kararına boyun eğmiştir ve idamı kaldıran kararı vermiştir. Tьrkiye AB'ye girmek istiyorsa, bunlara uymak zorundaydı, nitekim bu kararlara uyuldu. Zaten idam cezası 1984'ten beri fiilen yoktu. Bu konuda birikmiş cezalar vardı, sayıları da 120 civarında idi. Bunların iзinde Цcalan'ın konumunda olan idam mahkыmları da vardı. Bunların iзinden Цcalan'ı зekip зıkarsaydık, bu eşitlik ilkesine aykırı bulunurdu. Fiilen uygulanmayan idam, 2002'de tamamen kaldırıldı." 

MHP'NİN UCUZ SİYASETİ 

İdam cezasının kaldırılmasına rağmen Цcalan'ın цmrьnь İmralı'da tamamlayacağını vurgulayan Tьrk, MHP liderinin Цcalan'ın idam konusunu siyasi malzeme olarak kullanmasını, siyasi anlayışına bağladı. Tьrk, şцyle devam etti: "Bahзeli, Başbakan'a diyor ki; 'Bizim sayımız yetersizdi, biz asamadık, sen neden asamıyorsun?' Bu hoş değil. Başbakan da haklı olarak diyor ki, 'İdamı siz kaldırdınız, nasıl idam etmemizi istiyorsun?' Bunlar зok ucuz politikalard
ır".</SPAN>

Sayın Bahзeli kьrsьden iktidara ip atarak kabadayılık yapıyor.
Madem bu kadar ьrkek değil de ьrkektinde yukarıdaki ifşaatlara ne cevap vereceksin?

Ey mhp nin kuyruğuna takılmış ve chp ye stepne olmuş milliyetзi genchlik kime oy vereceğini iyi dьshьn!!!