[anadoluhaber] Re: ÇETKODER PAKİSTAN'A YARDIMA DESTEK ÇIKTI : "Uzanan bir El'ide sen tut"

DEĞERLİ GRUP ÜYESİ ARKADAŞLARIM, ÇETKODER YİNE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYAPMIŞ. BENDE GÖNÜLLÜSÜYÜM. İLETİYİ SİZLE PAYLAŞIYORUM. SAYGILARIMLA.
YELİZ YAŞARGİL


 
19 Ağustos 2010 09:43 tarihinde ÇEVRE ve TÜK.HAK.KOR.DERNEĞİ (ÇETKODER) GENEL MERKEZİ <cetkoder@gmail.com> yazdı:

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Pakistan’da yaşanan acı olay ile ilgili Başbakanlıkça açılan yardım kampanyasına destek çıktı. 3 sayfalık katlanır Broşür yapıldı üyelere gönderildi. (İnsert)

 

“Bu bir insani görevdir”

“Uzanan bir El’ide sen tut”

“Yanındayız Dost pPakistan”

 

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Açılan kampanyaya yurdumuzun her yöresindeki temsilci ve gönüllülerimizle destek olacağız. Bizlerde karınca kaderince katkıda bulunacağız. Bunun için dün ve bugün yapılan ekte kapağını gördüğünüz broşür ve içerikle tüm gönüllü ve üyelerimize halka yaymak adına çalışmaya davet ettik” dedi.

 

YURT GENELİ ÜYE VE GÖNÜLLÜLERİNE YAZI ÇIKARDILAR BROŞÜR DAĞITTILAR

 

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanları Mustafa Göktaş, imzası ile Acele ve İvedi notu düşülerek yurt geneli tüm üye ve gönüllülerine yazı çıkardı. Bu arada yazının ekinde de kendi imkânları ile bastırdıkları (A- 4 ebadında üçe katlanmış olan insert denilen) broşürleri gönderdiler.

 

Yazıda; “Saygıdeğer Üye, Saygıdeğer Gönüllü, T.C. Devleti, Başbakanlığımız aracılığı ile dost kardeş ülke PAKİSTAN için bir yardım kampanyası açmıştır. Bu kampanya 18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA günlü  Resmî Gazetenin 27676 sayısında yayınlanmıştır. Bu genelge yazımız ekinde mevcuttur. Genelgenin içiriğini okuduğunuzda olayın vahameti ve insani boyutunu göreceksiniz. İlgili genelgede bağış yapacağınız bankaların hesap numaraları mevcuttur. Hesaplar devletimiz tarafından açılmıştır. İlgili hesapların bizimle herhangi bir ilgisi yoktur. Bizim buradaki gayretimiz bu hesaplara bağış ve yardımın artması hususunda olacaktır. Bu insani olayda ilginizi, bilginizi ve yardımınızı esirgemeyiniz. Her zaman olduğu gibi, her işte yaptığımız gibi birlikten kuvvet doğacaktır. Yardım kampanyasına omuz verelim. Destek olalım. Sahip çıkalım. Ekteki broşürleri acil olarak çok hızlı bir şekilde yaptık ve bastırdık. Kendi imkânlarımızla yaptık. Ufak tefek hatalarımız olduysa affedin bizi. Bu ulvi, insani, yaşamsal değeri olan görevi yerine getirmek adına, şimdiden göstereceğiniz ilgi, alaka ve yardıma sonsuz teşekkür eder, çalışma ve yaşamınızda başarılar dilerim. Barış, huzur, saygı ve sevgi hepimizin olsun. /  Mustafa Göktaş – Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı. Dağıtım: 81 il ve ilçelerindeki gönüllülerimiz ile üyelerimize. 19.08.2010” denildi.

 

Yazının ekine konulan Başbakanlık genelgesi ise şöyle:

18 Ağustos 2010 ÇARŞAMBA  Resmî Gazete  Sayı : 27676

Başbakanlıktan

Konu :   Pakistan’a Yardım Kampanyası.

GENELGE

2010/20

Pakistan’da, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşı etkilenmiş, 2.000’in üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Söz konusu afet çok fazla maddi ve manevi kayba sebebiyet vermiş olup halen binlerce insan; barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıyadır.

Günümüz dünyasında, büyük çaplı böylesi bir felaketle tek bir ülkenin kendi imkanlarıyla başa çıkmasının güçlüğü ortadadır. Bu düşünce ile, olayın haber alınmasından itibaren ilk harekete geçen ülkelerden biri olarak 4 uçak dolusu 2 milyon ABD Doları değerinde ayni yardım ile 10 milyon ABD Doları para gönderilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın da beklentileri doğrultusunda Pakistan’daki afetzedeler için her türlü yardım ve desteği sağlayacaktır. Bu amaçla bir yardım kampanyası başlatılması uygun görülmüştür. Pakistan için yardım kampanyasına ait banka hesap numaraları genelge ekinde belirtilmiştir.

Afet mağdurlarına yardım için Hükümetimizin çabalarına ilaveten başka yardım amaçlı pek çok özel inisiyatifin de katkıları devam etmektedir. Yardım kampanyası açılması kadar, ülke kaynakları kullanılarak toplanan bu yardımların ihtiyaç sahiplerine yerinde ve zamanında ulaştırılması, etkin kullanımı ile ulusal ve uluslararası kamuoyuna gerektiği gibi duyurulması da önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmaların başarı ile yürütülüp sonuçlandırılabilmesi için iyi işleyen işbirliği ve koordinasyon mekanizmasına ihtiyaç duyulacağı açıktır.

Belirtilen hususlarda ulusal koordinasyonu sağlamak üzere, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlendirilmiştir.

Bu doğrultuda;

1. Valiliklerimiz, belediyelerimiz ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızca toplanan yardımlar ilgili Başkanlığın ekte belirtilen hesap numaralarına aktarılacaktır.

2. Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabileceklerdir.

3. Sivil toplum kuruluşlarımızdan istekli olanlar topladıkları yardımı, afetzedelere ulaştırmak üzere şartlı ve şartsız bu hesaplara aktarabileceklerdir.

4. Tüm yardım toplama faaliyetleri, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.

Benzer acıları daha önce yaşamış olan halkımızın, ulusal ve yerel basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, kamu kurum ve kuruluşları ile her düzeydeki kamu görevlilerinin, meslek odalarının ve birliklerin bir insanlık görevi olan bu yardım kampanyalarına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.

 

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan

 

EK 1

PAKİSTAN’A YARDIM KAMPANYASI BANKA HESAP NUMARALARI

 

T.C. ZİRAAT BANKASI AŞAĞIAYRANCI ŞUBESİ

HESAP NO :       555 555 55    ANA HESAP

                          - 5001  TL

                           - 5002 DOLAR

                           - 5003  EURO

 

TÜRKİYE HALK BANKASI BAKANLIKLAR ŞUBESİ

HESAP NO:            05000005 TL

                             5300003   DOLAR

                             2 P 000023  EURO

 

VAKIFLAR BANKASI FİNANS MARKET ŞUBESİ

HESAP NO :             205 55 55                TL

405 66 66                DOLAR

405 77 77                EURO

 

  

 

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com

ÇETKODER BASIN’ABİLGİ VE ÜYELERE DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:

http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

ÇETKODER MESAİ SAATLERİ İÇİNDE

İLİTEŞİM VE HUKUKİ YARDIM HİZMETLERİ İÇİN: 0.535.475 70 06

ÇETKODER GENEL BAŞKANI GSM: 0.532.282 29 91

--
Bu iletiyi şu gruba abone olduğunuz için aldınız: Google
Grupları "ÇETKODER" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : cetkoder@googlegroups.com
Bu gruba aboneliğinizi iptal etmek için şu adrese e-posta gönderin:
cetkoder+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret edin

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.