[anadoluhaber] ŞEYH NAZİM KİBRISİ'NİN SAKALI, ÇEÇENİSTAN, ANAYASA Kıbrıs Lefkoşa Mersin İçel Burak Canlı

ŞEYH NAZİM KİBRISİ’NİN SAKALI, ÇEÇENİSTAN, ANAYASA

Mersin İçel Burak Canlı

I- Şeyhin Kimliği;

Kıbrıs’ın Larnaka Şehrinde 21 Nisan 1922 (26 Şaban 1340) Cuma günü doğdu. Soyu, Baba tarafından Kadiri Tarikatı Kurucusu Abdülkadir Geylani Hazretlerine anne tarafından ise Mevlevi Tarikatı kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerine dayanmaktadır. Baba tarafından ise dedelerinin soyu Peygamber ailesine dayanmaktadır. Tam adı Muhammed Nazım Adil El Kıbrısi El Hakkani’dir.

 

Kıbrıs’ta Liseyi Bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesin de Kimya Mühendisliği okudu. Üniversiteyi okuduğu sıralar da Nakşibendî Tarikatı Şeyhi Süleyman Erzurumi Hazretleri’nin sohbetlerine devam edip Nakşibendî Tarikatını öğreniyordu.

 

Sonrasında da Şehlerin Şeyhi Abdullah Dağıstani Hazretleri tarafından eğitimine devam edilmiştir.

 

II- Çeçenler Hakkında Bilgi;

 

Kendisi mübarek bir kişiliktir veya değildir. Takdir Yaradan’ındır. Gerisi size kalmış. Lakin ben kendisini takriben on yıl önce de görmüş birisiydim. Bir Bayram Namazında Kendisinin Yanına gidip Doğu Türkistan ve Çeçenistan için dua etmesini dilemiştim. Bana Çeçence hitap etmişti. Bir o kadar sevinmiştim ki. Anlatabilmemin mümkün atı bulunmamaktadır.

 

Bildiğiniz Üzere çoğunluğu Müslüman olan Çeçenler Sünni İslam’ın Şafii mezhebine bağlıdır. Ancak bölge de yaygın olan inanç Müridizm olarak adlandırılan tasavvuf anlayışıdır. Kuzey Kafkasya da iki büyük tarikat vardır. Bunlar Nakşibendî’ye ve Kadiriye tarikatlarıdır.

 

III- Şeyhin Sakalı ve Anayasa;

 

 Ağustos 2010 yılında Kıbrıs Lefkoşa’daki Dergâhında kendisini ziyaret ettim. Ve oradaki mevcut kişilerden sakalını istedim. Bunun üzerine Sakalından bana verdiler.

 

İçimden dedim ki her bir şeyin maddiyata büründüğü bir evren de hele ki Kuran’ın dahi parayla satılıp üzerinden bilmem kaç kereler ticari kazanç sağlandığı bir düzen de benden mutlaka bunun için bir bedel isterler.

 

İstemediler. Her hangi bir şey talep etmediler. Ve hatta doğru ve yanlış adını veremeyeceğim pek çok Cemaati yaptıkları ticari işlerden ötürü de eleştiriye tabi tuttular. İster inanırsınız ve belki de ister inanmasınız. Ama işin rengi aynen böyledir.

 

“Kuran’ı Satın Alan Adam” ve “Erzincan Depreminden Mersin Tömük Yöresine” adlı yazılarımı okuyacak olur iseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır.

 

Dini konular da çok ehemmiyetli bilgilerle donatılmış birisi olmadığımı bilmekteysem de birilerinin de bu konular üzerinden getirim sağladığını görmeyecek kadar kör ve söylemeyecek (yazmayacak) kadar da inançsız birisi değilimdir.

 

Bu ve daha birçok sebepten ötürü de açıkça ve netçe diyorum ki Anayasanın birkaç maddesi değil tümden yenilenmesi gerekliliktir. İşte bu yüzden de hayır diyorum. Allaha emanet olun. Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.