[anadoluhaber] YÖNELİŞLER: Tek Tanrıcılık Sonrası Din Arayışları.

 
 

 

 

Yönelişler

Yönelişler

YÖNELİŞLER: Tek Tanrıcılık Sonrası Din Arayışları.


Globalizmin ulaştığı üstün teknoloji ile sunduğu çeşitlilik karakteristikli bu arza karşılık talep ettiği yeni insan tipinde insan, kendini aşırı özgün, farklı zanneden kışkırtılmış özgüveniyle alabildiğine bencilleşmiş özsever bireylerden tutun da küçük kültür komünleri boyutunda toplumsallaşmış yapılara kadar kendini yeniden üretecektir. İnsanoğlu, ileride bu küçük komünleri kalıcı hale getirerek kendi gettolarını ya da evrenkent (kampüs) gibi yaşam alanlarını oluşturma arayışlarına girecekdir.
Belki de insanlık uzaya bu arayışları gerçekleştirebilmek için de yayılacak... Marjinalleşen bu alt kültür gettoları, üst kültürlerin baskısından kurtulup istedikleri gibi yaşayabilmek için uzaya açılacaklardır. Enerji ve hammadde ve bilimsel arayışlarının yanısıra, bu da sosyal olgu olarak karşımıza çıkabilir. Dünya, çokta uzak olmayan bir zamanda uzaya sosyo-politik göçmenlerde vermeye başlayacaktır.
 
 
 
 
 

 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.