RE: [anadoluhaber] Neden evetdemeye mecburuz

BENDE EVET DİYECEĞİM YALNIZ HAYIR DİYEN PARTİLERİN GENELBAŞKANLARINDAN BAŞLAYARAK GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİ ,İL,İLÇE  YÖNETİCİLERİ VE BU PARTİLERİN ÜYESİ VEYE SEÇMENİ OLUP DA NEYE HAYIR DEDİĞİNİ BİLMEDEN HAYIR OYU VERECEKLERİNİ SÖYLEYENLERDE BEN ŞAHSEN VİCDAN OLDUĞUNA İNANMIYORUM
 

From: ahmetdogan.simsek@gmail.com
Date: Wed, 28 Jul 2010 12:42:35 +0300
Subject: [anadoluhaber] Neden evetdemeye mecburuz

Bir devlet adamımız bir konuşmasında birine istinaden eğer bir parti lideri evet ya da hayır diyor da onun partisini tercih eden seçmenleri onun dediğini sorguluyor ve onun dediğini onaylamakta zorlanıyorsa, o liderin liderliği sorgulanır demiş.

Bende bu sözü doğru bulmakla birlikte biraz eksik buluyorum ve biraz daha farklı olarak yorumluyorum. Eğer bir lider ne derse onun dediğini partisinin mensupları ve seçmenleri gönül ve vicdan huzuru içinde onaylayabiliyorsa bu o liderin mutlaka doğru yolda olduğunu göstermese de partisinin ortak paydasında bir yol izlediğini gösterir. Ama bir liderin söylediği her söz değil ama, mesela şimdiki evet hayır konusunda ülkemizin geleceğini etkileyecek ve eşkıya düzenin sona erdirmeye evet mi hayır mı anlamı taşıyan bir konuda bir partide lider değişime hayır eşkıyalık düzeni devam etsin ve milletin farkında olmasa da içinde haşlandığı kazanın altına odun atılmasın teklifine odun atılmaya devam edilsin ki milletin artık asla sesi çıkmasın çünkü bunlar bizi değil de hep başkalarını seçiyor anlamında saçmalıyorsa ve bu tutumu partisinde tartışmalara sebep oluyorsa o parti yada grup da insanların olduğunu, tartışma bile çıkmıyor ve itiraz gelmiyorsa o partinin robot gibi kendilerine ait hiçbir düşüncesi olmayan tehlikeli yaratıklarla dolu olduğunun delili sayılır. Günümüzde çok önemli olan anayasa değişikliğine hayır diyen liderlerin hiçbir ciddi gerekçesi yoktur ve tamamen başka konular üzerinden çok önemli bu değişikliğe karşı çıkışlarının akıl ve siyaset ile de ilgisi de yoktur. Bunun yorumu sırf ukalalık olsun ve ve kavga çıksın diye yada kendilerinin de ve ya çevrelerinin de bazı gizli suçlarının ortaya çıkmasından korktukları anlamını taşır.

Gerekçeler arasında bu yeterli değildir sözü boş bir sözdür. Yeterli olması için katkı yapmak yerine neden sadece istemezükçü bir şekilde yobazca davranıp hiçbir daha iyi fikir ileri sürmedin denilir. Mecliste bu tip gizli oylamalarda milletvekillerine müdahale edilmesi yasaktır

Sayılacak o kadar çok gerekçe var ki bu anayasa değişikliğinin  mutlaka geçmesine dair. Vatandaşın sıradan şikayetlerini bile mahkemede halletiiğimiz benim 72 yıllık ömrümün çocukluk dönemlerinden günümüzde hakkından vaz geçip ya Allaha havale ya mafyaya havale yada Yargıtay da adamı olanlara rice ve rüşvet ile havale edecek adam arama dönemine geldiğimiz ve ya kendi hakkını almak isteyenlerin eline kana bulamak zorunda bırakıldığı günümüz hukuk değil zulmü koruyan güvenilmez yargı sisteminin yaptığı tüm haksızlıkların bu değişikliğe hayır diyenlerin suç ortağı olacağını anlayamamaları ya vicdanlarında yada basiretlerinde bir sorun olduğuna delildir diye düşünüyorum.

Hayır kampanyası yapan partilerin bu hayır kararı almalarında mutlaka kendilerinin de yargılanacak bazı işleri olanların dahli olduğunu düşünüyorum.

Bilindiği gibi gladio yada özel harbin her partide çok önemli yerlere gelmiş ajanları bulunmaktadır. Bunların kimliği bilinmemektedir. 12 Eylülcülere yargı yolunu açacak maddenin kalkması tüm ajan ve provokatörlerin deşifre olmasına sebep olabilecektir. Bunun anlamı PKK’nın ve özel harbin bağlantıları da dahil siyasi ve idari mekanizmaları derinden etkileyecektir. Devlet adam gibi devlet olabilmenin adımlarını atabilecektir. Bu konuda sadece bir tek örnek vereceğim. Gerisi sizlerin vicdanına kalmıştır. Çünkü evet diyenler çok karanlık bir döneme son verip aydınlanmasını sağlamaya çalışırken. Hayır diyenler karanlıkta yaşamayı seven börtü böcek gibi ışıktan rahatsız olacak ve bünyeleri aydınlıkta yaşamaya uyum sağlamayan börtü böcek yılan çıyan vs gibi zehirli ve tehlikeli mahlukatı korumaya çalışanlar olarak tarihe geçecek ve ömür boyu biz ne yaptık diye vicdan azabı ile kıvranacaklardır.

Eski bir yazımdan kısa bir örnek

İnsan ülkemizde yaşarken en karanlık ihtimallerden bir sürü senaryo yazabilir ve haksızda olmaz. Hele Üzeyir Garih cinayetinin suçu 13 yaşında bir çocuğa yüklenmek istenmesi ve sonradan katil diye yakalananın da şimdiler de yaptığı açıklamalarda asıl fail olmadığını göstermektedir. Tüm buna benzer olaylar bana daima eski kabadayılardan bir zamanlar Alaaddin Çakıcının sağ kolu olan sonradan arası açılan Tevfik Ağansoy'un TV kamerası karşısında kendi gözümle gördüğüm açıklamalarını hatırlattı.

Çekim ekibinden birisi soruyordu. Siz başbakan olsanız ilk işiniz ne olurdu?
Ağansoy: İlk işim bir af kanunu çıkarmak olurdu
Neden:
Orada hep garibanlar yatıyor yahu, sadece benim öldürdüklerimden 15-20 tanesinin katili diye orada yatan garibanlar var diyordu Ağansoy.
O sırada gayri ihtiyari yanımdakilere bu adam şimdi öldü diye mırıldandım.
Nitekim birkaç gün sonra yanında kendi korumaları dışında Başbakan Çillerin korumalarından da birkaç kişi daha olmasına rağmen bir kafede taranıp öldürüldü.
Şemdinli de Savcının başına gelenler ve işinden atılması. Askeri sanıkları 39,5 yıla mahkum eden mahkemenin yargıçlarının sürgüne gönderilmesi ve kapı dışarıdan zorlanmamış hırsız evin içinden diyen uzman emniyet müdürünün kızağa çekilmesi ve pek çok olay, İstanbul da provokasyon amaçlı yakılan arabalar ve camiler bizleri yetkililerin örtbas edici açıklamalarına hemen inanıvermekten alıkoyuyor. Daha ciddi açıklamalar bekliyoruz. Camileri yakan kişinin deli olduğu söylendi, eğer bu kişi gerçek deli ise herhangi bir yöntemle yönlendirilip yönlendirilmediği de inandırıcı bir şekilde araştırılmalı değimliydi. Deliliğinde başlangıç ve nasıl geliştiği de sorgulamalıdır diye düşünüyorum. Hırsızlar evin içinden yönetiliyor. Teröristler ve PKK ise Ordu içindeki NATO Gladiosundan diye düşünüyor ve inanıyorum. Her olay bizleri bu sonuca götürüyor.

Bu değişikliğe hayır kampanyası yürüten merkezlerinde büyük ihtimalle normalleşmemiz durumunda sanık sandalyesine oturmak mecburiyetinde kalacaklarını düşündüklerinden bu derece mantıksız ve açıklanması imkansız bir hayır kampanyası sürdürdüklerini düşünüyorum. Bu değişikliğe evet demek adil bir devletin kurulması için ilk eşiğin atlanmasını sağlayacaktır. Aksi halde Türkiye 12 Eylülün 1980 öncesine dönüp iç savaşlara başlayıp sonrada yeniden aklanmamış askerler gelip idareye el koyarak ekonomiyi yeniden yağmalatıp, yeniden aş ve iş umutlarını çok uzak hayali zamanlara iteceklerdir. Ben evet oyu kullancağım.
Saygılarımla
A.D.Şimşek


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.