[anadoluhaber] Araştırma: Çinlilerin yüzde 73'ü sahtekârlık yapmış

Çinlilerin yüzde 73'ü sahtekârlık yapmış

Çin'de yayımlanan bir ankete göre, halkın yüzde 73'ü sahtekarlığa başvuruyor.

Çin Gençlik Günlüğü gazetesinin yayımladığı ve 2 bin 485 internet kullanıcısı üzerinde yapılan ankette, söz konusu sahtekârlıkların sebeplerine yer verildi. Anket sonuçlarına göre insanların; başkalarının gelirlerini yargılaması, kârın sahtekârlıkla geldiğine inanması ve sahtekârlığın tespit edilmesi halinde hafif cezalarla kurtulabilmesi bu yola tevessül etmelerine neden oluyor.

Çin'in Şanghay şehrinde bulunan Fudan Üniversitesi'nden sosyolog Yu Hai, açık ve değişen dünyada sahtekârlığın risk ve cezasının alışılagelmiş sertlikte olmadığı; inanç zayıflığı ve erdem yoksunluğunun da bu durumu ortaya çıkardığını söyledi.

Ankete katılanların yüzde 61,7'sinin, başkalarının mağdur olduğu sahtekarlıkların üzerine gitmemeyi tercih ederken, yüzde 50'si ise mağdur olmaları durumunda faillerin öç alacağı endişesiyle sahtekarları yetkililere bildirmediği dile getirildi.

Çin'de yolsuzluk, halkın en çok şikâyet ettiği konuların başında geliyor. Geçtiğimiz aylarda ülkede yayımlanan resmi bir raporda, Çin'deki resmi görevlilerin yıllık gizli kazancının 800 milyar dolar olduğu belirtilmişti.

(CİHAN)

Not: Sizce Türkiye'deki oran nedir? Acaba neden böyle bir araştırma ülkemizde de yapılmıyor?!

Saygılarımla,

Görkem Ateş
--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.