[anadoluhaber] Askerliğe Alınma Şartları

Askerliğe Alınma Şartları

Biliyorsunuz ordumuz NATO ordusu. 5-6 yıldır asker adayları eğer kendi istekleri olmazsa tıbbi muayaneden geçirilmiyorlar. Ayrıca bir başka bilgi: Ülkemizde "obezite" gençler arasında sürekli artıyor. Dolayısıyla hastaneye başvurularda en büyük sebep "aşırı kilo" oluyor.

Tüm dünyada vücut ağırlığının fazlalığı boya oranla bakılıyor. Örneğin, 1.90 boyunda uzun boylu biri dahi olsanız sizin için 118kg "morbid obezite", yani Türkçesiyle "ölümcül" obezite sınırı olarak kabul ediliyor. Bu sınırın üzerindeki bireylere -Türkiye dahil- dünyada özel sigorta şirketleri sağlık sigortası yapmıyorlar! Hayat sigortasında primler inanılmaz yüksek oluyor.

Gene örneğimize dönecek olursak, Türkiye'de 1.90 boyunda bir asker adayısınız ve hastaneye gittiniz. Size rapor vermeleri için ta bu 118kG sınırında olmanız gerek, bunu biliyor musunuz? 115kg için "koşarsın zayıflarsın" diyorlar!

Gene bir NATO ordusu olan ABD ordusunda bu konuda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinde değişik standartlar uygulanıyor. Ben aşağıdaki sayfadan bizim ordumuzun en büyük kuvvetini Kara Kuvvetleri oluşturduğu için karşılaştırma açısından US Army (ABD Kara Kuvvetleri)'nin standartlarını inceledim.

http://usmilitary.about.com/od/army/l/blmaleweight.htm

Bu sayfada ölçüler inç ve pound cinsinden verilmiş. 1inç = 2,54cm'dir. Ayrıca 1kg = 2,2pound.
190cm = 74inç yaptı. Tablodan karşılığına baktım: 201 pound çıktı. Onu da çevirince ne çıktı bilin bakalım: 91,17kg! Yani 93kg iseniz sizi ABD Kara Kuvvetlerine almıyorlar ama bizim Kara Kuvvetlerimizde 116kg askerlerimiz var!

Şimdi buradan sormak gerekiyor: Siz hiç "kilolu terörist" gördünüz mü? Ben bu 118-91=27kg'lık farkın acemi eğitiminde 1 ayda verilebileceğini hiç sanmıyorum. Ayrıca ülkemizde önleyici tıp gelişmemiş olduğundan SGK "diyetisyen" ücretini de ödemiyor ki gençler askere gitmeden önce uğraşsın kilo versin! Şimdi mantıken geriye üç şık kalıyor:

1. Bu insanlara GATA'da vs. tedaviye alınacak zayıflatılacak
2. Bu insanlar askere alınmayacak ve profösyonel askerler arttırılacak
3. Ordunun teknolojisi arttırılacak, daha az askerle daha çok görev başarılacak. Örneğin İngiliz ordusu, İngiltere'nin nüfusu 80 milyon olmasına ve Türkiye'ninkine yakın olmasına rağmen sadece 108.000 askere sahip!

Şimdi denilebilir ki bunların her üçü de "kaynak" gerektiren çözümler. Doğru. Önerim: Devlet fast-food'a daha çok vergi koysun. Kazandığı ile spor sahaları yapsın. Ama tabii gene de kilolu olanlar olacaktır o zaman da kalan parayla yukarıda saydığım 3 çözümü uygulasın. Zira ben Güneydoğu'da görev yapan askerlerin göreve çıktıklarında "arkamı koru" dedikleri devrelerinin her an "kolestrolü fırlayabilecek, tansiyon sorunu olabilecek" biri olmasından hoşnut olduklarını hiç sanmıyorum!

Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.gorkemates.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.