[anadoluhaber] BASIN ACIKLAMASI

“Yunanistan’ın yeni Dış İşleri Bakanı’nın göreve başlarken, Türkiye ve ordumuzu Kıbrıs’ta işgalci olarak nitelemesi hakkında” Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün yapmış oldukları karşı açıklama :

                                           11 Eylül 2010

 

         Yunanistan’ın yeni Dış İşleri Bakanı Oruças, Türkiye’yi ve ordumuzu hedef alan yakışıksız ve diplomatik nezaket kurallarının dışında bir üslupla verdiği beyanatla görevine başlamıştır. Kendisi için olduğu kadar Yunanistan için de talihsiz olan bu beyana karşı, Dış İşleri Bakanımızdan gereken cevap henüz verilmedi.

         Yunanistan Dış İşleri Bakanı haddini bilmediği kadar, Türk Dış İşleri Bakanı da Kıbrıs konusunda ne kadar haklı ve güçlü olduğumuzun farkında değildir.

         Yunanistan’da Dış İşleri Bakanları değişir, Başbakanlar değişir, hükümetler değişir, değişmeyen bir şey vardır. O da Yunanistan’ın Kıbrıs politikasıdır.

         Ordumuzu işgalci olarak niteleyen, adadan çekilmesi talimatı veren Oruças’a gerçekler bildirilmelidir. 1570’den beri bizim hakimiyetimiz altında olan Kıbrıs’ta ne Yunanistan’ın ne de Rumlar’ın hiçbir hakkı yoktur. 1878 yılında Berlin Antlaşması ile Osmanlı Devleti Kıbrıs’ı 75 yıllığına İngiltere’ye kiralamıştır. 1914’de 1.Dünya Savaşında biz Almanya’nın yanında yer alınca, karşı tarafta olan İngiltere Kıbrıs’a el koymuştur. 1945’den sonra İngiltere, Dünya üzerindeki topraklarından çekilince Kıbrıs’tan da çekileceğini ilan etmiş ve çekilmiştir.

         Adnan Menderes 1959-1960 Londra ve Zürich Antlaşmaları ile Türkiye’yi Kıbrıs üzerinde “Garantör Devlet” haline getirmiştir. İşte Türk askeri Uluslar arası hukuk kuralları olan ve başta Yunanistan olmak üzere bütün devletlerin uymak zorunda olduğu bu antlaşmalara istinat ederek orada bulunmaktadır. Kıbrıs’taki Türk askerinin orada bulunuşu işgalcilik değil tam tersine hukukiliktir.

         Hukuki olmayan bir tek şey vardır. Oda Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne girmiş olmasıdır. Çünkü Londra ve Zürich Antlaşmalarına göre Yunanistan ve Türkiye’nin aynı anda üyesi olmadığı bir birliğe Güney Kıbrıs giremez. Uluslar arası Hukuk kuralları çiğnenerek Güney Kıbrıs AB’ye girmiştir. Ama hükümet buna “One Minute” diyememiş, sessiz kalmıştır.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.