[anadoluhaber] Bildikleri Halde İnkar Edenler

BİLDİKLERİ HALDE İNKAR EDENLER

 

 

 

         Yahudiler ellerinde bulunan ve “Sizi ahir zaman peygamberi kurtaracaktır” diyen Tevrat’ı Allah’ın Hz. Musa’ya indirdiği kitaptır diye tasdik eden Kur’an,ı Kerim geldiği zaman onu inkara kalkıştılar. Halbuki  Yahudiler bundan önce müşriklere bunun geleceğinden bahsediyorlar ve bu sayede onlara karşı futuhat talebinde bulunuyorlardı:

        

         “İlahi! Tevrat’ta vasıflarını bulduğumuz ahir zaman peygamberiyle bize nusret  ihsan eyle” diye dua ve yardım talep ediyorlar ve müşriklere: “Bizim söylediklerimizi tasdik ederek çıkacak olan peygamberin zamanı geldi, gölgesi bastı, biz onunla beraber sizi Ad ve İrem gibi katledeceğiz.” Diyorlardı.

 

         Fakat o bildikleri, insanlık alemine er geç şeref vereceğine inandıkları, o yüce peygamber ve o kitab-ı Kerim gelip kendilerini İslam dinine davet edince, sırf hasetlerinden ve makamlarını kaybedecekleri endişesinden dolayı onu inkar ettiler. O yüce peygamberi ve O’na inen Kur’an-ı Kerim’i inkara cüret gösterdiler. Allahü Teala’nın laneti bütün kafirler üzerinedir. Artık o münkirler de bu lanetten kendilerini kurtaramayacaklarını düşünsünler. (Bakara Suresi, ayet 89’un tefsirinden)

 

         Yukarıda yazmış olduğumuz davranış halen de Yahudiler arasında sürmekte, Kur’an-ı Kerim’i inkarlarından dönme gibi bir hareketleri görülmemektedir.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

24.09.2010

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.