[anadoluhaber] EVET CIKARSA

DOĞRU YOL PARTİSİ

Genel Merkezi

Hanımeli sok.No:47 Sıhhiye.Ankara
0 312 2310720 – 2310722
www.dyp.com.tr

Genel Merkez

Basın Bülteni :                                                                                            08.09.2010

 

 

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz’ün “12 Eylül’de yapılacak Referandum” hakkında yapmış oldukları yazılı basın açıklaması :

 

“12 EYLÜL’de EVET ÇIKARSA, 13 EYLÜL’de DYP DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ YENİDEN BAŞLATACAKTIR”

 

         “İktidar kanadından yapılan açıklamalara göre seçimden sonra yeni bir Anayasa gündeme gelecektir. Elbette Türkiye’nin yeni, modern, özgürlükçü bir Anayasa’ya ihtiyacı vardır.

         Madem ki Ak Parti’de bunun lüzumunu hissediyordu, acaba bu değişikliğe, bu referanduma, bu gürültü patırtıya, bu gerilime ve 255 Milyon (255 Trilyon) TL’lik masrafa neden ihtiyaç hissetti. Evet çıkarsa 10 ay için mi yürürlükte kalacaktır.

         İktidarın gayesi Anayasa Mahkemesi ile HSYK’nu ele geçirmek ve vatandaşın gerçek ihtiyaç ve sıkıntılarını gündemden düşürmektir.

         Ak Parti referandum kampanyasında sapla samanı karıştırmış, 12 Eylül ve diğer darbelerle hesaplaşıyormuş görüntüsü vermeye çalışmaktadır.

         Şimdi Anayasa’nın yerinde duran 60 maddesi var. Onlar yerinde duruyor.Bu paket içinde onları neden değiştirmedi.Bu değişmeyen maddeleri çok mu sevmişler? Bu değişmeyen maddeler 1982 Anayasasının ürünü değimli? YÖK 12 Eylül ürünü değilmi? %10 seçim barajı 12 Eylül ürünü değilmi?

         Başbakan işine geldiği zaman “12 Eylül ürünü Anayasayı değiştiriyoruz” diyor, işine gelmediği zaman da 12 Eylül ürünü bazı maddelere sahip çıkıyor.

         Bazılarını bazen aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız. 12 Eylül’de Evet çıkarsa Kuvvetler ayrılığından kuvvetler birliğine dönüleceği için Türk Demokrasisi 1946 öncesine dönecektir. İşte böyle bir durumda DYP, 13 Eylül’de Demokrasi Mücadelesini yeniden başlatacaktır”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.