[anadoluhaber] MHP’yi imha edecek bir komplo teorisi.

Bu MHP’yi imha edecek bir komplo teorisidir.
Sayın MHP’li arkadaşlar artık sizde düşünmeye başlasanız akıllılık edersiniz diye düşünüyorum. Sadece dostça söylüyorum.  AB dış işleri bakanları Türkiye’nin yeni durumunu ve nasıl tavır alacaklarını görüşmek üzere toplandılar. Nasıl kararlar aldıklarını tam olarak bilmiyoruz.  Ama Finlandiya Dışişleri bakanının sözleri çok ilginçti.

Mealen Türkiye dünyanın en etkili beşinci gücü olmuştur ve etki açısından AB’yi geçmiştir. Tek başına AB’nin tümünden daha etkilidir. Türkiye’nin üyeliği konusunda daha hızlı davranmazsak kaybedebiliriz.

Finlandiya Dış işleri bakanının bu sözlerinin de ışığında biraz beyin jimnastiği yapalım diyorum.

1) Yeni bir dünya kuruluyor ve mevcut politikaları ile MHP’ye de, bu tip ön görülerden yoksun zekâ ve diplomasi içermeden bağırıp çağıran politikaları uygulayan partilere de yenidünyada ihtiyaç ve yer bulunmuyor. 
2) Dünyayı yöneten BM güvenlik konseyi üyeleri ABD, Fransa, Çin, Rusya Başkanlık sistemi ile İngiltere ise Krallık ile yönetiliyor. Beşi de başkanlık sistemidir denilebilir. Dünyanın bu beş etkili ve güçlüsünden Fransa tek başına diğerleri kadar güçlü de etkilide değil. Etkisini arkasına aldığı AB'nin güç birliğinin sağladığı etkisinden ve Nükleer güç olmasından alıyor. Finlandiya dış işleri bakanının dediği ise artık Türkiye’nin tek başına AB den daha etkili olduğudur. Ya da etkisinin AB’yi endişelendirecek ve onun yerini alacak ya da onu altıncı güç olmaya itecek kadar arttığı, aratacağı ya da artmakta olduğuur.

3) Erdoğan yeni anayasanın çalışmalarının hızla başladığını ve ya başlatılacağını söylemiştir. Bu acele Türkiye’nin yeni pozisyonuna göre yeniden şekillenmesi ve dünya gücü olmanın şartlarına göre bir şekil almasını sağlamak anlamına da geliyor.

4) Bunların yanı sıra gündeme başkanlık sistemini tartışmak getiriliyor. Çünkü en etkili güçlerden hemen hepsi ABD, Çin, Fransa, Rusya başkanlık sistemi ile sadece İngiltere ise Kraliyet ile yönetiliyor. O halde yönetenler konseyinde yer almanın şartlarından biride bazı acil kararlarda bürokrasiden ayrı olarak tek başına yetkili bir makamın bulunmasını da gerekli kılıyor anlamı çıkıyor.

5) Şimdi içerideki ve dışarıdaki siyasi yelpazeye bakalım. Çin hariç hepsin de güçlü bir parti iktidarı ve genellikle güçlüde bir muhalefet bulunuyor. Yani iki partili bir tahterevalli siyaseti uygulanıyor. Bu sayede mesela ABD de yıpranan ve imaj kaybeden W.Bush ve ya Cumhuriyetçilerin yerine hemen Demokratlar Obama’yı geçirip imaj düzeltiyor.

O halde diğer ülkelerinde buna benzer bir mekanizma ile teçhiz edilmesi gerekiyor.

6) Türkiye’ye düşen görev

a) başkanlık sistemi kurmak

b) iki partili denge kurmak

7) Eğer benim bu teorimde gerçeklik varsa bu oyunda
a) İki partiden birinin AKP olacağı anlaşılıyor.

b) İkinci parti için CHP ve MHP yarışıp birinin diğerini ekmesi gerekiyor.

8) Bu planlar için Türkiye derin devleti AYM’si eli ile kısmi değişiklik önerisinin referanduma gitmesini daha önceki yasa tanımaz uygulamalarına göre iptal edebilirken etmiyor ve yeşil ışık yakıyor. Bu durum aynı zamanda tam anlamı ile yeni bir anayasanın da kapılarını açıyor. İki partili sistemin birinci ayağı olarak AKP yerini alırken ikinci ayak için ihale açılıyor. Kim kazanır öne geçerse. 

9) Anlaşıldığı kadarı ile CHP’nin durumdan haberi oluyor veya operasyonu yapanlar CHP’yi yarışa hazırlıyor. MHP’yi ise saf dışı edecek şekilde devletin içindeki derin ilişkileri sayesinde kullanmaya başlıyorlar ve CHP den Baykal’ı tasfiye ederek de bu yarışa hazırlanıyor.MHP başörtüsü konusunda AYM sine giden değişiklikte kullanılıyor ve eski sabıkalarına birde AKP ye tuzak kurmak ekleniyor.

İmajı kötüleştirilirken en kötüsü referandumda parti kendisini inkar edecek şekilde yanlış davranıyor. Ama hiç bir siyasi kadro bu derece aptal olup CHP’nin havuzunda boğulmak üzere kendisini o havuza atmayacağına göre MHP yönetimi MHP’yi bilinçli tasfiye etmek için böyle davranıyor. Yani daha önce başbakanlığı kendileri kullanmak yerine Ecevit’e satmakta kullanılırken ki gibi bilinçli davranıyor. Partilerinin merkezi ile taşradaki tabanın arasını bilerek açıyor. Öyle ki Ozan Arifi bile MHP merkezine karşı patlatıyor. Geleceğin iki partili sisteminde ikinci parti olmak makamını CHP’ye satıyor.

Bu durumda MHP merkezinde birileri Bahçeli dâhil derin devletin ve ya başka bir yerin ajanlarından oluşuyor. Üstelik kendisi MHP’li değil gizli bir CHP’li oluyor. Mesela Demirel, Cindoruk, Çiller vs. gibi CHP zihniyetinin sağ partileri gütmekte kullandığı diğer ajanlar gibi bahçelide aslında ruhen ve fikren MHP’ye uzak MHP’li gibi davranarak oraya getirilmiş birisi oluyor. Şimdide son görevi olarak CHP lehine MHP’yi tasfiye ediyor.

Lütfen kimse kızmasın bu bir komplo teorisidir. İsteyen üzerinde düşünür isteyen siler. Fikir paylaşımları dışında öfkeli arkadaşların öfkeli maillerine cevap vermezsem de alınmasınlar. Dedim ya bu bir komplo teorisidir.

A.D.Şimşek 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.