[anadoluhaber] Tarikatlar ve Zekat Bahsi

TARİKATLAR VE ZEKAT BAHSİ

 

 

 

            Ülkemizde zekat devletinde araya girişimiyle yanlış yorumlanmaktadır. Kesinlikle bir yardım kuruluşuna (THK, Çocuk Esirgeme Kurumu vb.) verilmez. Bu kesim Müslümanların bu dini vazifesinden istifade ederek kendine pay çıkarmaya çalışmaktadır. Halkımızda din bilgilerinin eksikliğinden dolayı kolayca kanmakta anılan kuruluşlara zekatlarını kaptırmakta böylece zekatları yerini bulmamaktadır. Çünkü zekat ancak namaz kılan fakir muhtaç kimselere ve ilmihal kitaplarında bahsedilen Müslümanlara verilir. Müslümanların bu mali ibadetinden istifade etmek isteyen sözde tarikat/cemaatlerde bu işin kaymağını yiyen bir grup, Müslümanları kendilerine zekat/fitrelerini vermelerini istemektedirler. 

 

            Yüce İslam dini zekatların yardım maksadıyla böyle kuruluşlara verilmesini yasaklamıştır. Fakat ne yazık ki bazı diyalogçu, abd, ab ve israil’ci sözde tarikat/cemaatler dini bilmelerine rağmen bu ibadetten kendilerine bir pay çıkarmaya çalışmaktadırlar.

 

            Bu abd, ab ve israil’ci cemaat/tarikatlar yüce İslam’a, Kuran’a, Peygambere dil uzatıldığı zaman sessiz kalmakta, tavır koymamakta, fakat nerdeyse Peygamber makamında gördükleri sözde şeyh/liderlerine en ufak bir laf söz geldiğinde kıyamet kopmaktadırlar. Dinden bahsederken Kuran-ı Kerim, Hadis-i Şeriflerden değil de, kendi başlarında bulunan sözde şeyh/cemaat başlarının söylediklerini esas almaktadırlar. Efendilerinin sözleri her şeyin üstünde kalmaktadır. Başlarındaki kişi seyyid, kutub, alim mertebesine yükseltmektedirler.

 

            Bütün bu olayların yaşanmasının nedeni halkımızın bilgisizliğinden cahiliyetinden kaynaklanmaktadır. Araştırma, okuma, öğrenme halkımızda yoktur. Halbuki zamanımızda çok güzel değerli dini ve ilmi yönden kaynaklar mevcuttur. Ama halkımız bunları araştırmak ve öğrenmek yerine boşu boşuna parklarda, bahçelerde, kahve köşelerinde ömür tüketmektedirler. Zamanın kıymetini bilmemektedirler. Kıymetli vakitlerini boşu boşuna geçirmektedirler.

 

            İnsanlarımız ibadetler başta olmak üzere dini bilgileri sadece kulaktan dolma bilgilerle ve anne babalarından gördüğü taklit yoluyla yerine getirmektedir. Kesinlikle başta ilmihal kitapları olmak üzere bilgi kaynaklarına bakmamakta, çok değerli zamanın kıymetsiz, boş şeylerle geçirmektedirler.

 

            Bizler böyle kişiler gibi zamanımızı boş işlerle geçirmek yerine, yüce İslam’a hizmet ve onu yeryüzüne hakim kılmak için yararlı işler yapmakta yarışalım. Göreceğiz ki, yardımcımız yüce Allah olacak ve işlerimizi kolaylaştıracaktır.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

02.09.2010

 

 

 

                                                                                                

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.