[anadoluhaber] Tepki çeken dizilere ağır cezalar geliyor

Tepki çeken dizilere ağır cezalar geliyor
Tepki çeken dizilere ağır cezalar geliyor. TV dizilerindeki uygunsuz sahneler için şikâyet yağmuruna tutulan RTÜK, yeni önlemler alıyor. Başkan Davut Dursun, yönetmelik değişikliği yapacaklarını ve uyarıları dikkate almayan dizilere ileri kademe cezaları uygulayacaklarını söyledi.


Dizilerle ilgili özellikle son dönemlerde yapılan şikâyetler Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) harekete geçirdi. Üst Kurul toplantısında, dizilere daha ağır ve ileri kademe cezalar uygulanmasını öngören yönetmelik değişikliği yapılması benimsendi. Yeni sezonda dizilere daha ağır yaptırımlar uygulanacağını belirten RTÜK Başkanı Davut Dursun, hem çok izlenen hem de şikâyet rekorları kıran dizilerle mücadele edebilmek için yönetmelik değişikliğine gittiklerini açıkladı. Dursun, en fazla program durdurma alan kanalların bu sezon para cezasını sık sık göreceği uyarısında bulundu.

Önceki gün yapılan RTÜK toplantısında, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ile 'Kılıç Günü' adlı dizilere sezonun ilk cezaları verilirken, geçen yayın döneminde yaşananların tekrarlanmaması için neler yapılabileceği tartışıldı. Bir grup gazeteciye toplantıyla ilgili açıklama yapan Dursun, geçen sezon dizilerin büyük tartışmalara yol açmasına rağmen kanalların yeni sezona 60'a yakın diziyle başladıklarını hatırlattı. Yeni sezonda yayına giren dizilerin daha ilk bölümlerinde yer alan sahneler yüzünden büyük tartışmalar yaşandığını ifade eden Dursun, Üst Kurul'a binlerce şikâyetin ulaştığını söyledi. Dursun, Kanal D'de yayınlanan 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ile atv'de yayınlanan 'Kılıç Günü' adlı dizilerin daha ilk bölümleriyle şikâyet rekorları kırmalarının RTÜK'ün sabrını taşırdığını söyledi. Bu durumun RTÜK'ü yeni tedbirler almaya yönelttiğini anlatarak, Radyo ve Televizyon Yayınlarının Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Yönetmelik değişikliğinden sonra yayın ilkelerinin ihlal edildiği televizyon dizilerine idari para cezası gibi daha ağır cezalar verileceğini vurguladı. Yönetmelik değişikliğiyle bir kanalda yayınlanan bütün diziler, tek program kabul edilecek. Kurul, bir kanaldaki her dizi için ayrı ayrı ceza vermek yerine, yayınlanan bütün diziler için tek sicil tutacak. Böylece bir sezon boyunca açılan davalarla, RTÜK'ten en fazla uyarı-program durdurma cezası alan ve bildiğini okumaya devam eden dizi filmlere, idari para cezası gibi ileri kademe cezalar verilecek.



--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.