[anadoluhaber] Ülkücüyseniz sahip çıkın!

Yoruma gerek yok.
Yorumsuz
A.D.Şimşek
 
 

Ülkücüyseniz sahip çıkın!

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir karara imza attı. 12 Eylül döneminde karıştığı iddia edilen olaylar nedeniyle hapis cezasına çarptırılan, idamla yargılanan ve o tarihten beri hapiste olan ülkücü Muhsin Kehya, iki hafta önce tahliye olması gerekirken rekor bir cezaya çarptırıldı.

 

Engin KAŞDAŞ'ın haberi…

Muhsin Kehya'nın Ağabeyi Tahsin Kehya, hukuksuzluğa isyan ederken, habervaktim aracılığıyla MHP yönetimine “Ülkücülüğün sahibi sizseniz, bu hatanın düzeltilmesi için girişimde bulunun” çağrısında bulundu.  

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK
Konu ile ilgili bilgi veren Kehya'nın Avukatı İrfan Sönmez de, “Bu cumhuriyet tarihinde bir mahkûmun yatacağı en büyük cezadır. Hukuka, vicdana, yasaya ve bütün insani değerlere aykırıdır. Kanunlar, çıkarılan aflar, Muhsin Kahya'nın içeriden çıkmayacağı şekilde aleyhte yorumlanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

MUHSİN KEHYA'NIN ÖYKÜSÜ
İşte Avukat İrfan Sönmez'in konu ile ilgili değerlendirmeleri:  

Adı Muhsin Kehya. 22 yıldır bil fiil hapis yatıyor.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde çıkartılan af kanunu ile 10 yılda serbest bırakılması gerekiyordu.  

ÜLKÜCÜLERE FARKLI...
Seyfi Oktay, Adalet Bakanı olarak iş başına gelince ülkücüler mağdur olsun düşüncesiyle birden fazla idam cezası olanların her idam için 10 yıl yatması kararlaştırıldı. 

SOLCULARA FARKLI MUAMELE
Solcular ise TCK'nın 146. maddesinden yargılanıyorlar. Bu madde torba bir madde olarak nitelendiriliyor. Buna göre, 10 idamlık suç işlese bile sadece bir idam için ceza alırsınız. Mesela 7 askerimizi şehit eden bir Dev-Sol militanı sadece bir idam aldı ve 10 yıl yatıp çıktı.

Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:  

KEHYA'NIN İKİ HAFTA ÖNCE TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYORDU
Seyfi Oktay geldikten sonra Özal affının ülkücüler aleyhine bu şekilde yorumlanması suretiyle bir çok arkadaşımız yeniden hapishaneye konuldu. Şu anda 20 senenin üzerinde yatan 7'nin üzerinde arkadaşımız var. Bunlardan biri de Muhsin Kehya. İki hafta önce tahliye edilmesi gerekiyordu. Çünkü Özal affına göre 10 yıllık süresi doldu ve bu vesile ile tahliye dilekçesi verildi.  

RAHŞAN AFFI DA KAPSIYOR
Bu arada Rahşan affında da cezalardan 12 yıllık bir indirim yapılmıştı. Müebbet alanların 20 yıl yatması hükme bağlanmıştı. Birden çok müebbeti olanlar içinse birde çok müebbet yatmak fiilen mümkün olmadığı için Yargıtay tek müebbet cezası olarak infaz edilmesine, ancak infazın bir kısmının diğer müebbetler açısından hücrede geçirilmesine karar vermiştir. Yani birden fazla müebbetiniz varsa müebbet sayısına göre cezanın bir kısmı hücrede geçirilecekti. 

CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ HUKUKSUZLUK ÖRNEĞİ
Rahşan affına göre de Muhsin Kehya'nın 20 yıl yatması gerekiyor. Ancak 2 Eylül 2010 tarihinde Elbistan Ağır Ceza mahkemesi, verdiği kararda Muhsin Kehya'nın bil fiil 36 yıl yatmasına karar vermiştir.  Bu cumhuriyet tarihinde bir mahkûmun yatacağı en büyük cezadır. Hukuka, vicdana, yasaya ve bütün insani değerlere aykırıdır. Kanunlar, çıkarılan aflar, Muhsin Kahya'nın içeriden çıkmayacağı şekilde aleyhte yorumlanmıştır. “

AĞABEYİN FERYADI

“Şimdi, ülkücülüğün sahibi olanlara sesleniyorum. Ülkücülüğün sahibi biziz diyenler bu açık zulmü engellemek için niye ellerini oynatmıyorlar?” diye soran Kehya'nın ağabeyi Tahsin Kehya da, habervaktim'e yaptığı açıklamada, “Ülkücüyüz, bizimle beraber olmayanlar ülkücü değildir diyenler samimiyetlerini göstermek için neden bir kanun teklifi vermiyorlar. Bu ülkede kim vatan millet demişse doğduğuna pişman edilmiştir. Bütün yetkilileri bu açık hukuk ihlaline karşı göreve çağırıyorum” dedi. 

MHP'YE SESLENDİ
Ağabey Tahsin Kehya şunları söyledi, “MHP'ye sesleniyorum. Bunun düzeltilmesi ile uğraşın. Bize hakaretler yaparak bir yere varamazsınız. Bize hakaret edeceğine bunların çıkarılması için mücadele edecek. Bu memleket 20 kişinin yatması ile kurtulacaksa getirelim asalın memleket kurtulsun. Yazık günah değil mi. Bu memlekette 36 yıl yatan mı var. Biz idama razıyız” diye konuştu.

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.