[anadoluhaber] “Vatan Haini”

Siyaseti izliyorsunuzdur. Zaman zaman karşılıklı olarak çok ağır sözler sarfediyorlar. Örneğin birisi birisine "kafatasçı" dediğinde öteki onu "vatana ihanetle" suçluyor. Ancak burada bir incelik var: ırkçılık, kafatasçılık ya da faşistlik birer düşünce akımıdır. İğrenç şeylerdir ve İslam'a aykırıdırlar ama geçmişte bu ülkede gazetelerde "faşist İtalya'ya selamlar" diye manşetler atılmış. Ancak "vatan hainliği" suçtur ve ispata muhtaçdır.

Ben bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Diyelim ki bugün bu haberleri izleyen çocuklar yarın büyüdüler ve devlette iş başına geldiler. Eğer beğenmedikleri her görüşe öyle derlerse o zaman ispatlanmış vatan hainleri toplumda saygı görmeye başlamaz mı? Zaten herkes birbirine öyle söylüyor olursa sapla samanı kim ayıracak? Ve sadece "değişim" isteyen ve bunun için reform yapanların öyle damgalanmasını kim önleyecek? Bilirsiniz her değişim “sancılı” olur, birilerinin ayağına basılmasını gerektirir. Onlar da genelde eskl düzenin kaymağını yemiş olan “sesi çıkan” kimseler olurlar ki bu “kakofoni”de kimin doğruyu söylediğine karar verilmesi sorun olabilir. Demokrasinin kurumsallaştığı ülkelerde bu tip şeylere rastlanmaz. Oralarda da örneğin özelleştirmeler yapılır, terörle mücadele edilir ancak bu tip ifadelerden geri durulur.


Saygılarımla,

Görkem Ateş
--
http://www.gorkemates.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.