[anadoluhaber] 10.10.2010 Balıkesir Günleri Tanıtım Etkinlikleri - CAN AKIN

  10.10.2010 Balıkesir Tanıtım Günleri Kapsamında Düzenlen Balıkesir'in Tanıtım Filmi Gala Gösterimi Dün Akşam Yapıldı...

                             Balıkesir Günleri Tanıtım etkinlikleri kapsamında, Balıkesir Valiliği tarafından hazırlatılan ve ilin tamamının tanıtımını amaçlayan belgesel filmin, gala gösterimi, Yaylada Alışveriş Merkezindeki sinema salonunda gerçekleştirildi. Balıkesirli Yönetmen Lütfü Erol tarafından çekimleri gerçekleştirilen ve gösterime hazırlanan tanıtım filminde Balıkesir ili her yönüyle gösterime sunuluyor.  
 
                              Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Arkeolog ve Sanat Tarihi Doktoru olan aynı zamanda da Devlet Konservatuarında hocalık yapan Yönetmen Lütfü Erol tarafından Seyir Yapım katkıları ile hazırlanan;

                             "Hani Gök Kubbenin altında gören var mı eşini Balıkesir" isimli Balıkesir tanıtım Filmi Gala gösterimi, 08.10.2010 Cuma günü saat:18.00 de Yaylada AVM Sinema Salonunda gerçekleşti…

                             Balıkesir Tanıtım Filmi Gala Gösteriminde Vali Yılmaz ARSLAN tarafından Yönetmen Lütfü EROL' a bir plaket verildi. Yönetmen Lütfü EROL, bir Balıkesirli olarak hep hayalinin Balıkesir için, Balıkesir'i tanıtan bir film yapmak olduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

                             Filmin en dikkat çekici yönü ise, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın'ın Tülükabak Fotoğrafları oldu. Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açtığı "Balıkesir Tülükabakları" sergisi 54 Gazeteci 9 TV ve 7 Yabancı Ajansın katılımıyla gerçekleşen 2.000 Sanatseverin ziyaret ettiği, daha sonra aşırı ilgi yüzünden sergisini Yaylada AVM Sanat galerisine taşıyan 14.000 ziyaretçisi ile gündeme gelen Şair ve Fotoğraf sanatçısı sergisindeki  Tülükabak fotoğraflarının filmde yer aldığı görüldü.. Gala gösterimi esnasında Alman Haber Ajansının Yönetmen Lütfü Erol ile Sanatçı Can Akın üzerinde yoğunlaştığı görüldü...

                              Sanatçı Can Akın Alman Ajansı ile yaptığı söyleşide: "Balıkesir Atatürk İlköğretim Okulu, Atatürk Orta Okulu, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesinde okudum. Balıkesirliler beni Orman Fidanlık Müdürlüğünde memur, AGM Sekreteri, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Personeli olarak yakinen tanırlar. Yazar, Şair, Fotoğraf Sanatçısı yönümü görünce şaşırdılar, Ece Amca ile ilgili Anılarımı İngilizce olarak kitap haline getirdiğimi görünce çok memnun oldular.. Sergim esnasında İngilizce bilen 2.000' e yakın kişiye kitabımı imzalayıp hediye etme olanağı buldum... Sergime toplam 16.000 kişi ilgi göstermiştir... Bana mesajlarıyla destek veren; Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'a, Devlet Bakanı Egemen Bağış'a, Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı'ya, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün'e, Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı'ya, Yaylada AVM yöneticilerine ve Tüm Balıkesir Halkına Teşekkür ederim" dedi.

Tercüme: Helen Aleksander

CAN AKIN - BALIKESİR TANITIM FİLMİ GALASI - YAYLADA AVM

CAN AKIN - BALIKESİR TANITIM FİLMİ GALASI - YAYLADA AVM 

CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, Birinci Bölüm

CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, Birinci Bölüm 

CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, ikinci Bölüm

CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, ikinci Bölüm
CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, Üçüncü Bölüm

CAN AKIN-10.10.2010-Balıkesir Tanıtım Filmi, Üçüncü Bölüm 






















Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu

Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu
Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu
BALIKESİR´DE, "TARIM - SANAYİ-TURİZM TANITIM GÜNLERİ"

10.10.2010 BALIKESİR ETKİNLİKLERİNDE ARABA DEGERİNDEKİ KÖPEK

10.10.2010 BALIKESİR ETKİNLİKLERİNDE ARABA DEGERİNDEKİ KÖPEK 

Balıkesir´de, "Tarım-Sanayi-Turizm Tanıtım Günleri" başladı. Belediye tarafından tahsis edilen kapalı pazar alanında kurulan 110 standa tarım, sanayi ve termal alanlarda faaliyette olan 98 firma yer aldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen törende tanıtım günlerinin açılışını Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Ticaret Borsası başkanları birlikte yaptı. Kurdele yerine zincir gerilen açılışta vali ve beraberindekiler ellerinde bahçe makaslarıyla zinciri kestiler. Esprilerin yapıldığı açılışta konuşan Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir´in artık zincirlerini kırdığını söyledi
































10.10.2010 BALIKESİR GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ AHŞAP BOYAMA SERGİSİ AÇILIŞI

                             Balıkesir Valisi Yılmaz ARSLAN, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği tarafından düzenlenen ahşap boyama kursunu bitiren 11 çocuğa sertifika verdi. Sertifika töreni öncesinde kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı sergi Vali ARSLAN ve Belediye Başkanı İsmail Ok tarafından açıldı.

                             Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 10.10.2010 etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi Yaylada AVM' de açıldı. Açılış törenine Vali Yılmaz ARSLAN, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Vali yardımcısı Selda Dural, İş-Kur Müdürü İlhan Aslan daire müdürleri, Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın, zihinsel engelli öğrencilerin öğretmen ve velileri katıldı. 

                             Serginin açılışında konuşan Vali ARSLAN, 10.10.2010 etkinlikleri kapsamında en anlamlı açılışın gerçekleştirdiğini söyledi. Engellilerin toplumun diğer fertleri gibi bu tür etkinliklerin içerisinde olması gerektiği belirten Vali ARSLAN, "Engelli vatandaşlarımızın eserler ortaya çıkarması, bunları sergilemesi ve bu cesareti göstermesi övgüye değer bir çaba. Bu çabanın gösterilmesinde emeği geçen bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu kursların sayılarını daha da arttırmak istiyoruz. Valilik olarak imkânlarımız çerçevesinde bu tür faaliyetleri sonuna kadar destekleme kararlılığı içerisindeyiz. Beraber, ortak akılla yapılan işlerden sonuç alınmaması mümkün değil, gayret ettikten, çabaladıktan sonra muhakkak olumlu netice alınır " dedi.

                       Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Yılmaz ARSLAN ve Belediye Başkanı İsmail OK çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerle sohbet eden Vali ARSLAN,  Zihinsel engelli Atakan Elaldı' nın (24) öğretmenleri için yazdığı şiiri okuması ise Vali ARSLAN ve diğer konukları duygulandırdı. Açılışın sonunda Vali ARSLAN ve Başkan Ok, kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.

10.10.2010 BALIKESİR GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ AHŞAP BOYAMA SERGİ 
10.10.2010 BALIKESİR GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ...


















                             Balıkesir'e, "10.10.2010 Balıkesir Günleri" kapsamında el sanatları sergisi açıldı. Balıkesir El Sanatları Sergisi'nin açılışını Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın birlikte yaptılar.

                             Balıkesir Belediyesi Sergi Salonu'ndaki el sanatları sergisinin açılış törenine, Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Vali Yardımcısı Selda Dural, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ile Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Can Akın ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Yılmaz Arslan, bundan sonraki dönemlerde Balıkesir'in tanıtımına yönelik çok daha etkili ve geniş kapsamlı faaliyetlerin yapılacağını, bu faaliyetlerin Balıkesir ile sınırlı kalmayıp özellikle Ankara ve İstanbul'da da ses getirici biçimde gerçekleşeceğini ifade ettti. Vali Arslan, "El emeği, göz nuru olan yöremiz el sanatını görmemize fırsat veren bu serginin açılmasını özellikle biz istedik ve Kültür Müdürlüğümüz de bunun gerçekleştirilmesini sağladı. Balıkesir'i tanıtma anlamında gerek Balıkesir ilinde gerekse Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlerimiz başta olmak üzere oralarda yapacağımız etkinlikler de bizim için vazgeçilmez. El sanatları da önemli bir alan. Bu konu ile ilgilenen hocalara, kursiyerlere şu mesajı vermek isterim. Hazırlıklarınızı iyi yapın. İnşallah önümüzdeki süreçte Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde Balıkesir'in tanıtımına yönelik yapacağımız çalışmalarda sizler de bizimle birlikte oralarda bulunacaksınız ve bu eserlerinizi daha büyük kesimlere duyurma ve gösterme imkanı bulacaksınız. Bu vesile ile bu serginin açılmasında ve sergilenen ürünlerin ortaya çıkmasında emeği geçen, katkısı olan herkesi tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

                             Kursiyerler tarafından hazırlanan el dokuması halılar, ahşap boyamalar, el işi sandıklar, sim sırma, çinicilik, kırk yama, minyatür, kitre bebek ve keçe eserlerinden oluşuyor

10.10.2010 Balıkesir Günleri El Sanatları Sergisi - CAN AKIN 
10.10.2010 Balıkesir Günleri El Sanatları.















*****
Mr CAN AKIN 
*****

Flag USA animated gif 120x90 

                             He was born in 1963 and is known by the foreigners, a fan of Mevlana and Turk, living abroad, worked for various duties at the Ministry of Internal Affairs and the General Directorship of Afforesting and Erosion Control of the Ministry of Agriculture and Forest, retired from the same institution in a successful register. 

                             He is also known via his articles against Global Warming, Terror, Narcotic and Child Pornography beside his love for poems, which is special to him.

                             Also, he is a photograph artist, the photographs taken by him during Şebb-İ Aruz Ceremonies of Mevlana in Konya in 2005, are attracted attention and demand very much because UNESCO announced  the year 2007 as the Peace and Affection Year of Mevlana. He exhibited his photographs in digital environment in Germany, Netherlands, Belgium, France, Luxemburg and Cyprus abroad. He opened 12 exhibitions one after another in Turkey in 12 months in April, 2007 and broke a record hard to reach through the approximately 250.000 visitors. Also, millions of people visited his internet site and followed up the photographs and videos of the exhibitions.

                             He prefer to use the name "COSMIC POEMS" in Turkish and World Literature firstly and released his album of Cosmic Poems "I Can Never Leave You" with this name with the Poet Nilgün NART. Thus, they started a new school in the poem art. They became the innovators of a new trend in their poems through an exposition also including the whole Cosmos; their subjects are the Creation Love. The album of Cosmic Poems "I never leave you" was liked and was listened mostly in Europe and America on internet and became number one.

                             The Poet using a language free of non essentials and affectations in his poems, known as Can from Dusseldorf in Germany, Dr Dream in America, Mr Mikado Kamekido in Japan, Mr Can AKIN in Turkey, sends his these poems to the internet addresses of his fans over 1.250.000 every week. And this number increases day by day.

*****
Mr CAN AKIN 
*****
Flag Spain animated gif 120x90
 

                             Poeta, Escritor : Nació en 1963 en Turquia, conocido por su admiración a la filosofia de Mevlana Celaleddin Rumi ( Gran Místico Y Poeta Turco ).

                            Mr Can AKIN Trabajó para diversas funciones en el Ministerio del Interior y en el Ministerio de Agricultura y Bosques de la República de Turquía, en la Dirección General de Control de Erosión y la Forestación. Se retiró de la misma institución con un registro de actuación muy exitoso. También es conocido por sus artículos contra el calentamiento global, terrorismo, narcóticos y la pornografía infantil.

                            También, Can AKIN es un artista de la fotografía, por ejemplo las fotografías tomadas por él durante la Ceremonias de Mevlana en Konya, en 2005, fueron expuestas ante la UNESCO cuando se anunció el año 2007 como el Año de la Paz y el Amor, el Año de Mevlana. Expuso sus fotografías en Alemania, Países Bajos, Bélgica, Francia, Luxemburgo y Chipre. Inauguró 12 exposiciones una tras otra en Turquía en 12 meses: en el año 2007 y rompió un récord difícil de alcanzar a través de los aproximadamente 250.000 visitantes. Además, millones de personas visitaron su sitio de Internet y el seguimiento de las fotografías y videos de las exposiciones.

                             El prefiere dar nombre a sus poemas como Nilgün NART " POEMAS COSMICOS " muy conocidos en Turquia y tambien aquellos de la literatura mundial. Su primer libro de poemas cósmicos fue " Can Never Leave you? " Así, comenzó una nueva escuela en el arte poético, innovando una nueva tendencia poetica que incluye todo el Universo, sus temas son el amor de la creación. El álbum de poemas cósmicos "I Never Leave You" fue exitoso y conocido principalmente en Europa y en América por Internet y se convirtió en número uno.

                            El poeta es conocido como Can en Dusseldorf en Alemania, Dr Dream en Estados Unidos, Mr Mikado Kamekido  en Japón y Mr Can Akin en Turquía, él envía a sus fans estos poemas por Internet, sus seguidores y admiradores son más de 1.250.000 cada semana. Y este número aumenta día a día.

*****
CAN AKIN
*****
Flag Russia animated gif 120x90
 

                             Он родился в 1963 и известен иностранцами как поклонник Мовлана и Тюрк, который живет за границей, проработав на различных должностях в Министерстве Внутренних дел и в Всеобщем Руководстве Контроля за Засаживанием леса и Эрозией Министерства Сельского Хозяйства и Леса, с того же самого учреждения успешно вышел на пенсию. 

                     
       Он также известен статьями против Глобального потепления, Террора, Наркотика и Детской Порнографии, кроме его стихов про любовь, которая отличается от других.

                            
Кроме того, он - художник фотограф, фотографии, которые он снял во время  Церемонии Шабби-Аруз в Конье в 2005ом году привлек к себе большое внимание и интерес, так как ЮНЕСКО объявил 2007 год Годом Мира и Привязанности к Мовлане. Он показал свои фотографии в цифровой среде в загранице - в Германии, Нидерландах, Бельгии, Франции, Люксембурге и Кипре. Он открыл в апреле 2007 один за другим 12 выставок в Турции в течении 12 месяцев и установил рекорд, собирая приблизительно 250.000 посетителей. Кроме того, миллионы людей посетили его сайт и посмотрели фотографии и видео с его выставок.

                     
       Он впервые использовав название "КОСМИЧЕСКИЕ СТИХИ" в Турецкой и Мировой Литературе, и под этим ж названием выпустил свой альбом Космических Стихов «Я никогда не расставался с тобой» вместе с поэтом Нилгюнь Нарт представил во вниманию общества. Таким образом, они создали новую школу в искусстве стихотворения. С подробными изложениями в стихах, темы которых стало Созидательная Любовь, включая в себя целый Космос, стали новаторами, передовыми в новый течении. Альбом Космических Стихов «Я никогда не расставался с тобой», любили и слушались главным образом в Европе и в Америке по Интернету и стали номер один.

                             Поэт, используя не сложный язык в стихах, известный как Джан из Дюссельдорфа в Германии, доктор Dream в Америке, Mikado Kamekido в Японии, г Can AKIN в Турции,  эти стихи отправляет каждую неделю в интернет-адреса его поклонников более чем 1.250.000. И это число увеличивается день за днём.

*****
CAN AKIN
*****
Flag Germany animated gif 120x90 

                             1963 geboren, lebt im Ausland und ist ein Bewunderer von Türkei und Mevlana.. Der jetzige Rentner war als Waldforsten und  Erosionskontrolleiter taetig und  vom Innenministerium von verschiedenen Diensten eingestellt.

                             Neben seinen eigenen Liebesgedichten die er geschrieben hat, hat er auch Schriften betr.: Terror, Narkotie, Kinderpornos ….        

                            Er ist auch ein Fotograf.. Im Jahre 2005 hatte er Bilder  von Mevlana Sebb-i Aruz Zeremonie in Konya gemacht. 2007 hat UNESCO Mevlana Sebb-i Aruz als das Jahr der Liebe  und Frieden erklârt und Herr Can AKIN hat dadurch grosse Interesse und Anfragen bekommen.

                            Er hat seine Bilder  im digitalen Mittelpunkt im Ausland wie Deutschland, Holland, Belgien, Frankreich und Luksemburg und Cypern veröffentlicht. In der Türkei im April hat er innerhalb von 12 Monaten nacheinander 12 Ausstellungen gehabt und seine Besucher haben einen Rekort von 250.000 im Anzahl erreicht.. Seine Fotoausstellungen und Videos werden auch von Millionen im Internet besucht.          

                             In der Türkei und in der Welt Literatür hat er zum erstenmal den Namen "KOSMISCHE GEDICHTE" benutzt und mit diesem Namen hat er den Kosmischen Gedichtsalbum "Ich habe mich nie von dir getrennt" mit der Dichterin Nilgün NART veröffentlicht. Dadurch haben Sie im Gedichtskunst zusammen etwas ganz neues angefangen. Sie haben  für das Thema Erschaffene Liebe eine neue  Phase erschafft. Der Kosmische Gedichtsalbum"Ich habe mich nie von dir getrennt" ist in Europa und Amerika über Internet die Nummer 1 geworden.

                            Mit einfacher Sprache der Gedichte wird der Dichter, in Deutschland der Düseldorfer Can, in Amerika Dr Dream, in Japan der Mr Mikado Kamekido, in der Türkei als Mr Can AKIN bekannt. Seine Gedichte werden jede Woche von mehr als 1.250.000 gelesen. Dieser Anzahl vermehrt sich von Tag zu Tag.

*****
CAN AKIN 
*****
Flag Azerbaijan animated gif 120x90 

                             1963-cü ildə doğulan, Ölkə xaricində yaşayan Türk və Mövlanə pərəstişkarı əcnəbilər tərəfindən tanınan, Əkinçilik və Meşə Nazirliyi Ağaclandırma və Erroziya İdarəsinin Ümumi Müdirliyində və Daxili İşlər Nazirliyində müxtəlif vəzifələrdə çalışaraq eyni təşkilatdan müvəffəqiyyətlə təqaüdə çıxmışdır. 

                            Özünəməxsus sevgi şeirlərinin yanaşı, Qlobal İstiləşmə, Terror, Narkotik və Uşaq Pornoqrafiyasına qarşı yazıları ilə tanınmaqdadır.

                             Bundan başqa, fotoşəkil sənətçisi olub, 2005-ci ildə Konya Mövlanə Şəbbi Aruz Mərasimləri əsnasında çəkdiyi fotoşəkilləri, UNESCOi-nun 2007-ci ili Mövlanə Hüzur və Sevgi İli elan etməsi ilə bağlı çox böyük maraq və tələb ilə qarşılaşmaqdadır. Fotoğraflarını dijital mühitdə xaricdə Almaniya, Hollandiya, Belçika, Fransa, Lüksemburq, Kiprdə sərgiləmişdir. Türkiyədə Aprel 2007- də 12 ayda ardıcıl olaraq 12 sərgi açaraq təxminən 250.000 adam ziyarətçi sayına çatması ilə bir rekord qazanmışdır. Bundan başqa, internet saytını milyonlarla adam ziyarət edərək sərgilərin fotoşəkil və videolarını izləmişlər.

                            Türkiyə və Dünya Ədəbiyyatında ilk dəfə "KOSMİK ŞERLƏR" adını istifadə edərək və bu adla "Səndən Heç Ayrılmadım ki" Kosmik Şerlər Albomunu Şair Nilgün NART ilə ictimaiyyətə təqdim etmişdir. Bununla da şer sənətində yeni bir məktəb yaratmışlar. Mövzusu Yaradılış Sevgisi olan, bütün bir Kainatı da özünə daxil edən bir izahatla şerlərində yeni bir axının qabaqcılı olmuşlar. "Səndən Heç Ayrılmadım ki" Kosmik Şerlər Albomu, Avropa və Amerikada internetdə ən çox bəyənilərək və dinlənilənlər sırasında bir nömrə olmuşdur.

                             Şerlərində sadə bir dil istifadə edən, Almaniya da Düsseldorflu Can, Amerikada Dr Dream, Yaponiya da Mr Mikado Kamekido, Türkiyədə də Mr Can AKIN kimi tanınan Şair, bu şerlərini hər həftə 1.250.000 i aşan pərəstişkarlarının internet ünvanına göndərməkdədir və bu ədəd hər gün artmaqdadır.

*****
CAN AKIN
*****
Flag Bulgaria animated gif 120x90
 

                             Roden prez 1963 godina jiveest dilgo vreme izvin Rodinata si Turziya. Poznavan i Obicthan ot Potcitatelite na Mevlana. Rabotil dilgi godini v Ministerstvoto na zemedelieto i gorite, na glavna redaktciq na Zalesqvane i eroziqta na kontrol i Ministerstvoto na vitrescnite raboti zaemaasc nay- razlicni postove i uspescno pensioniran

                            B dopilnenie ki sobstvenite si stihove za lyubov, globalno zatoplqne, terorizma, narkotitcite i pisaniqta protiv detskata pornografiq 

                             Schto taka fotograf. Prez 2005 g snimanite snimki v Konya po vreme na tseremoniqta Mevlana-и Aruz Şebb. Po vreme na tseremoniqtqta Mevlana-и Aruz Şebb prez 2007g, tazi godina be obqvena ot Yunesko za godina na Mevlqnq Mir i Lyubov. Poradi ogromniq interes snimkite sa mnogo tirseni i izlagani na razlihi izlojbi v Turrciq i v Sveta.V Germaniya, Belgiya, Franciya, lyuksenburg, Kipir.V turciya prez april 2007 edno sled drogo sa izlagi 12 izlojbi interesit e ogromen. Za 12 izlojeniq priblizitelno posetitelite nabroqvat nad 250.000 dushi, osven tova pazglejdaiqta v internet stranitcite na snimkite ivideotata e ogromen miliyoni snimki i videota sa razglejdani i svalqni.

                             V turskata i svetovna literatura za pirvi pit be sizdaden albumit „ Kosmicheski Stihove" V tozi album sis sideystvieto na poetesata Nilgün Nart be napraven i izlojen za pochitatelite na poeziqtq pod imeto „Ot teb ne se razdelih izobshto". Taka be otvorena nova stranitca v izkustvoto na poeziyata sidirjashta stihove za vseleneta, luobovta, edinstvoto, mira... Taka „ Ot teb ne se razdelih izobshto" stana avagard na edno novo dvijenie. Albumit „ Kosmicheski stihove" e mnogo haresvan i e satanal nomer edno v Evrova i Amerika, slushayki i gledayki ot internet
     
                             Izpolzvayki yasen i razbiraem ezik. V Germaniya poznavan nod imeto Can ot Dusseldorf, v Amerika Dr Dream, в Япония, г-н Mikado Kamekido i v Turcia Poetit Can Akin, negovite stihove bivat mnogo haresvani i spodelqni ot negovite pochitatei, stihovete vsqkq sedmitca bivat izprashtani na 1.250.000 i pove che pochitateli po internet. I broqt im vseki den narastva..

*****
CAN AKIN 
*****
Flag Turkey animated gif 120x90
 

                             Yurtdışında yaşayan Türk ve Mevlana hayranı yabancılar tarafından tanınan 1963 doğumlu Tarım ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolu Genel Müdürlüğü'nde ve İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunarak aynı kurumdan başarılı bir sicille emekli olmuştur. 

                             Kendisine özgü aşk şiirlerinin yanı sıra, Küresel Isınma, Terör, Uyuşturucu ve Çocuk Pornografisine karşı yazıları ile tanınmaktadır.

                            Ayrıca, fotoğraf sanatçısı olup, 2005 yılında Konya Mevlana Şebb-i Aruz Törenleri esnasında çektiği fotoğrafları, UNESCO'nun  2007 yılını Mevlana Huzur ve Sevgi Yılı ilan etmesinden dolayı çok büyük ilgi ve talep ile karşılaşmaktadır. Fotoğraflarını dijital ortamda yurtdışında Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Lüksemburg, Kıbrıs'ta sergilemiştir. Türkiye'de Nisan 2007 de 12 ayda ardı ardına 12 sergi açarak Tahmini ziyaretçi 250.000 kişi sayısıyla ulaşılması güç bir rekor kırmıştır. 2010 Yılında ise Balıkesir'de "Balıkesir Tülükabakları" Fotoğraf sergisini 16.000 kişi ziyaret etmiştir... Ayrıca internet sitesini milyonlarca kişi ziyaret ederek sergilerin fotoğraf ve videolarını takip etmişlerdir.

                              10.10.2010 Tarihinde İngilizce olarak çıkardığı "Uncle Ece The Ghazi & Little Can" isimli kitabı Yurt Dışında çıkarılmıştır..

                            Türkiye ve Dünya Edebiyatında ilk defa "KOZMİK ŞİİRLER" ismini kullanarak ve bu isimle "Senden Hiç Ayrılmadım ki" Kozmik Şiirler Albümünü Şair Nilgün NART ile piyasaya çıkarmıştır. Böylece şiir sanatında yeni bir ekolu da başlatmışlardır. Konusu Yaradılış Sevgisi olan, bütün bir Evreni de içine alan bir anlatımla şiirlerinde yeni bir akımın öncüsü olmuşlardır. "Senden Hiç Ayrılmadım ki" Kozmik Şiirler Albümü, Avrupa ve Amerika'da internet üzerinde en çok beğenilerek ve dinlenerek bir numara olmuştur.

                             Şiirlerinde yalın bir dil kullanan, Almanya da Düsseldorflu Can, Amerika'da Dr. Dream, Japonya'da Mr Mikado Kamekido, Türkiye'de de Mr Can AKIN olarak tanınan Şair, bu şiirlerini her hafta 1.250.000'i aşkın hayranlarının internet adresine göndermektedir.  Ve bu sayı her gün artmaktadır.

*****

Şiir Cd
 

01 - SENDEN HİÇ AYRILMADIM Kİ     
"Senden Hiç Ayrılmadım Ki "
Kozmik Şiirler - COSMIC POEMS - KOSMISCHE GEDICHTE
Nilgün Nart - Can Akın

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

http://www.turklider..org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=4945&ItemIndex=51


2010 YILI SERGİLERİ

CAN AKIN "BALIKESİR TÜLÜKABAKLARI" SERGİLERİ

13 - Balıkesir Tülükabakları
- Can Akın Fotoğraf Sergisi
Yer : Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Balıkesir Saat Kulesi Yanı
Sergi Tarihi: 6 - 15 Eylül 2010
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 2.000 ( 56 gazeteci 9 TV kanalı 7 yabancı basın 264 Sanatçı iştirak etmiştir.



Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=16919&ItemIndex=0

*****

14 - Balıkesir Tülükabakları - Can Akın Fotoğraf Sergisi
Yer : Balıkesir Yaylada AVM Sanat Galerisinde
Sergi Tarihi: 16 Eylül - 05 Ekim 2010
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 14.000



Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=17062&ItemIndex=1


CAN AKIN 2008 YILI MEVLANA FOTOĞRAF SERGİLERİ

12 - Can Akın "Mevlana Konulu" Fotoğraf Sergisi Samsun Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezinde…
Yer: Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi - Samsun
Sergi Tarihi: 6  Eylül - 6 Ekim 2008
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 150.000



Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=10708&ItemIndex=4

*****

11 - "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi" İzmir Alsancak Frida Sanat Evinde
Yer: Frida Sanat Evi 1456 sk 96-2 Alsancak -İzmir
Sergi Tarihi: 10 - 24 Ocak 2008
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 1.500

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=8775&ItemIndex=14

2007 YILI SERGİLERİ

10 - "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi"
Yer: Hakan Çeken Kültür Merkezi Urla - İzmir
Sergi Tarihi: 30 Kasım - 10 Aralık 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 7.500

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=8516&ItemIndex=0

*****

9 - "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi"
Yer: Milli Piyango Talih Kuşu Sanat Galerisi - Kızılay - Ankara
Sergi Tarihi: 02 Ekim -  10 Ekim 2007  
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 3.000

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=7845&ItemIndex=2

*****

8 - "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi"
Yer: Tarot Galeri - Cafe / Turgutreis - Bodrum
Sergi Tarihi: 04 Ağustos -  04 Eylül 2007  
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 3.500

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=7330&ItemIndex=0

*****

7 - "Türk-Amerikan Dostluğundan Yansımalar" Fotoğraf Yarışmasına Katılan Ödül Alan Eserler.
Yer : Türk - Amerikan Derneği  "Turkish - American Association"- Çankaya - Ankara
Sergi Tarihi: 7 Haziran - 7 Temmuz 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı : 4.000
Fotoğrafım : "Mevlana Fotoğraflarının Getirdiği Türk - Amerikan Dostluğu"
Fotoğraflar Toplantı Odasında Devamlı Sergilenmektedir..

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız..
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6687&ItemIndex=7

*****

6 - "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi
Yer: Neva Sanat Ve Gelişim Merkezi - Bilkent / Ankara
Sergi Tarihi: 18 Mayıs - 18 Haziran 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı : 3.000

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız...
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6613&ItemIndex=5

*****

5 -  "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi"  Beypazarı  Festivali Ankara
Yer: Beypazarı Belediyesi Halk Evi Beypazarı - Ankara
Sergi Tarihi: 02 Haziran - 03 Haziran 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 50.000        

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6727&ItemIndex=2

*****

4 -  "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi" Türk- Amerikan Derneği Ankara
Yer: M.Emin Hekimgil Sanat Galerisi "Turkish - American Association" Çankaya - Ankara
Sergi Tarihi: 15 Mayıs  - 31 Mayıs 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı : 3.000

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız...
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6622&ItemIndex=2

*****

3-  "Can Akın Mevlana Fotoğraf Sergisi" Zonguldak Valiliği
Yer: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi - Zonguldak
Sergi Tarihi : 21 Nisan - 30 Nisan 2007   
Tahmini Ziyaretçi Sayısı : 4.000

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız..
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6533&ItemIndex=3

*****

2 - Giresun Valiliği Emniyet Müdürlüğü "Polis Sergisi" (Karma Sergi ).
Yer: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü "Can Akengin Sanat Galerisi"  Giresun
Sergi Tarihi: 09 Nisan - 11 Nisan 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 3000

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız...
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6503&ItemIndex=0

*****

1 -  İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü "Sanatçı Polisler Sergisi"
Yer: Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Platformu İstiklal Caddesi No: 302 Beyoğlu / İstanbul…
Sergi Tarihi: 03 Nisan - 10 Nisan 2007
Tahmini Ziyaretçi Sayısı: 5.800

 

Bilgi Ve Fotoğraflar İçin Tıklayınız...
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6396&ItemIndex=0

Can Akın Ses TV de Hayal Perdesinde Mevlana Fotoğrafları İle İzlenme Rekorunu Kırdı.



YAPIMCI Mehmet Tahir İkiler, KONUKLAR : Abdurrahman Antakyalı, Can Akın
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=7197&ItemIndex=1 

Can Akın TRT 1 Stüdyo Ankara Ve Polis Radyosunda Mevlana Fotoğrafları Tanıtımında İzlenme Rekoru Kırdı.



http://www.turklider..org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6819&ItemIndex=3

http://www.turklider.org/TR/Portals/57ad7180-c5e7-49f5-b282-c6475cdb7ee7/UserFiles/MR%20CAN%20AKIN/12A.jpg

MY POEM – BOOK: I LOVE YOU"ASK"  -SENI SEVIYORUM - SIIR KITABI - CAN AKIN
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=8966&ItemIndex=11



Flag Turkey animated gif 120x90
Balıkesir'de Gazi Ece Amca Ve Ben Öykü Kitabı - Yazar: Can AKIN
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=3066&ItemIndex=101

Flag USA animated gif 120x90 
Stories Of Memory - In Balikesir City Uncle Ece And Little Can - Written By: Can AKIN
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=8866

Flag Spain animated gif 120x90 
Balikesir Ciudad, Su Héroe Ece Amca Y Yo Escribir: Can AKIN -
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=4900&ItemIndex=60

E - MAIL ADRESİ
mr_canakin@hotmail.com

Akın Can | Kartınızı Oluşturun








--
E – BOOK: "ASK" SENI SEVIYORUM - SIIR KITABI - CAN AKIN
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=8966&ItemIndex=11

E – BOOK: BALIKESIR DE GAZI ECE AMCA VE BEN – OYKU KITABI - CAN AKIN
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=3066&ItemIndex=97

8 ULKEDE SERGILENEN, TURKIYE, ISTANBUL, GIRESUN, ZONGULDAK, ANKARA (4), MUGLA, IZMIR (2), SAMSUN -
CAN AKIN MEVLANA FOTOGRAFLARI SERGILERI... TIKLAYINIZ…
http://www.turklider.org/TR/EditModule.aspx?tabid=1038&mid=8373&ItemID=6277&ItemIndex=36

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.