[anadoluhaber] ABD ELÇİLİĞİ TEDİRGİN

ABD'NİN KIRGIZİSTAN ELÇİLİĞİ, İDDİALARDAN DOLAYI RAHATSIZ 
  
21.10.2010    
 
 
13 Ekim tarihinden beri kendisinden haber alınamayan Kırgızistan’ın TAZA DİN –Temiz Din- Hareketi’nin Lideri Albay Cumay Suyunaliyev, son bir haftadır yanlızca Kırgızistan değil, başta Özbekistan ve Kazakistan olmak üzere Türkistan Coğrafyası’nda gündem olmaya devam ediyor.
Kırgızistan’dan dış dünyaya sızan bilgilere göre;
 
Büyük kısmı emekli ve muvazzaf subaylardan oluşan TAZA DİN Hareketi’nin, Cumay Suyunaliyev'le geçmişte aynı okullarda okumuş olan ve Sovyet Birliği döneminden bu yana Özbekistan ve Kazakistan'da bulunan subay ve akademisyen mensupları da Cumay Suyunaliyev’in akıbetini sorgulayıcı girişimlerde bulunuyorlar.
 
Bu çerçevede Özbekistan ve Kazakistan’daki TAZA DİN ve Afgan Gazileri Vakfı (*) mensuplarının resmi ve gayrıresmi kanallardan Kırgızistan Hükümeti’nden Albay Cumay Suyunaliyev ile ilgili bilgi istedikleri ve hükümeti sıkıştırdıkları da gelen bilgiler arasında.
 
BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN EN BİLİNEN İSMİ
Kırgızistan’ın bağımsızlığının ilanından sonra siyasi mücadeleye devam eden Cumay Suyunaliyev, TAZA DİN hareketiyle birlikte "Manas İşgal Üssü'nü istemiyoruz" ve  “Kırgızistan topraklarından Afganistan'a hava saldırıları düzenlenmesini reddediyoruz!” kampanyaları yürütmüş ve bu kampanyalar sonucunda hükümet tarafından Şubat 2009 yılında "Manas Üssü"nün kapatılması kararı alınmıştı. Ayrıca, kendisi de bir hukukçu olan ve "Amerikan askerlerinin Kırgız vatandaşlarına yönelik  saldırgan davranışlarının kabul edilemeyeceği" şeklinde açıklamalar yapan Cumay Suyunaliyev, bir Amerikalı askerin sanık olarak yargılandığı cinayet davasının daha fazla uzatılmadan bir an evvel sonuçlanması için yaptığı çıkışlarla da tanınıyor…
 
AMERİKA ŞÜPHELERİN KENDİ ÜZERİNDEN ODAKLANMASINDAN RAHATSIZ
Amerika, TAZA DİN Liderinin kaybolmasıyla ilgili sorumlu tutulmasından kaygılı… Alınan bilgilere göre Bişkek’teki Amerikan Büyükelçiliği’nden bazı gayrı resmi unsurlar, TAZA DİN Hareketi yetkililerine Cumay Suyunaliyev’in kaybolması ile ilgilerinin olmadığını ısrarla belirtmişler...
 
 
(*) Afgan Gazileri Vakfı, SSCB'nin Afganistan'ı işgali yıllarında Kızıl Ordu saflarında, Afganistan'da, Afgan mücahidlere karşı savaşan Kızıl Ordu subayları tarafından oluşturulan ve eski SSCB coğrafyasına yayılmış bir teşekkül. Vakıfın yöneticisi pozisyonunda bulunan Kırgız üyeler (başta Vakfın Başkanı Sabur bey olmak üzere) Kırgızistan'daki faaliyetlerini, aynı zamanda, Taza Din hareketi ile birlikte kurdukları Afgan gazileri ve Gençler Partisi çatısı altında da devam ettirmekte.

Alper DOĞU
www.ordumillet.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.