[anadoluhaber] Ağabeyimin Altın Öğüdü Mersin İçel Burak CANLI




AĞABEYİMİN ALTIN ÖĞÜDÜ

 

Kim kiminle övünmelidir? Övünülmesi gereken kişiler kimlerdir? Toplumun Yargıları ne kadar doğru ne derece de yanlış bulunmaktadır? Söylenen nedir? Söylenmesi gereken nedir? Ama gerçekte gerçek ve doğru olan şey nedir?

 

Sorular. Ve bitmek bilmeyen sorular. O kadar çok soru bulunmaktadır ki. Düşünmeye göresiniz. Etrafınıza bakınız. Çevrenizi inceleyiniz. Daha öncelerden beri kişiler hakkında varmış bulunduğunuz yargılarınızı tekrardan gözden geçiriniz. Gözden geçirdiklerinizi de bu sefer biraz daha farklı düşünmeye yani pencerenizi değiştirmeye çalışınız. Bu halde bakın görün ki her bir sonuç artık sonuç olmaktan çıkıp sadece ihtimal halini almış bulunacaktır.

 

Bu kadar felsefeden sonra gelelim biz muhteşem ağabeyimize. Kavrayabildiğiniz üzere aileden uzak bir yaşamdı bizimkisi. Ayakları üzerinde doğrulmaya çalışan doğuştan engelli bir yaşam. Hırs mıydı? Yoksa Memleket aşkı mı? Karar vermek. Hakkımda karar verebilmeniz için ne dün sarf ettiğim sözüme ne de bu bugün yazacağım yazıma bakıp da karar vermeyin. Yanılırsınız. Kararınız her ne olursa olun düşünün bizler bugün öfkeliydik. Dün sevgi dolu! Bir önceki günde şefkatli! Gün güne uymaz. İşte hikâye böyle!

 

Gel gelelim biz sevgili ve saygıdeğer ağabeyimize. Her bir kesim problemli! Her bir kesim sorunlu! Dert var. Derman var. İşte böyle. Mutlaka zenginler zengini biraderimin de vardır sorunları. Mutlaka vardır tüm kodamanların sorunları gibi onunda sorunları. Sevgisiz ve ilgisiz geçen bir çocukluk dönemimidir. Yoksa yapılmaması gerekenleri yapmak zorunda kalışımı! İçinde acılar. Yüreğinde dramlar. Vardı. Benim de vardı.

 

Bayramdı. Mersinimizde bayram. Biraderimde, yıllardır Bayramlarda görüşmüşlüğün zevki. Ona dedim ki bana yalnızca bir öğüt ver. Ver ki ömür boyu bundan bahsedeyim. Ama tek yalnızca tek bir öğüt olsun. Bilmekte benim sınırda yürüdüğümü, muhalefetin sıcağında bulunduğumu bilmekte. Elimi tuttu. Gözlerini kıstı. İçini çekti. O sırada neredeydik. Bulutlarda mı? Yoksa uzayda mı? Işın mıydı bulunduğumuz yerden bizi alı koyan. Yoksa Ruhumuzun yüzyıllardır sanki bedenimizin içerisinde işkence görüyormuş gibi bir o yana bir bu yana depreşmesinde miydi?

 

Dedim ya. Acılar insanlar için. Ama ki ne acı ne acı. Dedim ya hüzünler insanlar için. Ama ki ne hüzün ne hüzün! Biraderim söze geldi. Dedi ki. Hep ve her zaman iktidarın yanında ol. İşte size altın öğüt bunu alıp çiğner misiniz? Yutar mısınız? Yutsanız hazmedebilir misiniz? Zamanı geldiğinde de tırmalanmadan vücudunuzdan söküp atabilir misiniz? Size kalmış. Ama benim ağabeyimin altın olan tek öğüdü budur.

 

Haksız yere ölünmezmiş. Haksız yere tutuklanılmadığı gibi. Haksız yere suikasta da uğranılmazmış. Haksız yere yumruklanılmadığı gibi. Haksız yere Maliyeciler kapınızı çalmazmış. Haksız yere susturulmaya çalışılmadığınız gibi. Haksız yere ses kayıtlarınız da bilumum yerlerde çalınmazmış. Haksız yere özel görüntülerinizin elden ele dağıtılmadığı gibi. Haksız yere suçlanılmazmış. Haksız yere akla hayale gelmeyecek tuzakların kurulduğu gibi.

 

Haksızlık bir yana, beni bana bırakın. Bırakın ki ağabeyimin altın öğüdünü her bir kesimle paylaşabileyim. Paylaşabileyim ki haksızlıklar kapımızı çalmasın. Paylaşabileyim ki artık ben de körcesine değil menfaatçesine, körlemesine değil görerek, bilerek, anlayarak ama delik ceple değil dolu, dolu ceplerle ağabeyim gibi iktidarın yanındayım diyebileyim. Söz konusu iktidar üzerine alınıp ta ağabeyimin altın öğüdünü tutmadığımı zannetmesin. Ben sadece yeni uyandım. Beni mazur görmesin. Görmeyin. Görmesinler. Mersin İçel Burak Canlı


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.