[anadoluhaber] Ampul Hukuku // Rifat Serdaroglu




 Rifat Serdaroglu rifatserdaroglu@gmail.com
 13 Ekim 2010 07:48

AMPUL  HUKUKU

Anayasa Mahkemesi Başkanı(İktisatçı) Haşim Kılıç;
“Anayasa’nın ilk üç maddesini dondurmak evrensel hukuka uygun değildir. Yapılacak değişiklikler, ilk üç maddedeki değerleri geri götürmüyorsa, Anayasa Mahkemesi izin veriyor. Gerektiğinde ilk üç maddeye pozitif olarak dokunulabilir” diyor.

Dünya’da hukuk eğitimi almamış başka bir Anayasa veya Yüksek Mahkeme Başkanı yoktur ama bizim ülkemizde bir iktisatçı en yüksek mahkemenin başında “Başkan(!)” olarak oturabilmekte ve yukarıdaki açıklamayı yapabilmektedir. Peki, nedir bu üç madde;
1) Türkiye Cumhuriyeti bir Cumhuriyettir.
2) Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.
3)Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı “İstiklal Marşıdır”. Başkenti Ankara’dır.

Ben Haşim Kılıç’ın bu üç madde de neyin değişmesini uygun gördüğünü çözemedim;
1) Birinci maddeye “Federal” kelimesini mi ekleyeceğiz?
2) İkinci maddeden Atatürk Milliyetçiliği ve Lâik kelimelerini mi çıkaracağız?
3) Üçüncü maddeden, “dili Türkçedir” , Milli Marşı “İstiklal Marşıdır” , ve “Başkenti Ankara’dır” ibarelerini mi atacağız?

Şu anda “hadi canım, yok artık” dediğinizi duyar gibiyim. Fakat bu günlerde  olanlara, özellikle BDP’li milletvekillerinin söylediklerine lütfen dikkat ediniz. 8 sene evvel de bu sözlerin onda biri söylenseydi, tepkimiz ne olurdu acaba?        8 yılda nelerin değiştiği ortada. Her şeyden önce ortaya demokrat olduğunu iddia eden ama ortaçağ karanlığında bile hayat bulamayacak cemaat beslemesi tipler çıktı…

Bakın “Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı”  Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can;
“Anayasa Mahkemesinin her dediğinin ya da aldığı kararın yasa olamayacağını ve Anayasa Mahkemesinden çıkabilecek bir iptal kararının ‘Yok Hükmünde’ olacağını beyan etti. Düşünebiliyor musunuz bir hukukçu, Anayasa Mahkemesi kararının yok sayılabileceğini ifade ediyor.
Ben hukukçu değilim ama Anayasa Mahkemesi kararlarının, Anayasa maddesi hükmünde olduğunu biliyorum. Ne diyeyim, Ortaçağ Üniversiteleri bile bu kadar karanlık kafalı mezunlar  vermemiştir.

Başka bir tarafa dönüyorsunuz, AKP’nin YÖK’ün başına getirdiği dahi Prof. Yusuf Ziya Özcan da;
Üniversite sınavlarındaki katsayı uygulamasında, Danıştay’ın kararlarına karşı Hukuku arkadan dolaşırız” diyor.
Bununla da yetinmeyen YÖK Başkanı, İstanbul Üniversitesine gönderdiği yazıda “Disiplin yönetmeliğine uymayan öğrencilerin dersten çıkarılmasını yasaklayarak tutanak tutulmasını istemiş ve her ne sebeple olursa olsun bir öğrenciyi sınıftan çıkaran suç işler” diyerek üniversitelerdeki türban yasağını fiilen geçersiz sayacak bir karara imza atıyor ve dediği gibi hukukun arkasından dolanıyor…

Dahi Profesörün ona dikte edilenleri okuyup söylemesinin dışındaki kapasitesi, domates çekirdeği ile bir milleti yani 70-80 milyon insanın 20 yılda yok edilebileceği gibi bilimkurgu edebiyatında dolaşacak kadar olduğu anlaşılıyor.
Bu kişi Türkiye’nin en güvenilir kurumu olan ÖSYM’nin de sonunu getirdi. ÖSYM’de olanlar, oranın başkanının değil, YÖK Başkanı ve etrafındaki cemaatçi YÖK’çülerin eseridir. Amaç ÖSYM’yi tamamen ele geçirip, kendi sistemlerine uygun hale getirmektir. Son 8 senedir Doğu ve Güneydoğu illerinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında, örgüt mensuplarına açıkça kopya çektirilmektedir. Karşı çıkan gözlemci hocalar tehdit edilmektedir. Ortaya çıkan son olaylarda da, cemaat yakın devlet görevlilerinin soruları çaldıkları ve kendi dershanelerindeki cemaat yetiştirmelerine verdikleri açığa çıktı. Çıktı da ne oldu? Derhal üstü örtüldü. Ailesinin kıt olanaklarıyla, üniversiteye giriş sınavına hazırlanan vatan evlatlarının haklarını çalanlar ve bu olayı örtenler sözüm ona Müslüman, öyle mi? Hem kul hakkı hırsızı, hem Müslüman. Haydi haydi haydi…

Bu ülkede hukuk ihlali ve haksızlık hiçbir zaman bu kadar tavan yapmadı. Dışarıdan hazırlanmış bir senaryo’ya göre ülkede ki her kurum çürütülüp, itibarsızlaştırılıyor.

Unutmayın, Habur’dan gelen teröristler kahramanlar gibi törenlerle karşılandı. Türk Hukuk sisteminde yeri olmayan “Seyyar Mahkeme” kurularak bu canilerin ayaklarına gönderilmiştir. Pişman olmadıkları ve ısrarla bunu söylediklerine rağmen, pişmanlık yasasından yararlandırılıp salıverilmişlerdir. Buna karşın, terörle mücadele eden kahramanlar, Atatürkçü aydınlar ve bilim adamları terörist diye damgalanıp içeriye atılmışlardır.

Türkiye’de Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesi, tam da terfi sırasında, Savcılık isimsiz bir ihbar mektubuna dayanarak 28’i General olmak üzere 102 subay hakkında yakalama kararı çıkarmış ve bu kişilerin terfileri engellenmiştir. Daha sonra mahkeme oybirliği ile bu kararını kaldırmıştır.

Bu ülkede, insanlar ne ile suçlandıklarını bilmeden iki yılı aşkın bir süredir tutuklu olarak hapiste yatmaktadırlar.

Bu ve benzeri uygulamalar, bizzat cemaatin yargıdaki ve polisteki elemanları tarafından tanzim edilmekte, Başbakan Erdoğan tarafından teşvik edilmekte ve Ali Dibo namlı genç tarafından yürütülmektedir.

Bu zevatın bilmediği şey, kendilerinin birer piyondan ibaret olduklarıdır. İşlevleri bitince ABD ve AB tarafından derhal harcanacaklarıdır.

Tüm bunlar ve bu uygulamalar, anayasasında hukuk devleti yazan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde olmaktadır. Vatanseverler şaşkın, çaresiz kıvranırken bazıları da bu devirden nemalanmanın keyfini sürüyorlar. Onlara bir hatırlatmam var; Bu devir ilelebet bu şekilde gitmez, elbet hesap günü de gelir.
Özal döneminde zengin olanlar şimdi ne haldeler acaba? Bakın oğlu bile üç kuruş için hem Barzani’nin elini öpüyor, hem de 17 yıl sonra mezar kazıcılığı yapıyor!...

Sağlık ve başarı dileklerimle  13. Ekim. 2010

RİFAT SERDAROĞLU
rifatserdaroglu@gmail.com
0 532 211 00 11


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.