[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLER---İ138---- "Eğer perde-i gayb açılsa yakînim [kesin olan bilgim] ziyadeleşmeyecek" 1 diyen İmam-ı Ali (radıyallahu anh) ve yerde iken Arş-ı Âzamı ve İsrafil'in azamet-i heykelini temâşâ eden Gavs-ı Âzam (k.s.) 1 gibi keskin nazar ve gayb-bîn gözleri bulunan

138.ders. 22.10.2010--[cuma]

 

Asâ-yı Mûsâ’dan

İkinci Kısım

Hüccetullahi’l-Bâliğa

Risalesi

On Bir Hüccet-i İmâniyedir

Birinci Hüccet-i İmâniye

Âyetü’l-Kübrâ[33]

 

 

Hem aklına dedi: Madem bu mezkûr [bahsi geçen] dokuz hakikatler bu zâtın sıdkına [doğruluğuna] şehadet [şahitlik] ederler. Elbette bu âdem [insan], benî Âdemin [insan oğlunun] medar-ı şerefi [şerefinin vesilesi] ve bu âlemin medar-ı iftiharıdır [iftihar sebebidir]. Ve ona “Fahr-i Âlem[ Âlemin övüncü] ve “Şeref-i Benî Âdem[ insanoğlunun şeref kaynağı] denilmesi pek lâyıktır. Ve onun elinde bulunan ferman-ı Rahmânî [Allah’ın emri, buyruğu] olan Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyanın haşmet-i saltanat-ı mâneviyesinin [manevi saltanatının heybeti] nısf-ı arzı istilâ[Dünyanın yarısına yayılması]  ve şahsî kemâlâtı [Faziletleri, iyilikleri] ve yüksek hasletleri [huy,karakter,özellik, mizaç ve meziyetleri] gösteriyor ki, bu âlemde [dünyada] en mühim zât [şahıs] budur; Hâlıkımız [yaratıcımız] hakkında en mühim [üstün, önemli] söz onundur.

İşte gel, bak! Bu harika zâtın yüzer zâhir [görünen] ve bâhir [açık] kat’î [kesin] mu’cizelerinin [insanların izahta aciz kaldıkları harika hallerinin] kuvvetine ve dinindeki binler ali [yüce] ve esaslı hakikatlerine istinaden [dayanarak], bütün dâvâlarının [iddialarının] esası [tameli] ve bütün hayatının gayesi [hedefi], Vâcibü’l-Vücudun vücuduna [varlığı inkar edilemez olan Allah’ın varlığına] ve vahdetine [birliğine] ve sıfâtına ve esmâsına [isimlerine] delâlet[delil ve işaret] ve şehadet [şahitlik] ve o Vâcibü’l-Vücudu [varlığı inkar edilemeyen Allah’ı] ispat ve ilân [duyurmak] ve i’lâm etmektir [bildirilmek, anlatmak, haberdar etmektir].

Demek bu kâinatın mânevî güneşi ve Hâlıkımızın [yaratıcımızın] en parlak bir burhanı [delili], bu Habibullah [Allah'ın sevgilisi, Hz. Muhammed] denilen zâttır ki, onun şehadetini [şahitliğini] teyid [doğrulayan] ve tasdik [Onaylayan] ve imza eden aldanmaz ve aldatmaz üç büyük icmâ var.

Birincisi: “Eğer perde-i gayb açılsa yakînim [kesin olan bilgim] ziyadeleşmeyecek” 1 diyen İmam‑ı Ali (radıyallahu anh) ve yerde iken Arş-ı Âzamı ve İsrafil’in azamet-i heykelini temâşâ eden Gavs-ı Âzam (k.s.) 1 gibi keskin nazar ve gayb-bîn gözleri bulunan binler aktâb [Kutublar; belli bir yer veya memleketteki evliyanın başı olan en büyük veliler] ve evliya-yı azîmeyi [Büyük velileri] câmi [içeren] ve Âl-i Muhammed [Hz. Muhammed'in (a.s.m.) neslinden gelenler] nâmıyla şöhretşiâr-ı âlem [dünyaca tanınmış] olan cemaat-i nuraniyenin [nurani cemaatin] icmâ [fikir birliği] ile tasdikleridir.

 

Devam edecek:159

 

 

 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.