[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ---131----Bu zâtta (a.s.m.), hattâ düşmanlarının tasdikiyle [onaylamasıyla] dahi, bütün güzel huyların [ahlakın,karakterin] ve hasletlerin [doğuştan gelen özelliklerin] bulunması

131.ders. 13.10.2010--[çarşamba]

 

Asâ-yı Mûsâ'dan

İkinci Kısım

Hüccetullahi'l-Bâliğa

Risalesi

On Bir Hüccet-i İmâniyedir

Birinci Hüccet-i İmâniye

Âyetü'l-Kübrâ[26]

 

 

Hem kendi aklına dedi: "Biz en evvel, bu fevkalâde [olağanüstü] zâtın (a.s.m.) bir derece kıymetini ve sözlerinin hakkaniyetini [Hak ve adalete uygunluğunu] ve ihbârâtının [haberlerinin] doğruluğunu bilmeliyiz. Sonra Hâlıkımızı [yaratıcımızı] ondan sormalıyız" diyerek taharriye [araştırmaya] başladı. Bulduğu hadsiz [sınırsız] kat'î [kesin] delillerden, burada, yalnız dokuz külliyetine birer kısa işaret edilecek.

Birincisi: Bu zâtta (a.s.m.), hattâ düşmanlarının tasdikiyle [onaylamasıyla] dahi, bütün güzel huyların [ahlakın,karakterin] ve hasletlerin [doğuştan gelen özelliklerin] bulunması; ve

وَانْشَقَّ الْقَمَرُ 1   وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلٰكِنَّ اللهَ رَمٰى 2 âyetlerinin sarahatiyle [apaçık ifadesiyle], bir parmağının işaretiyle kamer iki parça olması; ve bir avucuyla a'dasının ordusuna attığı az bir toprak, umum o ordunun gözlerine girmesiyle kaçmaları; ve susuz kalmış kendi ordusuna, beş parmağından kevser gibi akan suyu kifayet [yeter] derecesinde içirmesi gibi, nass-ı kat'î [anlamı açık ve sarîh olan Kur'ân âyetlerinden delil olarak gösterilen âyet] ile ve bir kısmı tevatürle [doğru sözlü bir topluluk tarafından aktarılması] yüzer mu'cizatın onun elinde zâhir [görünmüş] olmasıdır. Bu mu'cizattan, üç yüzden ziyade bir kısmı, On Dokuzuncu Mektup olan Mu'cizat-ı Ahmediye (a.s.m.) namındaki harika ve kerametli bir risalede kat'î [kesin] delilleriyle beraber beyan edildiğinden, onları ona havale ederek dedi ki:

 

"Bu kadar ahlâk-ı hasene [güzel ahlak] ve kemâlâtla [Faziletler, iyilikler olgunluklarla] beraber bu kadar mu'cizat-ı bâhiresi [apaçık mucizesi] bulunan bir zât (a.s.m.) elbette en doğru sözlüdür. Ahlâksızların işi olan hileye, yalana, yanlışa tenezzül [doğrudan saparak alçalmayı kabul] etmesi kàbil [mümkün] değil."

 

 

1- "Ay yarıldı." Kamer Sûresi, 54:1.

2- "Attığın zaman da sen atmadın, ancak Allah attı." Enfâl Sûresi, 8:17.

 

Devam edecek:153

 

 

Bu Sayfaya Yeni Notunuz

 

Kaydet

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.