[anadoluhaber] ASA-YI MUSA DERSLERİ---insanların hem nefislerinde, hem kalblerinde, hem ruhlarında, hem akıllarında, hem hayat-ı şahsiyelerinde ve hem hayat-ı içtimaiyelerinde, hem hayat-ı siyasiyelerinde öyle bir inkılâp [dönüşüm] yapmış ve idame [Devam] etmiş ve idare etmiş ki

140.ders. 26.10.2010--[salı]

 

Asâ-yı Mûsâ’dan

İkinci Kısım

Hüccetullahi’l-Bâliğa

Risalesi

On Bir Hüccet-i İmâniyedir

Birinci Hüccet-i İmâniye

Âyetü’l-Kübrâ[35]

 

Bu seyyah, bu zamanda bulunduğu münasebetiyle, en evvel, mânevî i’câz-ı Kur’âniyenin lem’aları [kur’an-ın mucize oluşunun manevi parıltıları] olan Risale-i Nur’a baktı ve onun yüz otuz risaleleri, âyât-ı Furkaniyenin [Hak ile batılı ayıran Kur’an-ın ayetlerinin] nükteleri [ince manaları] ve ışıkları ve esaslı tefsirleri [açıklamaları] olduğunu gördü. Ve Risale-i Nur, bu kadar muannid [inatçı] ve mülhid [İslâm dininden ayrılan] bir asırda, her tarafa hakaik-i Kur’âniyeyi [Kur’ân’ın hakikatleri, gerçek ve doğrularını] mücahidâne [cihad ederek, mücadeleyle] neşrettiği halde, karşısına kimse çıkamadığından ispat eder ki, onun üstadı ve menbaı [kaynağı] ve mercii [müracaat yeri] ve güneşi olan Kur’ân, semâvîdir [Allah tarafından gönderilmiştir], beşer [insan] kelâmı [sözü] değildir. Hattâ, Resâilü’n-Nur’un yüzer hüccetlerinden [kesin delillerinden] birtek hüccet-i Kur’âniyesi [kur’andan delili] olan Yirmi Beşinci Söz ile On Dokuzuncu Mektubun âhiri [sonu], Kur’ân’ın kırk vech [cihet] ile mu’cize [Allah tarafından gönderilen, bir benzerini yapma hususunda başkalarını âciz ve hayrette bırakan olağanüstü şey] olduğunu öyle ispat etmiş ki, kim görmüşse, değil tenkit ve itiraz etmek, belki ispatlarına hayran olmuş, takdir ederek çok senâ etmiş [Överek bahsetmiş].

Kur’ân’ın vech-i i’câzını [mucize yönünü] ve hak kelâmullah [Allah’ın kelâmı] olduğunu ispat etmek cihetini Risaletü’n-Nur’a havale ederek, yalnız bir kısa işaretle, büyüklüğünü gösteren birkaç noktaya dikkat etti.

Birinci Nokta: Nasıl ki Kur’ân, bütün mu’cizatıyla [mu’cizeleriyle] ve hakkaniyetine [Hak ve adalete uygunluk; hakka riayet etme, doğruluğuna] delil olan bütün hakaikiyle [hakikatleriyle], Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâmın bir mu’cizesidir. Öyle de, Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm da, bütün mu’cizatıyla ve delâil-i nübüvvetiyle [peygamberlik delilleriyle] ve kemâlât-ı ilmiyesiyle [ilimdeki mükemmelliğiyle], Kur’ân’ın bir mu’cizesidir ve Kur’ân kelâmullah [Allah kelamı] olduğuna bir hüccet-i kàtıasıdır [kesin bir delildir].

İkinci Nokta: Kur’ân, bu dünyada, öyle nuranî ve saadetli ve hakikatli bir surette bir tebdil-i hayat-ı içtimaiye [Sosyal hayatın değiştirilmesi] ile beraber, insanların hem nefislerinde, hem kalblerinde, hem ruhlarında, hem akıllarında, hem hayat-ı şahsiyelerinde ve hem hayat-ı içtimaiyelerinde, hem hayat-ı siyasiyelerinde öyle bir inkılâp [dönüşüm] yapmış ve idame [Devam] etmiş ve idare etmiş ki, on dört asır müddetinde [süresince], her dakikada, altı bin altı yüz altmış altı âyetleri kemâl-i ihtiramla [son derece hürmetle], hiç olmazsa yüz milyondan ziyade [fazla] insanların dilleriyle okunuyor ve insanları terbiye [kabiliyetlerini geliştirme] ve nefislerini tezkiye [temizleme] ve kalblerini tasfiye [arındırma] ediyor, ruhlara inkişaf [gelişme] ve terakki [yükselme] ve akıllara istikamet [doğru yön] ve nur ve hayata hayat ve saadet veriyor. Elbette böyle bir kitabın misli yoktur, harikadır, fevkalâdedir [olağanüstidür], mu’cizedir [Allah tarafından gönderilen, bir benzerini yapma hususunda başkalarını âciz ve hayrette bırakan olağanüstüdür].

 

Devam edecek:161


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.