[anadoluhaber] DÜZELTME: Turizm Nasıl Daha da Gelişir?

Yazının son kısmındaki "suçsuz" kelimesi "suçlu" olmalıydı. Yazının düzeltilmiş halini aşağıdan veya http://www.anladuy.net/duzyazi adresinden okuyabilirsiniz.

Saygılarımla,

Görkem Ateş

2010/10/1 Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com>
Turizm Nasıl Daha da Gelişir?

Bir yazı geride bıraktık. Ülkemize artık senede 20 milyon turist gelir oldu. 10 sene önce bu rakam 10 milyonmuş, %100 artış eder, tebrikler Türkiye..! Ne var ki turizm bölgelerinin iki sorunu var:

1. Bu yörelerde kışın nüfus çok az olduğundan belediyelerin diğer illere göre aldıkları pay düşük oluyor. Bundan dolayı da altyapıya yazınki milyonluk nüfusu kaldıracak yatırım yapılamıyor.
Önerim: Nüfus sayımı formlarına bir de "Düzenli olarak kaldığınız bir yazlığınız var mı? Varsa adresi? Her yıl ortalama ne süre ile burada konaklamaktasınız?" soruları eklensin. Bu soruların cevaplarına göre Ankara, İstanbul, İzmir gibi yerlerdeki yazın tatile giden vatandaşların ödediği vergilerin bir kısmı buralara aktarılsın. Yazlıkçıların haricindeki yabancı tursitler -ve otele giden yerliler- zaten otel ücretinin içinde vergilerini veriyorlar.

2. Esnaf yabancı turist otelden çıkmıyor, para harcamıyor diyor. Haklılar. Hem esnaf hem de daha çok turistler! Bizde turist Türkçe bilmiyor, TL'den kafası karışıyor diye az kazıklanmıyor. Pazarlıklarda kazıklandığını ülkesine döndüğünde farkeden turistler çok kötü propaganda yapıyorlar. Eşlerine dostlarına "gidin zira otel ucuz ama alışveriş yapmayın" diyorlar. Acaba kimin suçu bu?!
Önerim: Bence devletin bir kampanya başlatıp isteyen tüm dükkanlara "Honest Shop" (dürüst dükkan) isimli afiş/çıkartma asma izni vermesi lazım. Bu çıkartmayı asanlar 30 gün içinde satılan malı geri almayı kabul etmiş olacaklar. Turist ülkesinden malı kargoyla yollayacak, onlar da cirolarının -dünya ortalaması- yaklaşık %4'ünü iadelere harcayacaklar. Eğer yanlışa düşer ve de şikayet sonucu suçlu bulunurlarsa cezaları iki katı olacak. Havaalanlarında, otellerde de devletin bu "honest shop" logosunu iyice tanıtması gerekir tabii. Ha diğer dükkanlar "dürüst" değil mi? Belki bazıları öyleler, ama bazıları da değiller. Ama şunu bilirim ve de söylerim ki havuç-sopa olmadan bu işler düzelmez!

Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası



--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.