[anadoluhaber] KIRGIZİSTAN SUİKASTLER DÖNEMİ

KIRGIZİSTAN'DA KARIŞIKLIK ARTARAK DEVAM EDİYOR

7 Nisan'da başlayan süreçte yaşanan halk ayaklanması-iç savaş ile iktidar değişikliği yaşanan Kırgızistan'da, 10 Ekim seçimleri de karışıklıkları önlemeye yetmemiş gözüküyor.

Seçimlerden çıkan netice itibariyle, çok parçalı bir koalisyon hükümeti ancak mümkünken, seçimlerden önce “demokrasi oyunu”nun neticelerini tanımayacağını bildiren Taza Din Hareketi'nin lideri Cumay Suyunaliyev'in 12 Ekim tarihinde kaçırılmasıyla yeni bir sürece girilmiş olundu.

15 Ekim tarihinde bir basın toplantısı düzenleyen Taza Din mensupları, liderlerinin kaçırılmasından Kırgız istihbaratı SNB'yi mesul tutarken, yaptıkları açıklamda şunları söylemişlerdi:

“Meydan okuyoruz!

SNB tarafında yasadışı bir şekilde gözaltınaa alındığına inandığımız Taza Din Lideri Cumay Suyunaliyev'in kılına bir zarar geldiğ anda bütün güçlerimizle bu yasadışı organizasyona karşı savaşacvağımızı bütün Kırgısiztan kamuoyuna duyururuz.

İki gün içinde Albay Cumay Suyunaliyev'den herhangi bir haber alamazsak, bütün güçlerimizle harekete geçeceğiz.

Yasadışı örgüt SNB, bir savaş istiyorsa, ona, istediği savaşı vereceğiz.”

Bu açıklama ve meydan okuma karşısında Kırgızistan'da kan dökülmeye devam etse de Taza Din'in geri adım atmamasıyla illegal yapılanma gerilemeye başlarken, diğer yandan ülkedeki diğer liderlere de suikastler vuku bulmaya başladı.

Bizim aldığımız habere göre, SNB ve onu yönetenler, kendilerince iç savaşı bitirmek iddiasıyla hedef aldıkları liderleri ortadan kaldırmak emelindeler ki emperyalizme alan açılsın.

Hatta 24 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşen bir suikast teşebbüsünde Ata-curt Partisi Eşbaşkanı Kamçıbek Bey elinden yaralanırken, suikastçi, yaşanan çatışmanın arkasından ele geçirildi ve görüldü ki, SNB kimliği taşımakta.

Bu da SNB'nin hedefindekilerin SNB'yi hedef almasına ve SNB'ye karşı ittifak oluşmasına yol açtı.

Bu gün (25 Ekim) tarihinde düzenlenen ihtar mitingde, SNB başkanının 2 gün içinde istifa etmesi istendi. İstafanın gerçekleşmemsi durumunda nelerin olacağı ise tamamen meçhul olmakla birlikte, Kırgızistan iç dinamiklerini bilenler için çok kanlı bir iç savaş çıkmasının muhtemel olduğu da bedahet.

Şimdi taraflar 27 Ekim Çarşamba günü yapılacak büyük mitinge hazırlanmakta.

Alper Doğu

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.