[anadoluhaber] Neden Irak veya Gürcistan Değil de, Türkiye // Bülent ESİNOĞLU




Bülent Esinoğlu bulentesinoglu@gmail.com
 19 Ekim 2010 00:58


Neden Irak veya Gürcistan değil de, Türkiye

Bülent ESİNOĞLU

 

1960 yılının Mayıs ayı, Türkiye’den havalanan U-2 Amerikan casus uçağı, SSCB bombardıman uçaklarınca, Sovyet topraklarında düşürüldü.

 

Olayla ilgili ilk açıklama, SSCB Başkanı Nikita Kurucef’den 15 gün sonra geldi. “Türkiye’den kalkan, Amerika’ya ait bir casus uçağı SSCB sınırları içinde düşürülmüştür.” dedi.

 

Amerika, sanki uçağın kalkış emrini Türkiye vermiş gibisinden, “… ilgili ülke uyarılacaktır” diye SSCB’ye bir cevap verdi.

 

Türkiye’nin büyük tehlike atlattığı, ancak tehlikenin dahi ne olduğunu bilmediği ikinci olay Küba krizi sırasında yaşandı. Amerika’nın Türkiye topraklarına, Amerika tarafından yerleştirilmiş atom bombalarından, Küba krizi sırasında Amerika ve Rusya arasındaki pazarlıkların yıllar sonra Rusya tarafından açıklanması ile haberdar oldu.

 

Amerika’nın kendi çıkarları için yapmayacağı şey yoktur. Provokasyon, yalan haber, hükümetlere şantaj v.s. Zaten bildiğiniz ve bildiğimiz şeylerdir.

 

Bir hususu daha hatırlatarak asıl konuya, Füze kalkanı meselesine girmek istiyorum.

 

Oda şudur: Hatırlarsınız, bir yıl kadar önce, Obama Putin görüşmesinden bazı haberler içinde, Putin’in Polonya ve Çek Cumhuriyetine konuşlandırılacak füze kalkanı projesine şiddetle karşı olduğu ve Obama’ya bu silahları Türkiye’ye yerleştirin yönünde öneride bulunduğu haberleri yapılmıştı.

 

Ben dâhil, bu yalan haberleri doğruymuş gibi yutmuştuk. Yutturmuşlardı. Meğersem bu haberler doğru değilmiş. CIA’nın bizim haber ajanslarını kullanarak yürüttüğü bir operasyonmuş. Nitekim Rusya’dan bu silahların Türkiye’ye yerleştirilmesi Rusya’ya tehdittir diye Rus gazetelerinde yazılar çıkmaktadır.

 

Amerikan Dışişleri sözcüsü Türkiye’ye yerleştirilecek füzeler için “NATO ülkelerine İran’dan gelecek füzelere karşı savunmak içindir” diye açıklamalar geldi.

 

Şimdi soru şudur. Amerika’nın işgali altında olan Irak İran’ın dibindedir. Neden Irak’a bu silahları yerleştirmiyor da ilaha Türkiye diyor.

 

Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesinin ana amacı Büyük Kürdistan’ı kurmaktır. Tersinden söylersek. Üç ülkeyi bölmektir. İran, Irak ve Türkiye

 

Amerika’nın Türkiye’ye koyacağı füzelerin tek ve temel bir amacı vardır. Rusya ve İran ile gelişmekte olan ilişkileri sabote etmek ve tüm Doğunun kapılarını Türkiye’ye kapatmaktır.

 

Daha füzelerin lafı edilmeye başladı. İran tedirgin olmaya başladı. Çünkü bu füzeler ile Türkiye’nin haberi olmaksızın İran veya Türkiye’ye atılacak bir bombanın, şantaj medyası kanalı ile nasıl da bir İran Türkiye savaşına ulaşacağı izahtan varestedir.

 

Bu füzeler başka bir işlev daha görecektir. Belki de asıl amaçları da budur. İç savaşın mayalandığı bu süreçte, Batı siz bu sorunu çözemiyorsunuz, buraya Birleşmiş Milletler Gücü yerleştirelim dediklerinde bu silahlar Türkiye’ye yönelecektir.

 

Ah Türkiye milli bir iktidara sahip olsaydı, bunları konuşur muyduk?

 

Türk halkı şimdilerde TV dizileri ve türban ile meşgul. U-2’lerin SSCB’de uçtuğu günler kadar tehlikeli günlere giriyoruz.

 

Aydınlar ve muhalefetin sesini yükseltmesine ne kadar da ihtiyacımız var.

 

 

 

 

 

 


--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.