[anadoluhaber] Önce Başsavcı ve meslektaşlarının şapkaları

Önce Yargıya şapka giydirmeli

Cumhuriyet Baş Savcısı Sayın Abdurrahman Yalçınkaya

Başörtüsü konusunda Devrim kanunları gerekçesini ileri sürerek aslında çok önemli bir hata yapmıştır. Çünkü kendiside dahil nerede ise yüksek yargı ve yargı mensuplarının tümüne yakını da diğer tüm vatandaşlarımız gibi devrim kanunlarının şapka giymek mecburiyetinin kesin hükümlerini alenen çiğnemekte tereddüt etmezken, Devrim kanunlarında açıkça yer almayan ve yorum yolu ile zorlanarak daha sonradan bazı ihtilalcilerce gündeme sokulan başörtüsü konusunu kullanarak TBMM sini devrim kanunları üzerinden tehdit etmesi kendi içinde bulundukları durumun farkında bile olmadığını göstermektedir.

Sırtında yumurta küfesi taşıyanların başkaları ile itişip kakışmaları nasıl akla uygun düşmezse Başsavcının bu çıkışı da biraz öyle olarak akla uygun bir davranış değildir. Ya birisi hanin senin ve arkadaşlarınızın şapkalrı diye münasebetsiz bir ortanda sorarsa ne diyecektir.

Çünkü, bilindiği gibi uygulanabilmesi için çok sert tedbirler uygulanıp giyilmesi mecburi tutulan Şapka giyme mecburiyetini uygulamak için idamlar dahil pek çok yaptırım uygulanmıştır. Bilindiği gibi idam edilenler arasında daha şapka kanunu çıkmadan iki yıl önce böyle bir kanunun çıkmasına muhalefet yazısı yazanlardan bile çıkarılan yasa geriye doğru işletilerek idam edilenler vardır. O halde halen şapka giyme mecburiyeti devrim yasaları olarak uygulanmak zorundadır.

İşin en ilginç tarafı Devrim sayalarını ileri sürerek Devrimler sırasında her hangi bir yasal yaptırıma uğramamış başörtüsü yasağını kaldırma girişimini TBMM’ne dahi yasaklamak girişiminde bulunan Sayın Başsavcının kendisini soğuk kış günleri dışında şapka giyerken Gören varmıdır bilmiyorum? Basında sadece başı açık devrim karşıtı gibi duran ve Yargıtay Danıştay vs. gibi hukuki kuruluşlarda çalışanlara dahi şapka giydirmek için hiçbir girişimde bulunmayan Sayın Başsavcının bu çıkışını belki kendisi makul bir açıklama ile izah ederse anlamaya çalışabiliriz. Önce devrim kanunlarının bu açık hükmünü kendisi ve yargı mensuplarına zorunlu olarak uygulatmaya başlamalı sonrada üniversitelerde ki Hoca ve öğrencilere uygulatmalı sonrada tüm ülkede zorunlu uygulamayı uygulatmalıdır ki sonra zorunluluk taşımayan başörtüsü yasağı konusunu gündeme getirmelidir.

Aksi halde amacının Atatürk devrimlerini ve kendisi nasıl anlıyor ise o anlayıştaki laikliği konu ile ilgili bilim insanlarının üzerinde yapacakları çalışmalar sonucu hazırlayacakları sonuç bildirisine uygun olup olmadığını da göz önüne alarak herkes için her yerde mecburidir aşamasında koruyup kollamalıdır. Aksi halde hiç kusura bakmasın bu çıkışları bazı geleneksel güçlerini kaybetmekte olan yaşlıların gençliklerine özlem ile yeniden güç devşirip genç Türkiye’yi yeniden zapturapt altına almak çabalarının sözcülüğü dışında fazla bir anlam taşımayacaktır.

Hızla ilerlemekte olan ekonomiden yatırımcıları kaçırmak yeniden dipsiz kile boş ambar kavgalarına dönüp içe kapanıp açlık, yoksulluk, işsizlik gibi sorunların daha uzun yıllar sürdürülmesi ile iç patlamalar yaratarak yeniden güç kazanma çabalarından vazgeçilmelidir. Ülkemizin önünde yapılacak çok işi vardır. Halkın nasıl olacağını tasarımlamak, bunların arasındaki önceliğini çoktan kaybetmiştir. Artık yeni dünyayı kavramakta zorluk çeken ve kendilerini güncelleyemeyen eski dünyanın taşıyıcı ihtiyarlarının güç devşirme ve geçmişe dönme nostaljisi için ülkeyi yeniden yangın yerine döndürmenin anlamı yoktur. Bu çabalarının beyhudeliği içinde halkımıza ve ülkemize zarardan başka bir şey kazandıramayacaktır. Sayın Eski Başsavcılardan Kanadoğlu’nun milletimizi kast ederek %97 ile gelseler de gene bir şey yapamazlar mantığına esir olarak konuyu kim ne yapacak konusuna indirmenin anlamı yoktur. Çünkü bundan sonra artık kim gelirse gelsin halkımıza kendi rızası olmayan hiçbir şeyi yaptırma şansı yoktur. Bu yüzden herkesin kendi rengi ile mutlu olarak özgürce yaşadığı kimsenin kimseyi kendisine benzetme için zorlayamayacağı güçlü zengin müreffeh ve demokrat Türkiye’yi oluşturmak için hepimiz katkı sağlamak zorundayız. Hukuk ise baskı altına alınan olursa onların haklarını korumak zorundadır. Üç yaşındaki çocuğa, seksen yıl önceki modaya göre dikilmiş elbiseyi seksen yaşındaki yaşlı kişiye yirmi birinci asırda giydirmek gibi zorlamaların bir işe yarayacağını zannedenler elbette ki yanılmaktadır.

Sürekli geriliminde, gerenlerinde artık bıkkınlık verdiğini, eskiye takılıp kalmış yaşlılarda anlamalı genç Türkiye’nin sabrını zorlamamalıdırlar diye düşünüyorum. Cumhuriyet projesi ilerlemeyi çağdaşlaşmayı ve muasır medeniyet seviyesine ulaşıp onu aşmayı hedef almıştır. Günümüz Türkiye’si insanların kişisel özgürlüğünden teşebbüs hürriyetine ve herkesin fikirlerini rahatça ifade edebildiği bir duruma gelmiş ve daha da ilerlemekte olarak tam da bunu gerçekleştirmektedir.

Saygılarımla

Ahmet Doğan Şimşek

Not: Bu konuda ilgilenenler için, Sayın Baş Savcının açıklamalarına gelen tepkilerden iki kısa yol link’i bulunmaktadır.

 

http://www.kanaldhaber.com.tr/Haber/Gundem-32/Bildiriyi-geri-cek-10050.aspx

http://www.aktifhaber.com/demokrat-yargidan-bassavciya-sert-tepki-344479h.htm

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.