[anadoluhaber] Re: [Fetih] AKP nin Soygunlarini Dinciler nasil görüyor. ( Ayisigina )

Bir kaç yıl önce İngilizce dini/siyasi bir forumu okuyordum. Orada ABD'li bir genç "ben hayatımda sizin gibi birbirine hakaret ederek tartışan insanları hiç görmedim" dedi. Gelen yanıt ilginçti: "Sen büyük ihtimalle sadece web sitesi/programlama nasıl yapılır forumlarına girmişsindir bugüne kadar; insanlar gerçekten umursadıkları üç konuda (din, siyaset ve ticaret/para) sansürsüz ortamda bu şekilde konuşurlar!".

Ben her ne kadar yukarıdaki sözü yazdıysam da katılmadığımı belirtmek isterim. Bence insanların "sinirlerini zıplatan" karşı fikirlere de hoşgörü ile bakmaları ya da en azından "bu adam da böyle düşünüyor" demeleri gerekir.

Bilge Bey, siz karşı tarafa diyeceğinizi demişsiniz ama ben de size birkaç şey söylemek istiyorum: Diğer insanlara "din başka siyaset başkadır" diyorsunuz ama siz de hangi parti olursa olsun siyasilerin hatta bürokratların/memurların icraatlarını dinle bağdaştırmayınız. Hatta din dersi öğretmeni dahi bazen yanlış şeyler söyleyebilir. Esasında bugün İlahiyat profesörlerinin en seçkinleri dahi birbirleri ile çeşitli konularda tezata düşüyorlar, birinin ak dediğine öteki kara diyor (ki bu mantıken ikisinden birinin yanıldığını gösterir). Siz din karşıtı büyük sözler etmeyin, imanınızı da kuvvetlendirin. Unutmayın ki "cennete son girene dünyanın on katı kadar yer verilecektir". Bu durumda pire için yorgan yakmaya değmez, siz kendinizi ve ailenizi İslam ve ilginizi çeken diğer bilim dallarında geliştirmeye çalışın. Unutmayın ki İslam'da ruhban sınıfı yoktur. Siz veya çocuklarınız zaman içinde pek çok ilim öğrenebilirsiniz. Ancak dediğim gibi "imanınızı korumanız" şartı ile bu mümkün olabilir. Bugünkü yazımı okursanız (http://www.anladuy.net/duzyazi) orada Fatır Suresinden bir ayette "Allah'tan _ancak_ alimler korkar" denildiğine işaret etmiştim. Eğer siz de aşağıdaki tip günlük sataşmaları bir kenara bırakırsanız işin özüne odaklanırsanız huzur bulursunuz. Elbette ki ülkemizde devlette mükemmel hiçbir sistem yok ancak sizin ona yazdığınız ve karşı tarafın buraya kopyaladığı gibi bölgeci/ırkçı yaklaşımların da Türkiye'de _hiç_ kimseye faydası yok, İslam'da yeri de yok! Allah Resulu (SAV) "ırkçılık üzere savaşan bizden değildir" buyurmuştur.

Unutmayın ki bu ülkede dine/peygambere/Kur'an-ı Kerim'e -adeta emperyalistlerin ağızıyla- söven o kadar zararlı/yıkıcı haysiyetsizler var ki, inanın onlardan bi kaçını tanısaydınız "orta yolun en hayırlı yol olduğunu" hemen kavrardınız.

Selamlarımla,

Görkem Ateş
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

2010/10/14 bilge taha devrim <bilgetahadevrim@gmail.com>

 

Zorlu din dersine karsi yazima söyle bir yanit geldi. Gönderin kisinin e-mail adresi orada.
*****
13 Ekim 2010 22:43 tarihinde ~~♥Mazi...~~ <ayisigi.tr@gmail.com> yazdı:

(burada adamin cok agir küfürleri var kestim)...... biz hep ikdidar olacağız benim ak partimde hem hem güzelce soyacak hem ülkesini yönetecek yiyecekler tabi senin laiklik sistemindekiler gibi halkı içten çökertmeye çalışmayacak kökünüzü kurutacaklar kökünüzü görün :) din düşmanı pislikler 
********
 
 
Kendi ülkesinin, kendi yasaminin soyulmasina dinci cevrelerin bakisi yukarıdaki cümlede.
Bu bakisi oturdugum Ümraniye de Üsküdar Cavusbasinda görüyorum.  Mevcut krizin en cok ezdigi insanlar Ümraniye de. İnanilmaz aclik var.  Ezilen türbanli gecekonducu öfke ile bakiyor komsusu ayda 500 tl alan basi acik calisan memur kadina. Bıraksalar parcalayacak. AKP gelecek sizleri soyayacak bizim düzenimizi kuracak. Su an daha güclü olmak icin soyuyormus.
 
Felaket düzeyde. AKP nin kendi deyimi ile  belledigi insanlar ETİLER demi , yoksa Ümraniye de mi ?  Etiler mi fakirlesiyor yok  Ümraniye mi ? 
Ümraniye yükseliyor diyor AKP BELEDİYE BASKANİ. Actigi Hiper marketler binlerce kücük esnafi , mobilyaci yi bitirdi. On binlerce esnaf bitti.  Lüks sitelerin içinde yasayan AKP zenginlerinin cocuklarini görmeli. Bizlere küfür ediyor basimiz acik diye bir de onlari görmeli.
 
100 bin dolar parasi olan adam is yapmasa para al sat islerinden AKP döneminde, yani AKP soygunlarini takip ederek  ile ayda 5-6 bin dolar kazaniyor. Faizden, Eurobondlardan. Arbitrajtan. Borsa dan. Yeni imar yasalarindan.  TOKİ nin en cok kazanan mütahitleri her döneminin kazani AGAOGLU v.s.
MUSİAD diyorlar. Fuarlarina gidin. Lüften gidin ve görün. MUSİAD icerisinde imalatci , ihracatci yok. Alayi ithalatci. Tek bir ihracatci yok. (Sattıgı malın %50 sini yerli kaynaklar ile ÜRetip satani kasit ediyorum.)  
 
EVET biz HALKımız, insanimiz diyerek AKP karsitligi yapiyoruz. Bu kadar küfür yiyoruz.  Herif kendi müslümanlarına böyle zulüm yapılmasını yukarida altını cizdigim cumleler ile savunuyor.
 
 
DEMEK AKP nin yem fabrikalari bitirerek  dünyanin en pahali etini satmasi
En pahali bugdayini yememiz
En pahali benzini kullanmamiz
En pahali krediler ,
En pahali internet ( Yurt disinda 2 dolar. Bizde 36 dolar)
 
...
..  bunlari hepsi biz laiklerini yikmak icin mis ?  Biz laiklerin dönemi bitti. Sıra kimde ?
__._,_.___
Recent Activity:
.

__,_._,___



--




--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.