[anadoluhaber] Re: [Sansursuz-Siyaset] Re: [sivil-anayasa] Muhammed türbanı önceden öngörmüş ve bakın ne demiş?

Bilge Bey,

Siz sanıyormusunuz ki camii imamı öğrencilerin pedagojik olarak İslam'ı öğrenme ihtiyacını "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" öğretmenlerinden daha iyi karşılıyor ya da karşılayacak? Ayrıca öğrencilerin okul dönemlerinde camiye gitmeye vakti mi var? Örneğin lise öğrencileri Cuma namazı kılıyorlar diye %99'u müslüman ülkemizin her Ramazan'da Kur'an-ı Kerim dağıtan (ya da gene Kuran'ın deyimiyle "az bir paraya satan") medyası kıyameti koparmadılar mı? O zaman onlara da tepki göstermiş miydiniz? Göster(e)mediyseniz buyrun burası şu an özgür bir ortam!

Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

2010/10/19 bilge taha devrim <bilgetahadevrim@gmail.com>

İşte Sayın Görkem benim demek istedigim budur. Yalnış bir metin , ne kadar büyük günahlara sebep olabilir. Din ögretmeninin 10 yasindaki cocuga nikah düsen kuzenlerinle oynama demek gibi yalnış sonuclar dogurabilir.
 
İslam dinine mensup olan Camilerde ögrenmeli. Camilerde kitaplik var mi ? Osmanli nin kurulus döneminde Camiler kütüphane idi.
 
Ben din dersi olmasin demiyorum. Her dine her mezhebe , her görüse kendi dini kurumlarını kurma hakki vermelisiniz. Bunu o cemaat belirlemeli. İsteyen alir istemeyen almaz.
 
Camilerde, Kiliselerinde , Havralarinda, Caferi (SİAlarimiz ) Camilerinde , Aleviler Cem Evlerinde ögrenmeli.
 
Her inanca mensup olanda devlet bütcesinden %12 diyanete gidiyor. Her inanc sahibi vergimin su kismini ben su mezheptenim ona gitmesini istiyorum der ve verir.  Ama devletten baska hic bir güc bu parayi toplamamali. Fakat devlette bir inanc sahibinden aldigi parayi diger inanca vermemeli. Cocuklar din derslerini okullar yerine dini yerlerinde almali.
 
Daha sofu din dersleri isteyenlere ise dediginiz Özel İmam-Hatipler olabilir.
 
 
BU DEDİKLERİM , SÖYLEDİKLERİM   bu kadar agir küfürleri hak ediyor mu ? Ay-isigi rumuzlu kisinin ettigi küfürler.
 
18 Ekim 2010 20:12 tarihinde Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com> yazdı:

Metni ben yazmadım, Alıntıydı ama kaynağı eklemeyi unutmuşum. Google'dan bulmuştum ama şimdi bulamıyorum..

Görkem Ateş

2010/10/18 bilge taha devrim <bilgetahadevrim@gmail.com>

Yahu Görkem Bey
 
Dinimizde Beddua etmek var mıdır ? Müslümanlar icin hangi durumda serbesttir.
 
Hz. Muhammed demek ile Hz. Muhammed ( sav)  arasindaki farki koyuyorsun. Bunun denilmedigi takdirde Peygamberimizin Beddua ettigini söylüyorsun.
 
"Ayrıca, Peygamberimiz (sas) de, adını duyduğu halde salavat getirmeyen vefasız ümmetine kırılmakta, bunu da “burnu sürtülsün!” sitemiyle dile getirmektedir. "  
 
Evet buna benzer bir hadis vardir. Ama hadisin kim icin olduguna yönelik SİA kaynaklarinda ve  Ebu -Hanefi de farkli yorumlar var. İslamiyette Sekil  degil esas önemlidir.   ( Sende  SAS yazmissin. SAS bitisik oldugunda Arapca da kötü bir sözcükte "fakat"  anlamına gelebilir olumsuz bildirir.  Bizim Arapca ögrenemeyen Sekilciler durumun risklerini düsünemezler.  Dogrusu dur . sallallâhu aleyhi Vesellem  S.A.V.  olarak yazilir. sas yerine S.A.S. yazarsan kurtarabilirsin.  )
Hikayesi sudur. Yanılıyor olabilirim.  Lütfen sorgulayin.
 
Hz. Muhammed (SAV)  Ebu SÜFYAN ve ogullarının yaptiklarini görür Ebü Süfyanin yaptirdigi iki camiyide  Camilerde ayrısma -farklı cemaatlesme olmaz diyerek yikar. Benim önüme mi geciyorsunuz diye de kızar.
 
Hakikaten de buna tesebbüs edilir. Muvaviye ve Yezid döneminde ezandan Hz. Muhammed (SAV) cikarilir. Muvaviye ve Yezid olarak ezan okunur.  Yani Allah adina yöneten insan olarak göstermesi icin Muvaviye  Allahin Elcisidir denir.
 
Özetle o hadisin anlami Hz. Muhammed (SAV) yerine kendini peygamber gibi koyanlardır. Bugün icin Feto, Saidi Nursi, İskender Pasacilar, Tarikatlar  icin bu söylenebilir. 
 
Bana kızacaklar ama   Cemaatler ici ticaretler, yardimlasmalar. Cemaatler arasi Rekabetleri yok mu ?
Bu önce Cemaat sonra Müslüman durumu degil mi ? 
Hz. Muhammed in önüne cemaat liderini koyma degil mi ?
Fatiha süresinin anlami bilmeyen fakat cemaat seyhinin her sözünü ezberleyenler durumu degil mi ?
 
Takdir sizindir.
 
Ama sunu bilin ki SEVGİLİ GÖRKEM bey
 
Ben bu cemaatler , tarikatlarin sekilci  dinini gercekten istemiyorum. Alayina lanetler olsun.  Ben siradan Mumin ve müslüman olmayi istiyorum.
 


 
18 Ekim 2010 15:36 tarihinde Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com> yazdı:
 

Bilindiği üzere Efendimiz (sas) Hazretleri’nin adı anıldığında duyan her Müslüman’ın salavat getirmesi ihmal edilmez bir görevi, unutulmaz bir vefa borcudur.

O kadar ki, O’nun irşadıyla var oluş hikmetini anlayan her Müslüman’ın üzerine bu salavatın ömründe bir keresi farz, sonrakileri vacip, tekrarlarda ise sünnet olduğu bildirilmiş, salavatın terki ise şefaatten mahrumiyete sebeptir, denmiştir.


Nitekim Ahzab Suresi ayet 56’da Rabbimiz de salavat getirmeyi emretmektedir:


–Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na tam bir teslimiyetle salat ve selam edin!.


Bu ayetin emri gereği olarak ömürde bir defa salavat getirmek farz, sonraları her ilk duyuşta vacip, aynı yerde tekrarlanmalarda ise sünnet olduğu ifade edilmiştir. Anlaşılan odur ki, getirilen salat–ü selamdan hem Rabbimiz, hem de melekleri razı olmakta, ayrıca melekler salavat getirenlere de dua etmekteler. Hadis kitaplarında görüyoruz ki, Efendimizin (sas) Cennet’teki makamının yükselmesine sebep olan salavatı okuyan insana melekler, “Allah da senin makamını yükseltsin!” diye dua etmekte, öteki melekler de bu duaya amin demekteler. Salavat getiremeyene ise, “Allah da senin makamını yükseltmesin!” diye tepki göstermekte, öteki melekler de bu tepkiye amin diyerek iştirak etmekteler. Demek ki, Efendimizin (sas) adını duyunca salavat getirenler meleklerin hayır duasını alır, getirmeyenler ise bedduasına maruz kalırlar. Ayrıca, Peygamberimiz (sas) de, adını duyduğu halde salavat getirmeyen vefasız ümmetine kırılmakta, bunu da “burnu sürtülsün!” sitemiyle dile getirmektedir.


Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

2010/10/18 tuncay degis <tdegis69@yahoo.com>

 

Muhammed türbanı önceden öngörmüş ve bakın ne demiş?
"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)





--

Recent Activity:
.

__,_._,___




--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası





--
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası




--

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.