[anadoluhaber] Re: Steven Hawking'in Yeni Tezlerinin Temellendirilmesi

Bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Ben Prof. Hawking'in eski kitaplarını okumuştum ve kendisini takdir de ediyordum. Eşinden boşanma mücadelesini de ettim. Ancak iki konu var:

1) Yeni tezler eskileriyle çelişiyor ve bunun Sn. Hawking'in düşen imanı nedeni ile meydana geldiği gibi bir kanı oluştu bende. Kendisi yüksek IQ'su ile çok mantıklı gelen gerekçeler üretmiştir tabii. Ancak bu tip düşünceler insanların dirençlerini kırar. 2008-2009 yılında (2 sene sonra bitecek ekonomik krizde) Türkiye ile aşağı yukarı aynı nüfusa sahip Fransa'nın %3'ünü oluşturan çiftçilerden tam 400 kişi intihar etmiş. Türkiye'de çiftçilerin nüfusun geneline oranı %30 civarında. Eğer biz de onlar kadar ala"frang"alaşır ve imanımızı kaybedersek ölecek olan 4.000 kişinin vebalini kim üstlenecek?

2) Diğer taraftan bizim saygın basınımız neden önce haberi gazeteye basıp sonra İnternet sitesinden kaldırıyor? Örneğin google'da "site:gazetevatan.com steven hawking şiddet boşanma" diye yazınca (tırnaklar hariç) -haberi aynı gazetenin basılı nüshasında okuduğum halde- neden sonuç çıkmıyor? İlk önce yayınlamaları mı daha büyük gaflet yoksa sonradan sansürlemeleri mi? Yoksa acaba sitenin arama motorları ile bir sorunu mu var?

Saygılarımla,

Görkem Ateş
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

2010/10/16 Gorkem Ates <gorkemates@gmail.com>

Steven Hawking'in Yeni Tezlerinin Temellendirilmesi

Bazı insanlar başlarına bir felaket geldiği zaman "Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz" demez, isyan ederler. Aşağıya kopyaladığım agnostik.org sitesinin ana sayfasındaki haberde Prof. Hawking'in geçmişteki fikirleri ile çelişen yeni tezinin gerçek temeli nedir? Örneğin kendisinin bir haber sitesinde okuduğum ancak her ne hikmetse Türkiye'de satılan günlük gazetelerin önce bastıkları/web'de yayınlakları ancak daha sonra yayından çektikleri şu haber olmasın:

"Karısı, 210 IQ ile dünyanın en zeki adamı olan engelli astrofizikçi Steven Hawkings’i küvete batırıyor ve altına kaçırmasını sağlıyordu. Zamanın Kısa Tarihi adlı kitabıyla tanınan ünlü İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking’in (64) 11 yıllık karısı Elaine’den fiziksel şiddet gördüğü için boşanacağı haberi tüm dünyada ilgi uyandırdı. Elaine’in (55), 22 yaşından bu yana tekerlekli sandalyeye mahkum ve bilgisayar yardımıyla konuşan Hawking’e inanılmaz işkenceleri ilk kez ortaya çıktı. EŞ DEĞİL CANAVAR İngiliz Daily Mail’e konuşan Profesörün eski bakıcısı bir kadına göre Elaine kocasını erkek bakıcısıyla aldatıyordu. Hawking’e lazımlık vermiyor, saatlerce idrarını tutan profesör onlarca insanın içinde altına kaçırıyordu. Banyo sırasında küvete batırıyor dakikalarca suyun altında bırakıyordu. Sandalyesinin tekerlerini kilitleyerek evlerinin bahçesinde saatler güneş altında kalmasını...... "

Kaynak göstermek gerekirse gezegenimizde olan biteni sansürlemeden yayınlayan ve yayından çekmeyen yayın organları da mevcut hala:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-411781/Hawkings-nurse-reveals-surprised-marriage-over.html

Saygılarımla,

Gorkem Ates
http://www.anladuy.net/duzyazi <-- Tüm yazılarım için
http://www.gorkemates.com <-- Kişisel sitemin ana sayfası

Hawking: Evreni Tanrı yaratmadı

İngiliz evrenbilimci, Profesör Stephen Hawking'e göre 'Evren'in yaradılışına ilişkin teorilerde Tanrı'ya gerek kalmadı'.
Hawking, yeni kitabında Big Bang - Büyük Patlama'nın fizik yasalarının kaçınılmaz sonucu olduğu saptamasını yapıyor ve Evren'in hiçten varolabileceğini söylüyor.
   
Hawking: Evreni Tanrı yaratmadı
   
BBC'nin İngiliz gazetelerinden derlediği habere göre Hawking, “Nasıl ki Darwinizm biyolojideki yaratıcı ihtiyacını sona erdirdi, yeni fizik teorileri de evrenin oluşumu konusunda yaratıcının rolünü gereksiz kılmıştır” diye yazıyor.

Ünlü fizikçi, geçmişte bir yaratıcıya inanmanın, bilimle çelişmeyeceğini savunmuştu.

Hawking, 1988'de çok satan kitabı "A Brief History of Time - Zamanın Kısa Tarihi"nde Evren'in yaradılışında Tanrı'nın rol oynamış olabileceği yolundaki görüşlere yer vermiş ve "Eğer bütün bir teori kurabilirsek bu insan mantığının nihai zaferi olacaktır. Hem bu sayede Tanrı'nın aklını da anlayabiliriz" demişti.

Ancak Times gazetesinde bazı bölümleri yayımlanan "The Grand Design - Büyük Tasarım" kitabında Evren'in başlangıcını izah etmek için Tanrı'ya başvurmaya ihtiyaç olmadığı görüşünü dile getiriyor.

GEZEGENLERİN YÖRÜNGELERİ

Stephen Hawking, yayımlanmak üzere olan son kitabında İngiliz fizikçi ve matematikçi Sir Isaac Newton'ın teorilerini çürütmeye çalışıyor.

Newton, Evren'in bir kaos sonucu oluşamayacağını ve Tanrı tarafından tasarlanmış olması gerektiğini söylemişti.

Isaac Newton, bir seferinde "Yerçekimi gezegenlerin nasıl hareket ettiklerini açıklıyor, gezegenleri neyin yörüngeye soktuğunu değil... Her şeyi Tanrı yönetir" demişti.

İngiliz fizikçi ise "Yerçekimi diye bir yasa olduğu için, Evren kendi kendisini hiçten yaratabilir ve yaratmaya devam edecektir" diyerek bizim varlığımızın, evrenin varlığının ve hiçbir yerine, birşey olmasının sebebinin kendiliğinden yaratılış olduğunu savunuyor.

Hawking'in Amerikalı fizikçi Leonard Mlodinow ile ortaklaşa yazdığı kitabı "The Grand Design", İngiltere'de 9 Eylül'de piyasaya sürülüyor.

Din adamları Hawking’e karşı birleşti

Farklı inançlardan din adamları İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in “Evren’in var olması için Tanrı’ya gerek olmadığını” sözlerine karşı birleşti. İngiliz Kilisesi’nin lideri Canterburry Başpiskoposu Rowan Williams, “Bir şeylerin var olmasını açıklamak için yalnızca fizik yetmez. Tanrı inancı, Evren’de bir şeyin diğeriyle nasıl bir ilişki içinde olduğunu açıklamak için boşlukları doldurma meselesi değildir” dedi.

İngiltere’nin Başhahamı Lord Jonathan Sacks da, “Bilim açıklar, din ise yorumlar. Kutsal kitap, Evren’in nasıl oluştuğuyla pek de ilgilenmez. Bilgelik yalnızca bilimle olmaz. Bilim bize neden burada olduğumuzu ve nasıl yaşamamız gerektiğini söyleyemez. Bilimin kendisini dinin yerine koymaya çalışması, dinin bilimin yerini almaya çalışması kadar yakışıksızdır” diye tepki gösterdi.



--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.