[anadoluhaber] Sami Selçuk'un Çok Önemli Türban Çıkışı

Bilindiği gibi krizden beslenen şer cephesi sürekli AİHM'nin (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) ve AYM'nin Başörtüsü ye da türban konusunda yasak getirdiğini iddia ederler. Bunun yalan olduğunu çoğumuz biliriz. Sanırım Cumhuriyet Başsavcısının da bilmesi gerekir ki biliyordur.Ama mevcut şer cephesi bunu o kadar yasakmış gibi tekrar edip durmuşlardır ki kendileri bile inanmışlardır. Halbuki bunun böyle olmadığını pek çok yazar ve bende dahil bazı İnternet yazarları yazdık ve medyada da söylenip durdu. Ancak yalan galatı meşhur denilen şekilde yalanın yaygınlaşması ile meşhur olup gerçekmiş gibi anlaşılmaya başlandı. Bu çarpıtılmış haberi sonunda mesleğinde hukuk otoritesi kabul edilen Eski Yargıtay başkanı ve Yargıtay onursal başkanı  Sayın Sami Selçuk Beyin bu açıklaması ile artık itirazı mümkün olmayacak şekilde kesinlik kazanmış oldu. Gerçi şer cephesinin krizlerden beslenen zihin yapısına sahip şer cephesi ortalığı bulandırmaya devam etmek isteyeceklerdir. Ama bunu başsavcı düzeyinde birisinin tekrar etmesi imkânı kalmamıştır. 

Yalan üzerinden gerekçe üretmeye çalışanlar ise battıkça batacaklar olarak görünmektedir.

Bu arada CHP deki referandum öncesi verdiği sözlerin hepsini terk edip hızlı makas değiştirmesinin yanı sıra eş zamanlı olarak Başsavcının bu ciddiyetten uzak zorlama çıkışı ve bir kaç gündür Cüppeli Ahmet Hoca namı ile maruf kişinin ortalığa çıkarılması belki yeni sahte aczi mendi olayı çıkarıp 28 Şubatın  Müslim Gündüz olarak kullanılma girişimi olarak ısıtılıp ortaya sürülmesi düşündürücüdür. Bunlar bir iki gün içinde üst üste gelmesi, 12 Eylül referandumu ile millet karşısında bozguna uğrayan ve yargı ile diledikleri gibi oynama imkanı kalmayan şer cephesinin yeni millete karşı suç işlemiş olanlarını kurtarmak için çalıştıkları kuşkusu da kuvvet kazanmaktadır.

Yüksek Yargıdaki hukukun öne çıkacağının kesinleşmesi ve hukukun vesayetten kurtulması şer cephesinin pek çok suça karışmış üst düzey derinlerini endişeye sevk etmiş olduğunun dolayısı ile son bir çıkış yapmaya çalıştıklarının işaretlerini taşımaktadır.

İnşallah ülkemiz bu son fitne fesat girişimlerini de sükunet ile atlatacaktır. Başsavcının çıkışı anında başta Meclis başkanı olmak üzere gerekli yerlerden anında cevaplanmıştır. Milletimize 12 Eylül karanlığından yine bir 12 Eylül de aydınlığa çıkış hayırlı uğurlu olsun.

A.D.Şimşek


Sami Selçuk'un Çok Önemli Türban Çıkışı

Sami Selçuk'un Çok Önemli Türban Çıkışı

Tarih 21 Ekim 2010, 16:25 Editör Mesut Kaymakçı

Hem nalına hem de mıhına vuran, yeri geldiğinde hükümete, yeri geldiğinde ise CHP’ye yüklenen Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Anayasa Mahkemesi ve AİHM'nin verdiği kararlarda türban yasağı olmadığını belirtti.

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, ‘hem nalına hem mıhına’ vurmaya devam ediyor.

Yeri geliyor hükümete, yeri geliyor CHP’ye yükleniyor.

Türkiye şartlarında doğruyu söylemek adına ‘arafta’ kalmak bir hayli zor olduğu için olsa gerek, kendisini ‘çok üzgün’ buldum son telefon konuşmamızda.

Bir taraftan hükümete ve Ak Parti’nin hukukçu kurmaylarına kızıyor.

“Objektif değiller, kendi ihtiyaçlarına göre hareket ediyorlar” diyor.

Son başörtüsü tartışmalarında ise CHP’nin tavırlarını yanlış bulduğunu söylüyor.

Aslında Sami Selçuk’u başka bir konu için aramıştım.

Ama konuşurken konu, O’nun sözleriyle bu alana, yani başörtüsü konusuna kaymış oldu.

(Bendeniz artık konuşulmamasında daha fazla fayda gördüğüm için ve bu konudaki tartışmaları bir süredir sıkıcı bulduğum için normalde bu konuya girmiyorum)

Yeni, daha önce hiç duymadığım bir şey söyledi Sami Selçuk.

“Mahkeme kararlarının gerekçeli kısmı hiçbir zaman bağlayıcı değildir. Bağlayıcı olan hüküm fıkrasıdır” dedi.

Bu önemli bir cümle.

Neden önemli olduğunu biraz daha anlatınca siz de anlayacaksınız.

Malum, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının devamını isteyen çevrelerin temelde iki hukuki gerekçesi var.

Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda verdiği kararlar ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin meşhur Leyla Şahin davasında verdiği karar.

Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk diyor ki: “Her iki kararda da, türbanı yasaklayan bir hüküm yok…!”

Önce AİHM kararının bir özetini çıkardı Selçuk.

Dedi ki: “AİHM’in verdiği karar şudur: Türban takmak kamu düzeninde bir tehlike yaratır mı yaratmaz mı bunu ben bilemem. Anayasa Mahkemesi böyle bir karar vermiş olabilir, bir ilkeye dayanarak. Buna hakkı vardır. Ama bu doğru mu yanlış mı buna ben karar veremem. Çünkü ben uzaktayım. Takdir yetkisi olaylara yakın olan mahkemelerin yetkisindedir.”.

Bu sözlerden de anlaşılıyor ki, aslında AİHM, Leyla Şahin davasında ‘yasaklayıcı’ bir hüküm vermemiştir. Bunun yerine bir anlamda topu Türkiye’ye atmış, “bu işi kendiniz çözün” demiştir.

İkinci konuya gelince.

AK Parti ve MHP’nin o meşhur 411 oyla meclisten geçirdiği 10 ve 42 inci maddelerin değiştirilmesini düzenleyen maddeler, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti biliyorsunuz.

Nitekim bugün bu yasağın kaldırılmasını istemeyenler, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’nın ‘değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ maddelerine atıf yaparak bu kararı aldığını ve bu konuda hiçbir şey yapılamayacağını söylüyorlar.

İşte tam da bu nokta da Sami Selçuk’un söylediği şey önemli hale geliyor.

Selçuk, Anayasa Mahkemesi’nin kararının gerekçeli bölümünde bu tür atıflar olsa da, ‘hüküm’ kısmında türbanla ilgili böyle bir yasaklamanın olmadığını vurguluyor.

Mahkemelerin kararlarının gerekçe kesimi, bağlayıcı değildir. Bağlayıcı olan hüküm fıkrasıdır” ifadesi işte burada önemli hale geliyor.

Sami beyin son cümlesini siyasilerin dikkatine sunmak isterim.

“Hukuken üniversitelerde böyle bir yasak zaten yok, dolayısıyla yeni bir düzenlemeye de ihtiyaç bulunmuyor.”

Mehmet Acet - Haber 7 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.