[anadoluhaber] Yazarlardan Başörtüsüne dindar tanımı: Provokasyon!


Arkadaşlar merhaba, bugünkü yazımı paylaşıyorum.

Sevgiyle kalın…

Reha Ruhavioğlu

HaBertaraf

 

http://www.habertaraf.com/koseyazisi/6639-basortusune_dindar_tanimi_provokasyon.html

Başörtüsüne dindar tanımı: Provokasyon!

Gündem başörtüsü ya bu tencereden beslenen herkes (cübbelisi, cübbesizi, aczmendisi, dindar medyası, rejim medyası, tekmili birden siyaset dünyası vesaire vesaire…) piyasaya arz-ı endam ediyor.

En temel insani ve İslami hak olmakla beraber çok kolay çözülebilecek bu mesele işte tam da bu yüzden, herkes bu ekmekle beslendiğinden öyle kolay çözüleceğe benzemiyor…

Seçim arefesinde ne CHP “rejim elden gidiyor” yaygarasından vazgeçmek ister ne de AK Parti seçimde kullanacağı yegane kozu önceden tüketmeye yanaşır. (Tribünlere oynarlar canım, o ayrı mesele.)

Ne laik medya “irtica geliyor” manşetlerinden vazgeçer ne dindar medya “bacılarımızın üniversite kapılarında çektikleri hatırına bir abone daha” gazından…

Pasta o kadar büyük ve herkes öyle güzel paylaşıyor ki onlara kalsa biz daha çook bekleriz muhteremler.

Bakın biz ‘ha çözüldü ha çözülüyor’ derken ilkokula başörtülü girmeye çalışan iki çocuk hepsinin dengesini altüst etti. Ki ben bu girişimin onlara derin bir “ohh” çektirdiğini düşünüyorum, ne de olsa yine çözülemeyecek ve onlar kazanmaya devam edecek.

Öyle olmasa bakan hanım “kesinlikle öyle bir gündemimiz yok” der miydi? Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı aileler kızlarının başlarını açmazlarsa “devletin el koyacağını” söyler miydi?

Yesinler sizin “her tür özgürlüklere açık” hürriyet aşkınızı…

İnsan Haklarını uhdesine verdiğimiz vekil bireyi kamulaştırmaktan söz ediyor. 1940 model devletçilikle olacak özgürlük budur işte!

Çocuğu aileden aldınız diyelim, çocuk başını örtme kararlılığından vazgeçmezse, illa örtüneceğim derse ne yapacaksınız? İran’a, Arabistan’a mı göndereceksiniz? Yoksa Nur Serter icadı gayr-ı insani ikna odalarınız mı var çocuklar için?

Çocukların babaları eskiden Hizbullah üyesiymiş, zamanlama manidarmış, halkımız bu oyuna gelmezmiş, bla, bla, bla… Şuna ‘bu kez de yırttık’ desenize…

İş öyle bir noktaya geldi ki bugüne kadar en koyu Kemalist laiklerin bile başörtüsü için demediğini dini bütün “hassasiyet medyası” yapıştırıverdi: PROVOKASYON!

Hangi baba kızını provokasyon aracı yapar? Diyelim ki babalar kötü niyetli ve zamanlama manidar, sırf “hassasiyetleriniz” için aynı tastan su içtiğiniz Müslümanları nasıl manşetlere çektiniz? Masum yavruları nasıl provokatör ilan ettiniz?

Ben o çocukların birin birisiyle yüzyüze görüştüm. Onun samimiyet ve kararlılığını bugüne kadar hiçbirinizde görmedim! Onun ne oy hesabı, ne rejim hesabı ne de abone derdi var! ‘Ben bir Müslüman’ım ve çift kişilikli yaşamak istemiyorum!’ diyor, hanginiz itiraz edebilir buna?

Kimse kimseyi kandırmasın sevgili Müslümanlar! Üniversite’de, kamu kuruluşlarında, ilköğretim ve liselerde başörtüsü serbestîsi “AKP’nin gizli ajandası” değil her Müslüman’ın açık gündemidir.

Olmadı mı? Hadi özgürlükler penceresinden bakalım o halde; açılma hürriyetinin olduğu bir memlekette örtünme hürriyeti de elbette olmalıdır.

Sizi ödlekleştiren “hassasiyetleriniz” yüzünden kendi kendinizi ikna ile sistemin köleliğine alıştırmışsınız. İki kız çocuğu ikna tezgâhınızdan geçmedi diye ezberiniz bozuldu. Başörtüsünün sadece üniversitede değil sosyal hayatın her alanında farz olduğu gerçeği ile yüzleşmekten korktuğunuz için topu taca atıp iki masumu provokatör ilan ettiniz!

Siz bu meseleyi çözmeyeceksiniz belli, bari rantınıza, oyunuza, abone kampanyalarınıza alet etmeyin…

Sevgili okuyucu; bu mesele, bir gün hepimiz hep beraber okul kapılarına başörtülü dayanırsak çözülür diyorum, var mısın?

 

Reha Ruhavioğlu

reha.ruhavi@gmail.com

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.