[anadoluhaber] BASIN ACIKLAMASI

Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz’ün “FÜZE KALKANI” hakkında yapmış oldukları basın açıklaması.

 

“FÜZE KALKANI BİR GÜN MUTLAKA TÜRKİYE’YE LAZIM OLACAK”

“Şu anda sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın gündemine oturmuş bulunan “Füze Kalkanı” konusunda Hükümet tereddüt ve endişe içinde beklemekte, muhalefet ise pusuya yatmış bir şekilde durmaktadır.

Lizbon toplantısından nihai bir karar çıkmaz ama olayın çerçevesi çizilir. Bu çerçeve çizilirken Türkiye ürkek, çekingen ve tereddüt içinde bir tavır sergilemek yerine cesur ve kararlı bir tutum içinde tavrını ortaya koymalıdır. Bu tavrını ortaya koyarken de sadece verici görüntü yerine aynı zamanda isteklerini ortaya koyan bir pozisyon almalıdır.

Füze kalkanı taarruz silahı olmayıp savunmaya yönelik bir sistem olması dolayısıyla, komşularımızın veya bölgemizdeki devletlerin, Füze kalkanı yerleştirilmiş Türkiye’yi kendileri için tehdit görmeleri ihtimali baştan kalkmış demektir. Bu konuda Türkiye’nin çekineceği bir şey yoktur.

Bu fırsatın kullanılması lazım. Füze kalkanını Türkiye’nin kendisinin yapması mümkün değildir. Bu gücümüz ve teknolojimiz henüz yoktur. Amerika ve NATO’nun bu talebi reddedildiği taktirde, füze kalkanının örneğin Güney Kıbrıs’a yapılması, bizim için daha mı iyi olacaktır.

Bu husus böylece tesbit edildikten sonra Türkiye isteklerini sıralamalıdır. Bunlardan birincisi “komuta Türkiye’de olmalıdır” ki bunu hükümet dile getirmiştir. Türkiye’nin ikinci talebi hemen, derhal, hiç vaki kaybetmeden “AB kapılarının Türkiye’ye açılması” olmalıdır. Çünkü AB ile NATO çağımızda iç içe geçmiş vaziyetedir. Norveç’in haricindeki bütün NATO ülkeleri AB içindedir. NATO’ya dahil olup AB dışında kalan Norveç ve Türkiye’dir. Norveç AB’ye girmek istemediği için AB dışında, ama Türkiye AB’ye girmek istediği halde AB dışındadır. Bu paradoksun ortadan kaldırılması için Türkiye bastırmalı ve AB kapısının açılmasını sağlamalıdır.

Diğer taraftan Füze Kalkanı’nın bize en önemli yararı da şu olacaktır : Yakın gelecekte Dünya Teröristleri Kimyasal, nükleer silahlar kullanacaklardır. Dünya’da nükleer patlayıcıların yapımında kullanılabilen binlerce ton atık madde bulunmaktadır. Türkiye bir gün bu atıkların teröristlerin eline geçeceğini hesap ederek Füze Kalkanı meselesini hissiyattan uzak, mantıki ve akılcı bir açıdan değerlendirmelidir”

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.