[anadoluhaber] PARDON, SİZ KİMSİNİZ?

PARDON, SİZ KİMSİNİZ?

 

Bazıları hayatta bir şey olmak için çabalarken, bazıları da bir şeyler yapmak için gayret ederler. İyi düşünülürse, ikisinin arasında ciddi manada farklar görülecektir.

    

Daha okul yıllarında kendisine bir hedef çizmişti; milletvekili olacaktı. Herkes ona saygı duyacak, parmakla gösterilecekti. Liseyi zar zor bitirdi. Üniversiteye de iki sene gecikmeyle ve de zor girdi. Fakat çift dikiş gitse de sonunda bitirdi. Milletvekili olma hayalinden vazgeçmemişti. Bir kuruluşta sıradan bir görev aldı. Artık maaşı da vardı. Milletvekili olma hayalini yavaş yavaş gerçekleştirmek için başlayabilirdi. Önce siyasi partilerle arasını iyi yapmalıydı.

 

Güçlü görünen partiye yanaştı. Kendisine, önemli ve bilgili bir kişi görüntüsü vermeye çalışıyordu. Birkaç kişiyi de yanına almayı başarmıştı. Fakat, bu arada parti yöneticilerinin gözüne girmeyi başarmalıydı. Onlara şirin görünmeye çalışıyordu. Herkesin yanında farklı konuşuyordu. Birini diğerine çekiştiriyordu.

 

Güçlü olanlara karşı zayıf, sıradan görünen insanlara karşı kibirliydi. Bütün bunları yaparken, iyi siyaset yaptığını sanıyordu. Çünkü ne olursa olsun milletvekili olmalıydı. Kısacası, önemli bir şey olmalıydı. Fakat yıllar geçtiği halde mesafe alamıyordu.

    

Sonuçta, bir şey olamadı ve tabii bir şey de yapamadı.

    

Daha lise yıllarında kendisine bir hedef çizmişti. Topluma ve ülkeye bir şeyler yapmalıydı. Toplumun kendisine verdiğini bir şekilde hizmet olarak geri verebilmeliydi. Liseyi iyi derecede bitirdi. Üniversiteyi kazandı ve zamanında bitirdi. Bir kuruluşta sıradan bir görev aldı. Daha ilk günden işini en iyi şekilde yapmaya gayret etti. Kısa zamanda yöneticilerin dikkatini çekmişti.

Çalışkanlığının, insanlara yardımcı olmanın, dürüstlüğünün karşılığını almaya başlamıştı.

 

Yavaş yavaş önemli görevlere geliyordu. Her aldığı görevi en iyi şekilde yapıyordu. Birkaç sene sonra çalıştığı yerin başına getirildi. Çevrede çok seviliyordu. Çünkü, herkese elinden geldiğince değer veriyor onlara hizmetten kaçmıyordu. Zaman içinde aranılan bir insan olmuştu.

    

Ve, bir gün bir büyük partiden teklif aldı. İyi bir milletvekili adayı arıyorlardı. Vatandaşların ona karşı sempati beslediği biliniyordu. Daha iyi hizmet için teklifi kabul etti. Seçimler oldu ve o artık bir milletvekili olmuştu. Artık, daha iyi şeyler yapabilecekti.

    

Hayattan iki farklı kesit sunduk.

Birileri sadece bir şeyler olmak ister.

Birileri ise, bir şeyler yapmak ister.

    

Herkes bu soruyu kendisine sorabilir.

Sahi, ben ne istemiştim?

Bir şey olmak mı? Bir şey yapmak mı?

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.