[anadoluhaber] Aileli mekâna içki baskını


Okur yorumlarında bir çok kişi yapılan işin yasal olması konusuna takılmış.
Evet yapılan tecavüz yasalara uygundur.
İşte bu hukuk devletiyle, kanun devleti ayrımının çok güzel bir örneğidir.
Biz buna yasal tecavüz diyoruz.
Anayasa Mahkemesi, Danışta, Yargıtay gib yüksek mahkemeleri ayakbağı gören, kafasına estiği gibi meclisten kanun çıkarma imkanına sahip olan bir iktidar işte böyle bir tabloya rahatça sebep olabilir.
Hatta arzu ederlerse içki içenlerin ceza olsun diye ırzına geçilmesini, namaz kılmayanların sopalanmasını, oruç tutmayanların teşhirini de yasalaştırabilir.
Neticede nasıl olsa felç edilmiş bir Anayasa Mahkemesi engel olamadıktan sonra, her şey mümkün.
Ve inanın bana yapılan her şey yasal olur.
Tıpkı Menderes dönemi meclisinde her türlü mahkemeden bile daha kuvvetli olan, olağanüstü yetkilere sahip meclis soruşturma komisyonlarının kurulması nasıl yasal olmuşsa o da öyle olur.
Elbette, yapılan birçok şeyin yasal kılıfının hazırlanmış olması malesef Adnan Menderesi kurtarmamıştır.
Elbette, çanak çömlek patlayınca kimse de işin o tarafına bakmaz....


↓ ↓ ↓

Aileli mekâna içki baskını


Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara’nın Ümitköy Park Caddesi’ndeki lüks içkili mekânları basarak, “Yanlarında da olsanız 18 yaşın altındaki çocuklarınızı buralara getiremezsiniz” diye ailelerden kimlik topladı. Haklarında tutanak tutulan çocuklar aynı masada yanında oturan anne-babalarına imza karşılığında teslim edildi. Orada bulunan Ankara Baro Başkanı Feyzioğlu, “Görüntü korkunçtu” dedi.

ANKARA Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü, içkili mekanlara, aileleriyle birlikte 18 yaşın altında çocukların alınmaması için denetimler yaptı. Mekanlarda, aileleriyle birlikte çocukların bulunduğu, Tutanak düzenlenerek tespit edildi. Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da bulunduğu lokantada tartışma çıktı, olay basına yansıdı.

Çocukları imza karşılığı verdiler

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gece başkentin lüks içkili mekanlarının bulunduğu Ümitköy Park Caddesi’nde denetim yaptı. Polis, yasa gereği 18 yaşın altındaki çocukların, yanlarında ebeveynleri olsa da bu mekanlarda bulunamayacağını belirterek, bazı işletmelerde tutanak tuttu, bazılarına da sözlü uyarıda bulundu.

Bu denetimlerden birine Baro Başkanı Feyzioğlu da tanık ve müdahil oldu. Feyzioğlu’nun bulunduğu mekanda, 18 yaşın altıdaki çocukların bulunduğu masalardaki ailelerin kimlikleri toplandı ve tutanak tutuldu. Feyzioğlu, önceki gece yaşadıklarını Hürriyet’e şöyle anlattı: “Cuma akşamı saat 20.30 civarında içeriye 4 veya 5 tane sivil polis girdi. İki üç tanesi sakallıydı. Parkalı, takım elbiseli falan ciddi bir görüntü değil, oldukça da korkutucu bir görüntüydü. Çocuklu masalara yöneldiler. Sonra bir tomar dolusu nüfus cüzdanını ellerine topladıklarını gördüm. Avukat olduğumu söyleyerek, olaya müdahil oldum. Çocuk şubesinden olduklarını, amaçlarının çocukları korumak olduğunu söylediler.

Beni de gözaltına almak istediler

Çocukların, içkili yerde bulunduğuna dair her bir çocuk için tutanak tutuldu ve daha sonra çocuk koruma kanununa göre içkili yerde polis tarafından bulunmuş olan çocuklar, trajı komik bir şekilde aynı masada yanında oturan anne babalarına imza karşılığında teslim edildi.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑

Siyaseten vahim hukuken de vahim

Ben o sırada ellerindeki nüfus cüzdanı tomarını cep telefonumla fotoğrafladım. ‘Seni gözaltına alıyorum’ dedi, kolumu tuttu. ‘Derhal bütün avukat meslektaşlarımı, barolar odası başkanını gözaltına almaya cüret eden uygulamaya karşı buraya çağırıyorum’ dedim. Amirleri geldi ve bıraktırdı. Yaptıkları, ‘Buraya gelmeyin, burada içki içmeyin. Sizin hayat tarzınız artık bu ülkede bizim tarafımızdan yasaklanmıştır’ demektir. Bu olay, emri veren açısından da emri uygulayan açısından da görevde yetkinin kötüye kullanılmasıdır. Siyaseten vahimdir, hukuken vahimdir. Hani karışmayacaktı? Hani İzmir korkma dedi? Hadi şimdi İzmir korkmasın.”

Restoran sahipleri: Batakhane değiliz

Olayın yaşandığı Park Caddesi’ndeki işletmelerin sahipleri, bu tür baskınların, ailelerin çocuklarıyla buraya gelmeye korkmasına yol açacağını söylediler. Olaydan rahatsız olduklarını ve üzüldüklerini belirten işletmeciler şunları söylediler: “Müşterilerimiz oldukça rahatsız oldular. Burası batakhane değil ki. Elbette insanlar, aileleriyle çocuklarıyla buraya gelecekler. Buraya tüm partilerden, bakanlar milletvekilleri de geliyor. Onların da yanında çocukları oluyor. Talihsiz bir olay, çok üzüldük.”

Müdür kızdı: Yanlış

ANKARA Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, yaşananları öğrenir öğrenmez Çocuk Şube Müdürlüğü’nün ekiplerine sert uyarıda bulundu. Olayın yaşanmasından üzüntü duyan Çatalkaya, Hürriyet’e şunları söyledi: “Maalesef böyle bir olay yaşandı. Hepimiz böyle restoranlara çocuklarımızla gider otururuz. Gerekeni yaptık ve bu yanlış anlaşılmaya yol açabilecek uygulamadaki arkadaşlarımıza gerekli uyarılarda bulunduk. Çocuk Şubesi ekiplerimiz, genelde internet kafeler dahil olmak üzere umuma açık yerlerde çocukların tek başına bulunmasına, batakhane ve benzeri yerlere çocukların istismar edilmesini önlemek amacıyla denetimlerde bulunurlar. Ama ailelerin gittiği, kamuoyunda bilinen yerlerde bu tip uygulamalar yapılmaz. Bu olay Park Caddesi’ndeki bir restoranda gerçekleşmiş. Küçük yaşta aileleriyle oturan çocukların bulunmasından hareketle ekiplerimiz maalesef böyle bir denetime gitmişler. Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu’nun 12. maddesi ile işyeri açmayı düzenleyen yönetmeliğin 37. maddesi aslında hukuken böyle bir denetime hak veriyor. yani hukuka aykırı bir durum yok. Bu maddelerde turistik belgesi olmayan işletmelerde, yanında velisi olsa da çocukların oturamayacağını belirtiyor.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑

Ailelerin gittiği yerler

Hukuka uygun olsa da turistik belgesi yok diye kendiliğinden bu arkadaşların oraya gitmesini ve bunu yapmasını tasvip etmiyorum. Öncelik verilmesi gereken başka yerler varken bizim önceliğimiz kamuya açık, ailelerin gittiği yerler olamaz. İnsiyatif kullanılacaksa herkesce malum şüpheli bölgeler tercih edilmeli. Uygulama yanlış olmuştur. Ne teşkilatımızın ne de benim, bu tip yerlerde yıldırma amaçlı bir kötü niyetimiz sözkonusudur.”

Uygulanan madde

- Polisin, hukuki işlem yaparken dayandığı 2259 Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu’nun 12. maddesi şöyle:

- Madde 12 - (Değişik madde: 03/08/2002 - 4771 S.K./10. md.) Kanuni istisnalar saklı kalmak üzere, eğlence, oyun, içki ve benzeri amaçlı umuma açık ve açılması izne bağlı yerlerde onsekiz yaşından küçükler çalıştırılamaz. Polis bar, pavyon, gazino, meyhane gibi içkili yerler ile kıraathane ve oyun oynatılan benzeri yerlere yanlarında veli ve vasileri olsa bile onsekiz yaşını doldurmamış küçüklerin girmesini men eder.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16512811.asp

OKUR YORUMLARI

serkan demir
musa begit e
Ben yapayım sana açıklamasını...
Yaşı küçük olan çocuğa sigara bile satılmıyor içkili yerde ne işi var demişsin!
İçkili yerde 4 çocuk oturmuyor ailesiyle birlikte yemek yiyor baba alkol alırken çocuk meyve suyunu yudumluyor tek başına değil!
O AİLENİN ÇOCUKLARINA SEN BAKICILIK YAPI
........................................
alpaslan konuralp
O baskını yapanlar kesinlikle cemaat polisleridir.Kimse beni aksine inandıramaz.
........................................
Ugur Erturan
18 yaşın altındaki çocuğun bütün velayeti anne ve babasına aittir.Nitekim anne ve babasına o anda geri verilmiş.Polisin yaptığı göz dağı vermektir.Gidişat çok vahim.
........................................
cumhur ak
Şeriatı getirme uygulamasının provasıdır bunlar. İlerde daha da vahim olaylar göreceğiz. Ülkeyi dindar- layik kavgası ortamına hazırlıyorlar. Bir zamanlar ki sağ sol olaylarında olduğu gibi...(!)
........................................
Trapper Yavuzhan
Madem öyle..Ankaradaki merdiven altı, bodrum katındaki, SSK ve Sakaryadaki içkili yerlere , cafelere bir baskın yapsanız neler çıkar kimbilir...
........................................
BAHADIR KAAN
03/08/2002 - 4771 S.K./10. md. "benzeri yerlere yanlarında veli ve vasileri olsa bile onsekiz yaşını doldurmamış küçüklerin girmesini men eder."
Kanun hic bir yoruma meydan birakmayacak kadar acik.Eee polisin kabahati ne burda.begenmiyorsaniz kanunu degistirirsiniz,polis de bir sey yapamaz.
........................................
aysu  çilingir
Çocuların ailelerinin yanında içkili nezih bir lokantada bulunmalarında ne sakınca var.. Adam bir kadeh şarap içip yemeğini yiyecek tüm medeni ülkelerde olduğu gibi.. Kimse sarhoş olmak için böyle bir lokantaya gitmez.. İranda bu işlere şeriat polisi müdahale ediyor.. Hayırlısı diyelim      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
esra esra
Musa Begit'e bakın hele... İşte bunlar bize nasıl yaşayacağımızın ayarını çekmeye çalışanlardır. Kayseri'de içki içenleri fişleme, şimdi bu, bundan sonraki adım ne?
İlginç olan, içkinin zararını bilip de yolsuzluk, yağmur gibi gelen zamlar konusunda hiç fikirlerinin olmayışı...
........................................
Can Candan
Adnan Ersoy, Çocuğu olan Aileler Evlerinde yemek yerken de mi içki içmesinler, veya içmiyorlarmı ki Restorant ta sakıncalı oluyor? Arapların örf ve adetlerini, TÜRKlüğünü yitirmemiş TÜRKlere zorla dayatamazsınız geri teper bilesiniz. Osmanlı baskıcı rejimi bile bunu başaramadı.
........................................
Riza  GÜNGÖR
Karda,kista sokaklarda yasyan, bali-tiner koklayan,medil satan,dilencilik yaptirilan,zor ve kötü sartlarda calistirilan onca cocugu görmezden gelip,ailelerinin korumasi ve sefkati altindaki masum cocuklari (sözde ) korumaya yönelik yaplian bu uygulamayi kiniyorum !
........................................
asim ozay
avrupa ulkelerinde 18 yas altlarina sigara kumar icki meyhane gazino pavyon yasak
buraya kadar cok normalde benim anlayamadigim ulkemizde insanlar ailece dogum gunnlerini alkollu bir yerde yapmalarinda ne sakinca olabilir illa cocuklar alkol iciyo anlaminami geliyo bu olsa olsa cemaatlerin baskisi
........................................
Ali Osman  KÖROĞLU
kimse boş konuşmasın polislere soruşturma açılsın diye, istanbulda gösteride darp yolu ile cinayete karışanlara soruşturma yok, yumurta atan öğrenciye var akp nin adaleti bu,adım adım akp nin özlemini duyduğu şeriata ve polis devletine doğru sürükleniyor türkiyem..... UYUMAYA DEVAM.....
........................................
Sezer Hacıoğlu
Sn.Musa Begit:D Bu akp'yi ve onların zihniyetini savunacağım diye komik olmayın.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Niyazi Kavar
Iran modeli geloyoooooooooor! Herkese müjde.
........................................
A.Ramazan GÜNGÖR
Memleketi demokratlar bastı.Paçalardan harıl harıl akan bu ileri demokrasi Ankara'nın Ümitköy Park Caddesi'nde ki lüks içkili mekanları bastı.Sevgili anne babalar çocuklarınızın yanında alkol almayınız.Çoçuklarınıza 3 çocuk ve Bool bol üzüm ve meyve tüketmesini öğütleyiniz.Tövbeee estağfurullaaaah.
........................................
cenk özkök
sn Musa Begit;
O çocuklar o mekanda ellerinde şarap kadehi olduğu halde yakalanmış havası yaratmayın lütfen. Konunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Kİmse çocuklarını yanına alıp hadi sana alkolik olmayı öğretelim diye evden çıkarmıyor merak etmeyin...
........................................
hasan turgul
sonunu hiç görmüyorum bu kontrolsüz gücün,gücün size verdiği cesaretin,cesaretin sizi sürüklediği neoldumluk halini..sonunuz hayrola inşaallah!
........................................
erkan küçük
Dayanamayacam yahu musa'mısın nesin, sen ne biçim insansın.Bir insan bu kadarmı bağnaz ve yobaz olur hayret.
........................................
Barış Sunay
Sevgili yorumcular lütfen haberi iyi okuyun.Çocuklar lokantaya aileleri ile gitmiş ve içki filanda içmemişler.Kaldıki bu uygulamanın yanlış olduğu Ankara Emniyet Müdürlüğüncede açıklandı.
........................................
volkus BASARAN
4. murat yasakları yakında sinemalarda (hayatın içinde)
........................................
mustafa güler
Lütfen herkes kanunlara saygı göstermeyi öğrenmeli. Mesela ben evde içki içtiğim zaman çocukları komşuya bırakıyorum. Akp iktidarından önce hafta bir iki olan bu durum, maalesef bu parti iktidarı ile her akşam oluyor,çocuklarımı çok özledim...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Şimşir Tarak
Müdür efendi durum icabı suret-i haktan görünüyor, ama aba altından sopa göstermeyi de ihmal etmiyor. Ne demek bar pavyon gibi içkili yerler? Lokantaların bu içkili yerler kapsamına dahil olduğuna kim karar verdi? Bu ülkede yasayı kim yorumlar? Sakallı sivil polisler mi?
........................................
murat  küçük
herkez konuşuyo kafasına göre ama kanunda bile yazıyıor bak bunu o işletme sahipleri bilmiyorlar mı .. kanuna aykırı birşey yok bende çok gördüm o tür mekanlarda 3-4 lyaşlarında çocuk millet dans ediyor müzik gürültü, dekolteli sarmaş dolaş insanlar böyle ortamda çocuğun işi ne polis görevini yapıyo
........................................
İlhan Uluköse
Denetleme yapanlar yasadaki "meyhane ve benzeri yerler" ibaresini anlamaktan aciz olmasalar gerek. Yapılan uygulama ülkeyi din kuralları ile yönetmek isteyen bir siyasal görüşün yalakalarının işle başlamasıdır. Tepki göstermezsek kısa sürede tüm ülkeyi Konyaya benzeteceklerdir.
........................................
Burak Ozer
Siz önce 14 yaşında çocukların dedesi yaşında adamlarla evlendirilmesini engelleyin de ondan sonra içkiyle uğraşın.Ne yani çoluk çocuğumla oturup yemek yiyemeyecek miyim ben bu ülkede?Bu daha başlangıç yazık ki anlıyormusunuz %47 ve % 58 lik güruhlar?görün artık yaptığınız hatayı.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
nail boğday
TARIK TOKAT Ben hiç bir avrupa ülkesinde çocukların alkollü mekanlarda aileleri ile birlikte olabildiğini görmedim,gittiğinde de kapıdan geri dönersinve görevlide sana şaşkın bir şekilde bakar.
........................................
benim sayfam
Evet Ailelerinin yanında olduğu bir restoranta baskın yakılı kalan bir iş değil. Ama bir gerçek varki hiç taksime ve kadıköye baktınızmı. Çocuklarınızın ne hallerde olduğunun farkındamısınız HAYIR nerdeyse 18 yaş üstü yasak buralarda. Bu çocukların bu yaşlarda içkiyle sigarayla zehirlenmemesi gerek.
........................................
ahmet demokrat
boşverin. adam çocuğunu şimdiden içkiye alıştırıyor.kendi düşen ağlamaz.
........................................
Ahmet  Gümüş
Gidin kardeşim;çocukları,bebeleri de yanınıza alarak içkili ortamlarda geceyarılarına kadar bulunun.Böylelikle laikliği,Cumhuriyeti korumuş ve çağdaş yaşamı da savunmuş olursunuz.
........................................
s. halicioglu
Uyulama olarak dogru bir uygulamadir.Sadece gorevlilerin gorevlerini yaparken tarzlari hos degildir.Son zamanlarda emniyette koklu degisikliklere gidilse de insanlarla iletisimi bozuk gorevliler halen mevcuttur.Belinde tabanca ile kendini dev aynasinda goren zihniyet artik hayatimizdan cikarlmalidir
........................................
mehmet soydan
evet polis en doğrusunu yapmış.
........................................
evren aysin
afferim müdür akpy e iyi yalakalik yaptin tebrikler artik vali olmanin yolunu actin      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Talat Sıvacı
Bu yobazlar daha neler yapacak...uyuyun uyuyun ...
........................................
SİPSİVRİ DİL
olayda gördüğüm tek yanlış şey baro başkanı olan şahsın davranışı.polis yasayı uygulamış.doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış.bunlar için memur görmez,duymaz,bilmez olmalı.
........................................
Nuri Yavuz
TV dizisindeki Zaloğlu'nun meyhanesinin basılmasından ne farkı var? İyiki çocuklarını bu sefer yeddi emin olarak anne-babalarına teslim etmişler. Yakında çocukları alıp tarikat yurtlarına da teslim ederler.
........................................
isa ersöz
bravo uygulayanlara hani kimin yaşantısına müdahale ettik kimin tavuğuna kişt dedik diyenlere gidin işinize bakın ahlak polisimi getiriyorsunuz başımıza
........................................
Bekir Guleroglu
Eyvaaaaaaah eyvahki eyvah.Ne gunlere geldik.Allah bizi korusun.Hirsimdan yorum bile yazamayacagim.Yaziklar olsun.
........................................
musa begit
buradaki yazılanlar evet çok doğru çokta güzel herkes doğru konuşmuş.. peki reşit olmayana bile sigara satılmayan bir ülkede 18 yaşından küçük bir çocuğun ne işi var alkollü bir mekanda.. bunun mantıklı açıklamasını hangi aklı selim kişi yapacak. merakla bekliyorum...
........................................
baran asil
bakalım daha nereler göreceğiz...
........................................
Borahan Bilen
Son zamanlarda Kaddafiden insan hakları ödülü almamız boşuna değil..Yakında bir de Zulu Kabilesi evrensel hukuk ödülünü de verirlerse şaşırmayın..
........................................
nilgün möller
BENIM ANLAMADIGIM SANKI HERKES UYKU HAPI ICMIS GIBI...
UYANALIM LÜTFEN, BAKIN-GÖRÜN HANGI ÜLKELERE BENZEMEYE BASLIYORUZ?!
SONRA COK GEC OLACAK ...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
İbrahim Ethem Acar
Sen önce kendini korumasını öğren(yumurtadan bile ödün kopuyor)sonra benim çocuğumu korursun olmaz mı?Çocuğumdan,anasından,babasından elini çek polis efendi.Bizi koruma olmaz mı?Sen bizi Allahını seviyorsan koruma...Eğer bu ülkeyi seviyorsanız oturun siğaranızı,çayınızı için siz.Aman bizi korumayın.
........................................
tahsin usluoğlu
Malum sahsin ekipleri bunlar, emniyet ekipleri degil. Ortaligi gere gere, tepkileri olce olce geliyorlar. Icirtmeyecekler. Surekli alanlarinizi daraltacaklar. Birakin cocuklarinizi, eslerinizle bile gidemeyeceksiniz yemege. iyi ki bu dusuncelere prim ve bunlara oy verdiniz. Bravo...
........................................
Arif Tekin
Tayyip Bey'in sevgisi arttıkça ; Ne yapacaklarını şaşırıyorlar...
........................................
Ayhan Gölcük
İrticanın ayak seslerini uzun sürdir işitiyor; gelişini hissediyorduk, korktuğumuz başımıza geldi, artık tepemize çıktılar...
........................................
abdullah  özata
Ya o polisler oraya gelenleri kıskanıp biz gidemiyoruz sizde gitmeyin diye bir kominist düşünce içindedirler,veya o mekan sahibi ile ilgili bir problemleri vardır.Bu çok ama çok vahim bir tablodur,rezalettir,Sen kimsin benim çocuğuma karışıyorsun hee kimsin sen.İşte AKP Türkiyesi,istedikleri bu
........................................
HÜLYA ŞAN
şu haberi okuyunca melih gökçekli bir belediye başkanı , kraldan çok kralcı asayişiyle ankarada yaşamadığıma çok mutlu oldum demek sayın Erdoğan her seçimde boşuna bağırmıyormuş siz sahilde ,kumsallarda oturanlar diye burası antalya her seçimde ders verdiğimiz gibi hazirandada bekleriz .
........................................
Adnan ERSOY
bence türk aile yapısına olumlu katkı sağlayacak yerinde bir uygulama...küçük yaşta çocuğun gecenin geç saatinde içkili bir mekanda bulunması ne kadar elit bir yer olursa olsun yanlış...
........................................
coşkun pektaş
turizm belgesi olan yerlere polis giremeyeceğine göre.turizm belgesi alamayan küçük esnafımızı bitirme çabalarının benzeridir.hangi devirde yaşıyoruz ki;çocuklar eskiden çoğu şeyi ailelerinden öğrenirken, şimdi çoğu şeyi sokaktan,medyadan,netten öğreniyor.sokaktaki tacirleri temizleyin ilk önce.....
........................................
Coskun Akcil
Bodrum'da cocuklara barda icki bile satiyorlar gozumle gordum. Polise sikayet edince de bana kizarak kim oldugumu kimligimi sordu.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
hakan karadut
Yazacak şey bulamıyorum.Bence baskın yapan polisler hakkında soruşturma açılmalı.İnsanların özel hayatlarına müdahale edemezler.
........................................
Mete Dağ
Sn.Baro başkanı kabadayılık yapacağına,yasaların uyğulanıp uyğulanmadığını görsün de ona göre yasal işlemlerin yapılmasını söylesin.
Devletin polisi görevini yapıyor.Yasalar ne diyorsa ona göre işlem yapmış.Demokratik cumhuriyet bu demekti:"Yasaların egemenliği".Yoksa Baro başkanının kızması değil.
........................................
Levent savcı
OHAAAA... özür dilerim böyle başladım. erdoğan ve fikirdaşları sayesinde daha kötü günler hepimizi bekliyor, burada akp'li olmayan evetçiler de düşünüyorlardır herhalde...
........................................
tarık tokat
yurtdışında da böyle yazanlara: siz yurtdışı ile nereyi kastettiniz acaba. tabi ki yurtdışında aileler çocukları ile restoranlara gidiyor ve menüsünde içiki olan restoranlara da gidiyor. ben onlarca kez gördüm. işinize gelince yurtdışı örnek, hukuk baştacı, işinize gelmeyince arkasından dolanın
........................................
yaşasın TEPE
hiç şaşırmayın efendiler,baylar bayanlar geleceğe ışınlandınız, dua edinki polis amcalar çocuklarınızı sapa sağlam teslim etmişler.
........................................
uyan güzel  ülkem
çokk ama çok tehlikeli
bir yaklaşım bu ...bu tarz uygulamalar her geçen gün çoğalıyor..hani nerde demokrasi ..ülke tamamen bir bölünmeye sürükleniyor...bunun en büyük belirtisi kamu personelinde yaşanıyor
........................................
cihan aydınlı
adım adım ilerliyorlar emelleri doğrultusunda
........................................
NATLAN ZULAY
rusya da putin kanun çıkardı 18 yaşından küçükler ebebeyinelri olmadan gece 12 den sonra dışarı bile çıkamaz bizde barda diskoda alem yapıyorlar
........................................
NATLAN ZULAY
beni babam mahelle kahvesine götürmezdi çoçulkara yasak diye şimdi aileler malum yerlere yanında götürüyor sonrada testere li katileri kendi ellerimizle yaratıyoruz içkiye 15 yaşında ailesinden görüp başlayan lar var
........................................
NATLAN ZULAY
bunu neresi korkınç polis kanunları uygular korkınç uygulamza 14 yaşındaki çoçuklar barlarda içiki yerkerde polis göz yumuyor polis haklı      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Sefer Bagbasi
Polislerin dayanagi yasalar. Onlara kizmamak gerek.Yasalar kenarindan, kö$esinden öyle bir hale getiriliyorki yarin birgün etrafinizda IRAN da oldugu gibi Ahlak Polisi bitiverirse hic $a$mayin. Kendi Ahlaksizliklarini görmeyenler Millete Ahlak Dersi vermeye cali$acaklar
........................................
B T
Alkol satan lokantalarda, çocuklara alkollü içecek verilmediği sürece, çocukların aileleri ile birlikte bulunmalarında sakınca görmüyorum! Polisin o lokantaları basıp, çocukların önünde ailelerine 'suçlu muamelesi' yapmalarında ise BÜYÜK sakınca görüyorum!
........................................
ismail hakkı  özsinan
POLİS MÜDÜRÜ DE KIZMIŞ POLİSLERİ UYARMIŞ, BRAVO BU DANIŞIKLI DÖĞÜŞ YUKARIDAN EMİR GELMESE HİÇ BİR POLİS BUNU KENDİLİĞİNDEN YAPAMAZ, ANKARA LILAR ARTIK UYANIN ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE DE BUNLARA OY VERİRSENİZ ÇARŞAF LA GEZMEYENE DE CEZA KESERLER.
........................................
CEM AKTEPE
Bu olayın arkasında polis amirlerinin restaurantlarla çıkar anlaşmazlıkları vardır. Büyük ihtimalle cukka alamadıkları veya az aldıkları için böyle bir uygulama yaptırıp, göz dağı vermişlerdir. Bugüne kadar olmadı da şimdi neden oldu ? Yazıklar olsun...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Hüseyin Atacan
Tesadüfe bak: Polisin baskın yaptığı yerde, mevcut iktidardan memnun olmayan Feyzioğlu'nun bununuyor olması büyük tesadüf! Kanunu yazmışsınız. Ne diyor? İçkili yerlere velileriyle de olsa çocuklar alınmaz. O zaman Feyzioğlu, "Bizim gibilere kanun sökmez" demek mi istiyor? Doğru, eskiden böyleydi!
........................................
nail boğday
belirli günler dışında akşamları içki içen birisiyim.sayın baro başkanına soruyorum,yurt dışında çocukları ile birlikte yemeğe çıkmıştır, yanında küçük çocuğu varsa içkili bir yere girebilmişmidir,
........................................
feti deniz
Bir izmirli vede alkol seven olarak hadi korkmada göreyim.. acaba izmire nezaman sıra gelecek.
........................................
muhtesem  okur
bunlar daha iyi günblerimiz, kilicdaroglu ile baykal delege hesaplariyla
ugrassinlar hala
........................................
özgür aslanoğulları
bu maddde antidemokratik bir maddedir ve derhal kaldırılmalıdır.
........................................
deniz moda
Az kaldi önce %47 sonra %58 daha sonra Haziran 2011 icki konusmak ihtiras özgürlük hak arama ha hepsini unutun millet...
........................................
Guney Ari
FELSEFE FASFATA. YABANCI ULKELERDE DE ICKILI LOKANTAYA COCUKLAR GIDEMEZ DIYORSUN. SEN ABD'DE YASIYORSUN. GERCI HIC LOKANTAYA GITMIS DEGILSIN BELLI AMA ICKI OLMAYAN LOKANTA ISITTINMI? AVRUPA'DA ICKI BULUNMAYAN LOKANTA IFLAS EDER. BARLAR HARIC. ORAYA DOGAL OLARAK I6 YASIN ALTINDA COCUKLAR GIREMEZ.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
sorumlu vatandas
GÖRÜNÜŞTE YASA UYGULANMIŞ AMA YAPILAN İNSANLARA GÖZDAĞI VERMEK ! BU YASA DEĞİŞMELİ Kİ BU TÜR UYGULAMALARA OLANAK SAĞLAMASIN !
........................................
MEHMET ALİ KILINÇ
Soru sorma yeteneğini kaybeden basın sözümona çok özgürlükçü Başbakan'ın neden %42 hayır çıktı diye hayret ettiğini yazan saf saf haberler yapıyordu. İşte nedeni..
........................................
Sefer Bagbasi
Önce polislerin keyfi davrani$i zannedip kizmistim, ama onlar yasayi uygulami$lar, sözü edilen 12. ve 37. madde bunu dogruluyor.Cagdisi bir hukuk düzeni
Gülünecek durum: Ne Aziz Nesin nede Kemal Sunal böyle bir senaryao yazamazdi,babasinin yanindaki cocuk imzayla yine babasina teslim ediliyor
........................................
Abdullah Meral
İÇKİ KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR. ÇOCUK ANASINDAN BABASINDAN NE GÖRÜRSE BÜYÜYÜNCEDE ONU YAPAR. BURADAN HER GÜN İÇİKİ YÜZÜNDEN OLAN ÖLÜMCÜL KAZALARI VE DAĞİLAN AİLE HABERİ OKUNMASINA RAĞMEN BUNA DESTEK ÇIKMAK NASIL AÇIKLANABİLİR. ÇOCUKLARI GÜNAH BATAĞINDAN ÇEKMEYE ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETMEK VARKEN NEDEN..
........................................
erdoğan turnagil
şeriatın ayak sesleri bunlar.tıpkı irandaki gibi planlanıyor,yavaş yavaş du bakali nolacak....
........................................
İbrahim Aksoy
Herşeyi yavaş yavaş ve sabırla yapıyorlar.Öyleki, birgün gelip kimse ses çıkaramasın diye alıştırarak..Bir defa daha iktidar=özledikleri rejim.Herkes işini bıraksın ve sandık başına gitsin...Yoksa %5 veya 60 olduk derler ve biteriz..Gerisi sonra, önce sandık.Hatta çevreyi uyararak...
........................................
övün atasayar
Bunlar insana hayatı zehir ediyor.Türkiye'de ,kendi ülkemde yaşamaktan nefret etmeye başladım.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
nihat kalfa
ne beklenir ki henüz başlangıç
........................................
ibrahim demir
Polisin engel olmasi gayet normal.
Sadece Türkiye de yok bu yasa.Fransa da alkol satilan mekanlara 16 yasindan küçükler giremez.16 il 18 arasindaki gençler ancak bir resit sahisla(ana-bab sart degil) gidebilir.
........................................
Cenk Ozan Şentürk
Polis devleti olmuşuz artık buna denilecek birşey yok.
........................................
laf ortaya
eğer müdür bey gerçekten bu çıkışı yaptıysa sonuçlarına da katlanılacağını biliyordur sanırım pek yakında bu sinemada seyrederiz çünkü doğruların nasıleğilmeyince kırıldıklarını her zaman görüyoruz
........................................
övün atasayar
Rezaletin tam manasıyla daniskası.Vergi geliri olmasa yakında içkiyide yasaklayacaklar.Hani nerede kaldı ileri demokrasi,Tayyip bey ve aydın geçinen efendiler.Bunlar gerçekten iyi günlerimiz.İran ve Pakistan'dan daha kötü günlere gidiyoruz.Ülkede iç çatışma çıkmasından korkuyorum.
........................................
yasar ard
Ya Anlamıyorum bu yorumları Gerçek anlamda yapılması gereken bu Ailenle bir yemeye çıkacaksan ortam ona göre olur.Yoksa Çocukla içki alemi ne diye Avrupa diyorsanız bakın hiç bir ebeveyn yemeye giderken çocuk alırmı bakıcıya bırakır adam gibi yer içer evine döner çocuğu ile 2 kadeh tokuşturmaz
........................................
muharrem acırgan
hiç bir şeyden keyif almıyorum ne kadar tatsız bir ülke olduk 6 ay kaldı hepsinden kurtuluruz inş
........................................
Guney Ari
EMNIYET TESKILATININ TARIKAT VE CEMEATLERIN ELINE GECTIGINI ARTIK HERKES BILIYOR. YASALARI DA KENDILERI ISTEDIKLERI GIBI UYGULUYORLAR. AILERININ YANINDAKI COCUKLARI KORUYORLARMIS. SANKI COK UMURLARINDA IMIS GIBI. GAYE ICKILI YERLERI TACIZ ETMEK.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
oral sarı
Bundan böyle çocuğumuzla ev dışında yemek istersek ve girdiğimiz restoranda biz içmesek de alkol varsa bu suç mu olacak ? Ev baskınları da beklemeli miyiz ?
........................................
Ender Onur
İÇKİ İÇENLERE SEN MÜSLÜMANSIN İÇKİ İÇEMEZSİN DENEBİLİRMİ, DENEBİLİYORSA BU DİNDE ZORLAMADIR, ÇOCUKLAR ANNE BABASI TARAFINDAN KÖTÜ YERE GÖTÜRÜLDÜYSE,ANNE BABASINA NEDEN TESLİM EDİYORSUNUZ, DEVLET HİMAYESİNE ALSIN BESLESİN, BÜYÜTSÜN,OKUTSUN, MESLEK SAHİBİ YAPSIN.ÇOCUKLARIN TAMAMI DEVLETE BIRAKILSIN.
........................................
sertac turhal
daha neler göreceksiniz..akp nin güce sahip olmaktan başı dönmüş..
........................................
Mustafa Kücüktekin
siz bakmayin emniyet müdürünün aciklamalarina. Bunlar bilincli yapilan seyler toplumun tepkisini ölcüyorlar
........................................
Remzi Babacan
RAP RAP RAP......
CEMAATİN AYAK SESLERİ BUNLAR....
YETMEZ DAHA HIZLI OLMALI RAPRAPRAPPPPP.....
EVEEEEEETTTT NERDE KALMIŞTIK % 58 CİLER MEMNUNMUSUNUZ...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Mehmet Orhan
sayın polisler lütfen sıhhiye orduevi nin lokantasınıda basın. ordada çocukların yanında içki içiyorlar. belki akılları başına gelir onların
........................................
ramazan gündüz
Çok doğru bir hareket, çocukların içki içilen mekanlarda bulunmasını doğru bulmuyorum, gerçi her ebeveyn çocuğunu istediği gibi yetiştirme hakkına sahiptir ama gene de çocuklar bu tür yerlere aileleriyle bile olsa alınmamalı...
........................................
mert akman
"Turistik Belgeli" mekanlara aileler çocuklarını götürebilir ama içkili restorana götüremez mi !?? Galiba "Turistik Belgeli" mekanların rus revülü pavyonlar olduğunun farkında değiller!!? Ankara'da bütün konsamatsitli pavyonlar "Turistik Belgeli". Hükümet bu yanlışı yeni kanun ile düzeltmeli !
........................................
Nida Ersin Karataş
Nasıl bir islam ülkesiyiz? İran gibi mi olacağız! İst moda iskelesindeki baskıyı hatırlıyor insan,Yemeğe gideceğin lokanta içkiliyse, çocoğunu eve kitle aç kalsın zarar yapsın diyor Prof. Beşir bey;)
Rakı kokusu çocukların zıhınlerine şeytan sokmuyor, adrese teslim içki Fabrikaları para basıyor=))
........................................
TÜRKOĞLU TÜRK
Arkadaşlar daha adamlar yolun başında.
Şu anda yaptıkları küçük nabız yoklamaları.
Daha sonra işi nasıl abartacaklarını göreceksiniz.
Gerçek yüzleri yavaş yavaş çıkıyor ama korkarım geleceğimiz hiçte iyi görünmüyor.
........................................
Umut Mercan
Duyan da meyhane, pavyon basıldı sanacak. Bildiğiniz aile restoranlarını sırf menüde içki var diye bastılar. Devrim muhafızları bizimkilerin yanında modern kaldı.
........................................
ALİ MOR
PKK nın eylemcileri, çocukları öne sürüp molotof kokteylleri ile terör estirip, bizim, Türkiye Cumhuriyetinin malını, mülkünü ateşe verirken "demokrasi" diye karşıdan seyreden demokrasi havarileri, söz konusu 2 kadeh içip, sessiz sedasız arkadaşları ile huzur içerisinde sohbet etmek için bir ortamı
........................................
Kazım Kalkan
Rap diye Rap Rap, zap tiye zap zap!
Geliyor geliyor, sigaradan sonra alkol yasağı geliyoooor...
Çünkü Recep bey öyle istiyoooor!
Sıkıysa bu harekete emir veren amirleri yargılasınlar bakalım!      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
derya ersan
Ebeveyn çocuğunun eğitiminde acizlik gösteriyorsa, bırakın ne halleri varsa görsünler.
........................................
Levent Kibar
harika böyle bir uygulama baro başkanı olan bir yerde olması süper neden mi? çünkü bu barolar halk için hiç bir şey yapmazlar toplum adına kamu görevi yapıp vatandaşın uğraşamayacağı bu abzurt yasa ve uygulamalara karşı hiç platform oluşturmaz düzeltilmesi için çalışmaz sadece siyaset yaparlar hep
........................................
GURCAN OZMEN
Malesef,DİKKAT.! Bu ülkede herşey önce pardonla başlıyor.Bugün içkili restourantlara 18 yaş altı çocuk giremez derler.Yarın içkili Restouranları kapatmaya çalışırlar.Bu ülkenin düştüğü hale bak Ailece oturup dışarda yemek yemeyeceksin.Ankara Emniyeti Emniyet müdürlüğüne bağlı çalışmıyor galiba.?
........................................
SİNAN ORHAN
iyi biz yemeğe çıkalım çocukları olanlar ne yapacak ? böyle saçmalık olamaz ya. bunun çocukla ne ilgisi olabilirki. çocuklar zarar görmesin diyeymiş, sen git kendi çocuklarına bak. her yasayı harfiyen işletiyormuş gibi bu polisler gelip bunumu uygulamak istemiş. gereksiz insanlar.
........................................
Barış Sunay
Bu öyle bir zihniyetki;14 yaşında bir kızın evlenmesinde sakınca görmez ama 17 yaşında bir çocuğun ailesiyle birlikte içkili gazinoya gitmesini yasaklar.Bunlar daha iyi günlerimiz.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Mehmet Orhan
içki içmeksadece turistlere serbest olacak. emniyet müdürü kendi ağzıyla söylemiş. türkiyeye malezya tarzı sadece kendi vatandaşlarına uygulanan şeriat kanunları getirecekler.
........................................
ayhan ekmekci
Kardeş burası bir imtihan yeri değil mi?Bu dünyaya bizi gönderen kim?Allah.Bizim bu dünyada ne yapacağımızı önceden bilen kim?Allah.Öyleyse sen kim oluyorsun?Herşeye gücü yeten Allah, istediğini cennete,istemediğini cehenneme gönderir.Yeter ki sen Allahın işine karışma.
........................................
Remzi Babacan
DAHA DURUN BUNLAR EN İYİ GÜNLER.ZAMAN GELECEK ÜZÜM SUYUNDAN YAPILIYOR DİYE PEKMEZ BİLE YİYEMİYECEKSİNİZ.BU ÖRÜMCEK KAFAYLA TÜRKİYEYİ İRAN'DAN BETER EDECEKLER.YAKINDA AHLAK MOLLARI SOKAKLARA İNERLER. HERŞEYE RAĞMEN EVETÇİLER MEMNUNDUR HERHALDE BU GELİŞMELERDEN
........................................
SADIK MERT TEZİŞ
ARTIK POLİS TEŞKİLATI BANA GÖRE ERGENEKON İÇİN DELİL UYDURMASI, BU TİP VE ÖĞRENCİ HAREKETLERİNDEKİ TUTUMU İLE, İÇLERİNDEKİ BİRKAÇ MÜSTESNA DIŞINDA MALUM CEMAAT VE TARİKATLARIN ELİNDE OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR. BU NEDENLE TAMAMEN LAVEDİLİP, YENİSİ KURULUNCAYA KADAR GÖREVİN JANDARMAYA VERİLMESİ GEREKİR.
........................................
İbrahim Çağlayan
Ankara'ya döner dönmez ailemle o restoranlardan birinde içki içeceğim. Aslında şeker hastası olduğum için içmem yasak ama öleceğimi bilsem yine içeceğim. Ağzına içki koymayan eşim de içecek.
........................................
kezban ünlü
Polis devletine hoş geldiniz ..      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
umit yok
türkiye islam cumhuriyeti ibaresi olmasına az kaldı bu kafalarla....iran bunları gördükçe ne kadar mutlu oluyordur..nede olsa kankisi tayyip...
........................................
Kazim Türkoglu
Bazılarıda meyhaneyle restaurant arasındaki farkı bilmiyor. Bir lokanta da içki satılıyor diye, oraya ailesiyle gelen çocukların grmesi yasak olamaz. Yiyorsa bunu turistlere de yapsınlar. O zaman, evde içki içen anne babayı da içeri tıksınlar. Ya en iyisi içkiyi yasaklasınlar da iç savaş çıksın!
........................................
Cevat ALP
Bravo Avukat Bey!.. Kuzu olmadığını göstermişsin işgüzarlara.. Polis devletinin ayak sesleri değil de nedir bunlar???
........................................
robert bo
pardon unutmuşum söylemeyi. gelen polisler aylık Cukkanın geçikmesi sebebiyle orayada kontrol yapmaya giderek göz dağı vermişlerdir. işletmeyi kapatmak için herşeyi yaparlar.
İşte türkiyede İŞ adamının rizikosu
........................................
sunay yıldız
komik falan değil korkunç,korkumuz bu başın örtüsü,sigara yasağı,içki yasağı,etek boyu derken,,
........................................
yalçın kaya
Bu görevli ya kendi kafasına göre bir uygulama yapmış ya da kendini iran devrim muafızı sanmış olmalı.Gereken yapılmalı ve derhal görevden uzaklaştırmalıdır aksi takdirde böyle bir emir aldığını kabul etmek gerekir ki o zaman da böyle bir emri verenden hesap sorulmalı. Uyan TÜRKİYE'em uyan !
........................................
hikmet durmaz
Polisin milletin değil hukumetin kolluk gücü haline geldiğinin belgesidir.
Umarım devran degisir de polis gücündeki bu cemaat yapılanması sökülür atılır      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
robert bo
Ebebeyni ile herhangi bir yerde bulunan çoçuk yine ailesine teslim edilmekte. bence sadece alkol almasına müsade edilirse işletme sahibine ceza vermelidirler. turistiik belgesi olursa polis kontrol yapamıyor orada çoçuk alkol alabilir mi?
........................................
varonejli dostoyevski
Dayak yetkisiyle donatılan polis bu yetkiyi sadece öğrenciler için kullanmakla yetinmez,önceleri ahlak deyip kimlik toplamalara sonra oruç tutmuyorsun,namaza gitmedin sopalarını yemeğe herkes hazırlansın.
........................................
AYTEKİN GÜRER
avukat bey baro başkanı olmuş ama kanunu bilmiyor nasıl olacak bu iş anlayamadım kimlere güvencez nasıl olacak avukat bey kanunu uygulayan polise yardım edeceğine kanunu protesto eden vatandaşlar gibi davranmış yazılardan anlaşılan hukukun üstünlüğünü savunacağına neler yapmış işte türkiye gerçeği
........................................
MEHMET  GÜNEY
İyi , güzel , anladım da bişey kafama takıldı...Mademki yapılan uygulamada amaç çocukları korumak , şimdi bu uygulamayı yapan polisler çocukları korumaya çalışırken , baro başkanının açıklamasına istinaden soruyorum , kılık kıyafet ve davranışları ile çocukların psikolojisini bozmuş olmuyorlar mı ?
........................................
Yusuf Gemerekli
mahalle baskısı ile ne alakası var. 18 yaşı demek avrupada bile sınır kabul ediliyor. bunu anlamak için profesör olmak gerekmiyor.
........................................
ali kaya
Nabız yoklam ve denemedir bunlar. Ama bir vatansevere toslamışlardır !!! Neyin nerede oldugunu bilmiyorsa o polis polisliği bıraksın !!
........................................
Efe Egeli
Artik kolluk kuvvetlerini tarikatlarin yonettigini anlamaniz lazim, kafalarinizi kumdan cikarin.
........................................
zeki tng
Bunlar daha iyi günlerimiz.. Bitaraf oldukça bertaraf edileceğiz..
........................................
AYTEKİN GÜRER
girişte yazıyor 18 yaşından küçükler giremez diye kanun bu memlekette kanun hukuk herkese lazım avukat bey sen kanunu savunacağına kanunsuzluğu tartışıyorsun bumu hukukun üstünlüğü hadi bari bundan sonra boş durmayın verin dilekçeyi meclise değerlendirsin her yaşındaki çocuk her yere girebilsin
........................................
Mahmut Ergüden
Müdür bey boşuna açıklama yapıyor. Bizler atık şeriatin adım adım ayak seslerini duymaya başladık. Allah rahmet eyleye Cumhuriyet.
........................................
Ender Onur
ÇOK SAÇMA VE ÇİRKİN. PUT GİBİ TAPILIR DİYE HEYKELLERİN KIRILMASI, RESİMLERİN YIRTILMASINDAN ENDİŞE EDİYORUM.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
birol evin
Cocuk sube Ekipleri önce, 14-15 yaslarindaki Tinerci cocuklara bir cözüm bulsunlar, Aileler zaten cocuklarina icki icirmez.. ( iktidar isi Daha cok özgürlük, daha cok Demokrasilerde Aileler, cocuklariyla yemek yiyemez, Yasaktir.)
........................................
Yurdum Memleketim
Demokratik ve ozgur Turkiye Cumhuriyeti. Sokakta asayis sorunlari ayyuka cikmis - AKPnin emniyet gucleri, yankesicileri, hirsizlari, ugursuz katilleri birakmis, ailecenek yemege cikmis garibanlarla ugrasiyor. Utan AKP utan. Memleketi batirdiniz.
........................................
mustafa  gayaker
DERHAL SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN VE BAŞBAKAN TİTİZLİKLE BU OLAYI TAKİP ETSİN.
{YÖK BAŞKANI YUMURTA OLAYINDAN SONRA ÇOK TİTİZ SORUŞTURMA İSTEMİŞTİ}
........................................
ahmet altıntaş
eee yasa yazılmış çizilmiş niye itiraz ediyorlar.
bence burada avukatın yaptığı terbiyesizliktir.adamın arkasındaki güvene bakarmısınız bütün avukat arkadaşlarımı ve başkanı buraya çağırırım.ne demek istiyorsun sen avukatsın diye dokunulmazlığınmı var senin gözdağımı vermeye çalışıyorsun aklınca
........................................
erdal esendal
Ben ömrümün yarısını yurt dışında geçirdim akşamın 10 undan sonra eğlence mekanlarında lokantalarda (içkili/içkisiz) küçük çocukların ailelerin yanında olduğunu görmedim ülkemde ise hep üzüldüm aile eğlenecek diye o çocuklar gecenin o saatlerinde sigara dumanı gürültü içinde uyurlar ağlarlar ....
........................................
Murad Aşkın
İçkiyi toptan yasaklayın, başından beri amacınız bu, dürüst olun. Tabii içkinin yasaklanması nedeniyle mahrum kalacağınız vergiyi de sıfır otomobillere yükleyin.
........................................
İbrahim Ethem Acar
Çok mu üzüldünüz müdür bey ?
Tekel işçilerini havuza doldururken de üzülmüştünüz...
Öğrencileri saçlarından sürüklerken de üzülmüştünüz...
Bende çok üzülüyorum biliyormusunuz ?
Öyle makamlarda sizin seviyenizdeki müdürlerin oturmasından bizde çok üzülüyoruz...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
Ankaraya çok yakışıyorsunuz !!!
........................................
Dedenin Günlüğü54
ÖZÜR DİLEMEKLE BU İŞ HALLEDİLECEK Mİ. O EMİRİ VEREN KİŞİ VEYA KİŞİLER HAKKINDA NE GİBİ İŞLEMLER YAPILACAK. POLİS TEŞKİLATINDA ARTIK BİREYSEL UYGULAMALAR BAŞLATILDI. HUKUK DIŞI DUYGULAMALARA BİR DUR DEMEK LAZIM.
........................................
kutsal akif  can
yakında evlere de baskın yaparlar burda içki içmek yasak :)
........................................
volkan boray
AKP iktidarı budur,daha sonra neler yapabileceklerini şimdi yaptıklarına bakarak anlıyamıyanlara söylenecek hiç bir söz yok.Y a sayın Fazıl Sayın dediğini yapacağız yada kalıp mücadele edeceğiz.Bu seçimleri bekleyip ona göre davranacağız.COK VAHİM OLAY ÇOKKKKK.
........................................
Bulent BB
şimdi eşim ve çocuğum ile bir restaurant a gidip raki içemeyecekmiyim
........................................
felsefe felsefe
Orada yemek yiyenlerin belki tamamı yurt dışında içkili lokantaya gitmişlerdir,çocuklarını götürebiliyorlarmı oralarda,
........................................
gurkan aktan
hüseyin üzmez gibi nur yüzlü dedelerinizden biri taciz ederse sorun etmeyin ama      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
felsefe felsefe
Hiç kimse kusura bakmasın,yapılan tamamen yasal,beni de kimse AKP li sanmasın ama işin doğrusu bu ilk defa yasa uygulandı, peki asıl sorun turistik bölgelerde ne yapacaklar, tüm yıldızlı otellerde içki,çocuk,akşam yemeği, hepsi bir arada uygulayabileceklermi aynı yasayı
........................................
MEHMET ALİ  ATLIHAN
Neresinden bakarsanız bakın vahim olan bu davranış; katı dini kurallarla yönetilen ülkelerdeki "din polisi"nin Türkiye'de de oluşturulmasının provası niteliğinde görüyorum. Bu çarpık anlayışa göre çocukları iradesi dışında türbana sokmak serbest, içkili lokantaya götürmek yasak.
........................................
Fatih Çağatay
Karamanın koyunu, çıkmaya başladı oyunu. Bu günler daha iyi günler. Bu seçimde de AKP ye oy verin içkili yerler toptan kapatılsın. Her millet layık olduğu şekilde yönetilir.Kimse ağlayıp sızlamasın.
........................................
hermes tonguç
yanlışlıkla oldu pardon, amirleride kızdı onlara yapmayın bir daha, herkes çok üzgündür şimdi.
........................................
haluk bekir taşkesen
bunları takib etmek güzel ama esas kacakcılar pazaryerlerinde yanı semt pazarlarında ruhsatsız sigarasatıyorlar hem kaçak hem çoğunun yaşıbile tutmuyor zabıta onlardan yerparasıalıyorum diye seslenmiyor peki emniyet güçleri neden seslenmiyor herepazarda enaz ikiüçyerde satıyorlar herzamanordaolduğun
........................................
cengizhan ışılay
olay, malum bir dünya görüşünün karşıt görüşe baskı girişimidir.hem de hukuk( aslında ikdidar gücü) kullanılarak. sn ankara emniyet müdürü "gereğini yaptık" diyor. eğer uygulama doğruysa "gereği" neden yapılmıştır.eğer yanlışsa "gereği" haberdeki gibimidir?
........................................
SİNAN DAĞ
AYNI OLAYI KUŞADASINDAKİ TURİSTİK İŞLETMEMDE YAŞADIM. TURİST MÜŞTERİLERİMİZ 18 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUĞUYLA İÇKİLİ RESTORANA GELEMEZMİŞ. VE İŞYERİM 1 HAFTA KAPATILDI.. Fİ TARİHİNDE ÇIKARTILAN FAKAT UYGULAMADA OLMAYAN BUNUN GİBİ YÜZLERCE YASA VAR.
........................................
AYHAN BIBER
Yoruma gerek var mı ?..İşte gidişatımız bu !!!
........................................
Mustafa Şener
Durmak yok yola devam, herkes hizaya gelecek...
........................................
bar hur
Bir durumun hukuka uygun olmasıyla yasaya uygun olması farklıdır. Hitler' in de yasaları vardı, hukuka uygun muydu?
Yasalarımız birer birer değiştiriliyor ve o yasalar deniz feneri icin işlemezken; görünen o ki, sucsuz aileleri korkutmak icin kullanılıyor.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
KEMAL ÖLMEZ
Bırakın bu kızmış masallarını alkole karşı olan biriyim çocuklarında buralara girmesi doğru değil ama polisin yaptığı tamamen işletmelere baskı yaparak kapanmalarını sağlamak yoksa bu ülkede çocuklar nerelere giriyor nerelere....
........................................
isa çelik
Sn Emniyet Muduru ve savcilara sesleniyorum
Bu polis musveddesi kisiler hakkinda nasil bir islem yapacaksiniz daha dogrusu islem yapilacakmi
........................................
birol evin
Yani ben bes yasindaki cocugumu evde yanliz birakacagim ve esimle ickili Restoranta gidecegim; Referandumdaki Evetciler biraz daha beklesin, Daha cok demokrasi daha cok özgürlükler geliyor..
........................................
Özgür Adam
"Yıldırma amaçlı değil" diyor ama yasa orada durduğuna göre iş yöneticinin keyfine kalıyor. Gel de yılma! Demek ki yasa yapıcılardan bacak arasından bir gol yemişiz haberimiz yok. Alkol kullanmayanlar, alkol kullananların haklarını savunma noktasına gelinceye kadar bu memlekette normalleşme olmaz.
........................................
ALİ ERCAN
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
........................................
ayten yilmaz
bu haberi okurken icim daraldi resmen, mahalle baskisi yok diyenler hakkli cunku bunlar bu isi mahalleliye falan birakmiyor acik acik resmi yollarla caydirma politikasi izliyor buna tam anlamiyla kraldan fazla kralci olmak denir
........................................
fatih korkmaz
bence yıne sacmalamışlar
herzaman olduğu gibi
hadi canım sizde.....
su ekranlara cıkıpta kucuk kız cocuğuna tecavuz eden adam ne oldu acaba ?ona kımlık sordunuz mu?
kımın nesıymıs? kımlerın yakınıymıs acaba ?unutmadık unutmayacağım o adamın yuzünü...      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Özkan Karaoğlu
Şeriat polisinin ayak sesleri. Yakında başı açık sokağa çıktı diye de tutanak düzenlemeye başlarlar.
........................................
Rua Ayengin
GECMIS OLSUN COCUKLAR O NUFUS CUZDANLARINI POLIS KILIGINDAKI CEMAATCILERE VERMEKLE FISLENDINIZ ARTIK HAYATINIZIN SONUNA KADAR KAYIT ALTINDASINIZ.
........................................
lütfi  üçüncü
alevi yurttaşlarımız masaya oturduğunda yaş fark etmeden içki konduğunu biliyorum.Şimdi ne olacak...
........................................
Modern Minds
Ama dedik.
Yavaş yavaş alıştıra alıştıra acele etmeden.
Sindire sindire.
Örgütlenme müthişti,cemaatler tamam,fakir fukaradan telebeden devşirmeler tamamdı.
Devlet kurumları.
Ne kelime.
Plan tamamdı.
Ya ne olacağıdı ha ne?
Hocadan korkmuştunuz ama o sadece başlangıçtı.
........................................
Rua Ayengin
DUN TURBAN TAKMAK DEMOKRATIK HAKKIMIZ DIYE BASLADILAR, BU GUN ICKIYI RESMEN OLMASA'DA YASAKLADILAR, YARIN NAMAZA GITMEYENLERI EVINDEN SOPA ILE TOPLAYACAKLAR.
OLMAZ OYLE SEY DIYEN AYMAZLARI DUYAR GIBI OLUYORUM, ONLAR ON YIL ONCESINE BAKSINLAR OLMAZ OYLE SEY DEDIKLERININ HEPSI BU GUN GERCEK OLDU.
........................................
kemal bal
Bu uygulamadan il emniyet müdürü üzülmüş,görevlileri uyarmış.BU görevli olanlar
Ankara baro başkanını gözaltına alma cüretini,o yerleri pervazsızca arama cesaretini
nereden ve kimden alırlar?NEREYE GİDİYORUZ ? DUR DEDİĞİMİZ ZAMAN GEÇ KALINIR.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
muharrem senay
sacmalik hem kanun var hem uygula suc hem uygulamama suc batak hane denilen yerler gariban icicilerin yerimi oluyor sosyete yerleri millet vekili valinin cocuklari hadi canim ne batisi biz batiyoruz yasaksa polis uygular isinizemi gelmiyor kanun koyucu kanunu denistir yasak deyildir de bitir isi
........................................
Mahir Otar
Bunu yapanlarin hemen aciga alinmasi lazim! Gercek laiklik herkes sitedigi yere gider oturur! Ha bu kücük cocuklara icki verildi ise, gencligi koruma kanunu devreye girer! Bunlar devlete sizan yobazlardirlar ve hemen tasviyesi sart!
........................................
sedat ozdemir
HERSEY BILEREK BILINCLI BIR SEKILDE YAPILIYOR EMNIYET MUDURUNUN KIZMASI FILAN PALAVRA
........................................
Turan Hakan
Adım adım şeriat.Alıştıra alıştıra..yavaş yavaş..damardan girerek..kim demişti bunları.? Sincan Belediye başkanı Bekir Yıldız. Kulakları çınlamıştır. Bir de irtica devlete karşı öncelikli tehdit olmaktan çıktı ha ?İrtica her yerde. Güzel ülkem elden gitti.Karanlığa doğru pupa yelken.
........................................
Cafer YILDIZ
Bu tip yerlerde büyüyen gençlerden daha ne beklenir..Adam çocuğunu kendi eliyle içkili yere götürüyorsa buna polisin dur dememesi lazım..Kanun doğru ama yanlış bizde..İçen içsin canı cehenneme. Suç işlediğinde en ağır cezası da verilsin. Avukat da kanunu bilmiyor galiba. Sen kimin Avukatısın!..
........................................
Selim Saglam
Bu resmen irticanin ayak sesleri... Emniyet muduru bu polisleri derhal gorevden almalidir.
........................................
Ertuğ Ertuğ
Bide anlayamadığım bu ne demek
"Kanuni istisnalar saklı kalmak üzere"
........................................
Ertuğ Ertuğ
Basılacak en kolay yer.
Bulsanıza o tecavüzcüleride onlara bi baskın yapın.
Maksat İŞ olsun.. Biyer bulalım basalım
........................................
Ömür ÖZGÜL
Bos islerle ugrasan sube müdürlügü ekipleri...Hipodrom ada baskin yapin kumar nasil olsa..sonra maclarada ayni seyi yapin nede olsa oda kumar oldu...
........................................
murat yalçın
Arkadaş niye polise kızıyorsunuz ki 2259/12 yi değiştirin. O zaman böyle şeylere gerek kalmaz. siz politikacılara fırcayı basın biraz kanun yapsınlar o zaman. Polis uygulayıcıdır sadece
........................................
Metin Duzgec
Ak parti, artik bu isleri birakmali. Her aile kendi cocugunun sorumlulugunu yapar. Burasini Iran ve arabistan yapip ahlak polisligimi yapacaklar. Yanlis isler bunlar. Biz herkez dine saygi gorterir. Dincilerde oteki tarafa saygi gostersin. Istedigimi Ben ice rim.      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
Sener Koruturk
Malezya musluman vatandaslarina hindu ve hiristiyan vatandaslarindan ayri kanunlar uygular. Muslumanin sonradan din degistirmesi de yasak ve imkansizdir. Demekki Turkiye'de de ayni sistem var. "Turistik" belgeli ickili yerler ayricalikli. Turkler turist olamaz herhalde. Seriat bu be!!!
........................................
kamil denizman
Cok yakinda yasasin "TURK ISLAM Cumhuriyeti".Iranida gececegiz.Evvelden boyle olaylar hic olurmuydu?Yobazlarin ayak seslerini duyuyorum.Sonumuz hayirli olsun.
........................................
Devrim YOLDAŞ
AKP artık tabanındaki bazı tiplerle ciddi bir şekilde yolunu ayırmalı. Bu böyle gitmez.
........................................
Yunus Biniciler
AKP ile Tahrana dogru yola ciktik.. su millet nezaman aklini basina toplayip bu gibi densizlerden kurtulacak.. yaziklar olsun.. bu devirde bu kafa..
........................................
nevzat  kurçenli
Emniyet teşkilatına sızmış bazı cemaat mensublarının.fırsat buldukça zihniyetlerini uygulama operasyonu.Türk ailesine terbiye vermeğe kalkışıyorlar.sizler bizim gibi düşünüceksiniz,bizim uygun gördüğümüz şekilde yaşayacaksınız demeğe getiriyorlar.ALLAH bizleri malum zihniyetin şerrinden korusun.
........................................
Tuncay BAKIR
Eee yasa açık.o baro başkanı niye öyle saçma sapan açıklamalar yapıyor.Yasayı mı bilmiyor?Çocukların ne işi var içkili yerlerde.Olayları saptırmak ancak bu kadar olur.Her yerde hukuk diyen baro başkanları işlerine gelmeyince hemen saçmalamaya başlıyor.Lafa bakın "Olay vahim" miş.Pehhh.
........................................
Astrolog ..
Iki sene egitim alan polisin 8 sene egitim alan bir doktordan daha fazla kazandigi bir Polis devletinden daha ne beklerdik. Amaclarina yavas yavas ulasmaya basliyorlar, cok yazik cok.
........................................
osman kara
yaptiklari her basikiya hukuken dayanacaklari bir yasa maddesi de uydururlar.. ozur - mozur palavra.. mahalle baskisina olabildigince caktirmadan devamm.. ama bunlar iyi gunlerimiz.. kisaca ne diyorlardi.. YETMEZ AMA EVET.. hadi buyrun afiyet olsun..      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
yılmaz pınar
Bundan sonraki aşamada evlere kamera koyup çocuklarının gözü önünde alkol alan anne babaları tespit etmek olmalı.
........................................
Yusuf  Berenler
Hoppalaa. Ya cahiller ya da tarikatin kollari uzamaya basladi. Ickisiz lokanta sadece Musluman ulkelerde var. Insanlar lokantaya aileleri iel giderler, isteyen yemekle ickisini icer. Polisin gorevi cocuklara icki servisi yapilip yapilmadigini, ve ebevenysiz ickili yerlere girmemesini denetlemektir.
........................................
onur c
ben küçükken ailem ile birlikte içkili yerlere giderdim ancak herhalde bana orada olabilecek en kötü örnek tanımadığım adamların gelip imza karşılığında beni aileme geri teslim etmesi olurdu. iyice azıttı bunlar. madem öyle 18 yaş altındakilerin dini eğitim almasını da engelleyin.
........................................
Murat Atuk
Az kaldı ahlak polisi birimlerinin gezmesine çok az... Git itle kopukla uğraş emniyet, teröriste hekettiği muameleyi yap, çoluğa çocuğa değil...
........................................
erdinç burkay
Bu ne büyük bir saçmalıktır yahu. İçkili mekan denen şeyi de gören fuhuş salonu, kumarhane falan sanacak. Amerika'sından Japonya'sına, Patagonya'sından Çin'ine içki, yemek kültürünün bir parçasıdır. Aile lokantaya gider, ailenin bütün bireyleri yaşlarına ve beğenilerine göre kendi içkilerini içer.
........................................
gokhan kahraman
oh ne ala ne alo bu baro başkanların aklına bir tek içkiye özgürlükmü var ..fevzioğlu ergenekon avukatlığından başka yere bulaşmasın ..içkiyide yasaklatır
..bu arada bu baskınlar ve baskılar hükümetin ayağına kurşun sıkmaktır. içene ne içmeyene ne ..
........................................
cengiz elbir
sadece komik olarak nitelendiriyorum
........................................
Alper Koki
Adamlar artik basbakanin gozune girecegim diye ne yapacagini sasirdi.En iyisi icki satin alanlari fislesinler,gece baskin yapip tutuklasinlar.Ergenekoncular genelde icki icer savi ile her icki icen ergenekoncudur diye 3-5 yil yatirsinlar.Yeni cezaevlerini de AKP mutahitleri yapsin,yasasin demokrasi!
........................................
Burak ADALI
Kisaca ozetliyorum. Durmak Yok, Iran Olmaya Az Kaldi ! :(
........................................
Haluk Siha
Ya baro başkanı bu kepazeliğin kurbanları arasında olmasaydı?
Acaba o sakallı polisler, sıradan vatandaşlara karşı ne kadar ileri gidecekti?
Oradaki vatandaşları bu yobaz polislerin şerrinden Allah korumuş...
........................................
Haluk Siha
40 yıl önce bile böyle bir DESPOTLUK, böyle bir REZALET, böyle bir KEPAZELİK bu ülkede yoktu.
Çocukken anne babamla içkili lokale, restorana gider, yemeğimi yer, meyve suyumu içerdim. Polis de baskın düzenleyip hakkımızda tutanak tutmazdı...
........................................
murat sanli
hangi cagda yasiyorsunuz siz, ben ailemle cocuklarimla yemege cikicam ama cocuklarimi yanimda götüremeyecegim böyle sacma ve gereksiz bi kanun yada yasa olamaz. benim cocugumun yasalardan önce en büyük koruyucusu benim sizin yasalariniza sira gelene kadar ben varim orada bunu sizden iyi ben bilirim
........................................
yalcin k
Ogrenci yumurta atiyor, tekme tokat dayak yiyor. Polisler restorant basiyor, insanlara goz dagi veriyor, mudur kiziyor.
Koskoca Turkiye Cumhuriyetini Dag basina cevirdiniz. Askere yapilan denetiminin polise yapilmasi sart. Vatandas askerden zarar gormuyor, polisten goruyor.
........................................
serdar demirtan
kanuna göre de yanlış uygulama.ne diyor kanun "eğlence, oyun, içki amaçlı umuma açık yer" yemek yeme amaçlı yer demiyor yani. bahsi geçen yer lokanta-restaurant. yani yemek amaçlı bir yer. yemek yanında şarap içmek bir kültür düzeyi göstergesidir. bu mekanı içki amaçlı zannetmek de başka bir düzeyi.
........................................
Mevlüt Öztürk
anne-baba cocugunu meyhaneye götürmek istiyorsa kimse karismamali. Yasalar bile buna engel olmamali. Hayirli ebeveynler..:-)
........................................
hasan çakmak
Kerhen evet diyenler ne diyecek merak ediyorum!
........................................
suat  okuroğlu
YERİNDE BİR UYGULAMA.YAYGINLAŞSIN.ÇOCUĞUN EBEVEYNİ OLMAK DEMEK ONU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA ALIŞTIRMA VE KÖTÜ ÖRNEK OLMA HAKKINI VERMEZ.
........................................
İZZET GENCEL
yakında......iran...iran..iran..
........................................
vural usta
sonuçta biri o baskın emrini verdi
o emri veren hakkında ne düşünüyorsunuz sorun orada
eski doğu Almanyada stasi Devleti vardı yani casus Polislerle kurulu bir Devletçik
onlaramı merak sardı AKP??      ↓ ↓ ↓            ↑ ↑ ↑
........................................
alpine thousandlakes
düzenli alkol kullanan bir birey olarak bu yasanın mantıklı olduğunu düşünüyorum.
........................................
Yeliz Kutlu
Aman Allahım, bütün bunlar rüya dimi !!!!!
........................................
Barbaros Namli
Kanunda çocuklar giremez yazıyor,Baro başkanının yorumuysa korkunçtu olmuş.
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu
........................................
gokhan meric
Şeriatın ayak seslerinden çok çok ufak bir adım. Türkiye'de olanların yanında çok basit bir kıpırtı. Mahalle baskısının çok somut bir örneği. Bu günler de bitecek. Bu memleket Adnan Menderes'lerden, Tugut Özal'lardan da kurtuldu. Bunlardan da kurtulur. Ama Demirel başka tabii. Ondan kurtuluş yok....
........................................
Bati Gencer
Evet Türk milleti.. işte başlıyor...
Verdiğiniz oylar şeriat olarak ileride size dönecek.. Yazık oldu bu memlekete..
........................................
Çağatay Belgen
arkadaş bakın polis olun ne olursanız olun biz bu memleketin iran olmasına müsade etmeyeceğiz. pavyonmu bastın amacın ne? yüreğin varsa çık hangi cemaate bağlısın, hangi siyasi fikirlerin peşindesin açıkla. yürekli olun erkek olun. Türk polisimisin İran polisimi?
........................................
Tarkan Kıldıran
Mahalle baskısı.

↑ ↑ ↑

-- 
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır.
Türk dili, dillerin en zenginlerindendir.


K.Atatürk

oO-------------------------------------------------------------------Oo

http://orajpoyraz.blogspot.com/

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.