[anadoluhaber] MİTÇİNİN SIR ÖLÜMÜ - ORDUMİLLET YENİ

KIRGIZİSTAN, IRAK'IN KUZEYİ VE MİT AJANI SEMRA MALİŞ 
  
01.12.2010    
Geçtiğimiz ay, biri İstanbul diğeri Kocaeli'de olmak üzere MİT mensubu iki kişinin şüpheli ölümleri haber bültenlerine yansıdı.
Kocaeli Şube Müdürlerinden Ahmet Süreyya Kurtay 20 Ekim 2010 tarihinde Kocaeli'ndeki lojmanında ölü bulunurken, emekli MİT mensubu Semra Maliş (55) 22 Ekim'de Üstbostancı'da oturduğu apartmanın bahçesinde ölü bulundu.
 
Kocaeli'nde kendisinden haber alınamayınca oturduğu lojmanın kapısı zorla açılarak içeri girilen Kurtay'ın ölüm sebebi kalp krizi olarak açıklanırken, Maliş'in intihar ettiği söylendi.
 
Maliş'in intihar etmiş olduğu fikrini kuvvetlendirmek için, ölüm haberinin veriliş şeklinden anlaşılacağı üzere, onun şizofren olduğu, psikolojik tedavi gördüğü de söylendi. Kocaeli'nde ölü bulunan MİT Şube Başkanıyla Semra Maliş arasındaki ilişkiyi sonraya bırakarak; Semra Maliş'in kim olduğu ve görevdeyken nasıl bir siyasi tavır içerisinde hareket ettiği önemli.
 
Semra Maliş, Özbek kökenli olup, Irak ve Irak'ın Kuzeyi'ndeki gelişmelerle yakından ilgilenen bir istihbarat elemanıydı. İstanbul'da görev yaptığı süre içerisinde Irak ve Irak'ın Kuzeyi hakkında yaptığı geniş çalışmalarla, isabetli analizlerle kendini tanıtmış ve bu şekilde MİT'e ve hükümeteb alınması gereken tavırlar hakkında mülahazalar sunmuştu.
 
Özbek kökenli olduğundan dolayı Türkistan coğrafyasında ve bir ucuyla Afganistan'a ve diğer ucuyla da Irak'ın Kuzeyi'ne kadar uzanan gelişmelere de kayıtsız değildi.
 
Irak'ın Kuzeyi'nden Türkistan'a kadar uzanan bir yapıya dikkat çekmemiz gerektiğinden, Semra Maliş'e burada bir nokta koyalım...
 
Malum olduğu üzere, Amerika'nın işgal ettiği İslam toprakları üzerinde devşirdiği ve işbirliği yaptığı kendine bağlı yapılanmalar mevcut. Bu hat Irak'ın Kuzeyi'nden başlayarak İran, Tacikistan, Özbekistan, içeriye doğru Kırgızistan ve Afganistan'a kadar uzanmakta. Yani Barzani ve Talabani'yle başlayıp Raşid Dostum'la devam edip, Karzai ile neticelenen bir hat.
 
İşgal süresi içerisinde, bu işbirlikçiler, kendi vatanlarının işgali için, düşmana, ülke kapılarını içerden açarken işgalin başlangıç ve devam eden safhalarında da düşmana verdikleri bu hizmetin bedeli olarak bahsettiğimiz bu hat üzerinde kendi şahsi ikballeri ve menfaatleri için uyuşturucudan kimyasal silaha kadar bir dizi kirli yasadışı faaliyet üzerinde bulunmaktalar. Bu kirli faaliyetlerin bir kısmı zaman zaman dünya medyasına da yansımakta.
 
Aslına bakılırsa bu hattın başlangıcına Türkiye'yi de eklemek gerekiyor. Çünkü Talabani ve Barzani gibilerinin kırmızı halıyla karşılandığı bu ülke, takdir edersiniz ki, bu hat üzerinde yapılan yasadışı faaliyetler için oldukça uygun bir zemin oluşturmaya başlamıştır.
 
Bu hattın en büyük özelliği, Avrupa ve Türkiye'den, Türkistan ve Asya topraklarına yapılan uluslar arası ticaret yolunun güzergahını teşkil etmesidir.
 
Amerika tarafından bu yapılanmalara bahşedilen en büyük ödül de Türkiye'den Afganistan'a kadar uzanan bu uluslararası ticaretin yapıldığı karayolunun denetiminin de bunlara bırakılmış olmasıdır.
 
Uyuşturucudan kimyasal silaha kadar yapılan bütün bu kirli ticaretin kontrolü ve denetimi bunların elinde bulunmaktadır.
 
Yaklaşık 2 ay önce Irak'ın Kuzeyi'nden Özbekistan'ın içlerine yasadışı bir nakliyat yapılmıştır ve  bu yasadışı nakliyattan, denilen o ki MİT'in bir bölge başkanını da haberi var ve kendisi de  işin içinde yer almaktadır.
 
Irak'ın Kuzeyi'nden Özbekistan'ın içine nakledilen malzeme 120 mm'lik havan topları ve bunlara ait sistemler.
 
Bu toplar, "ibrit" adı verilen bir kimyasal gaz atma kabiliyetine sahip.
 
Bu topları ve onlara ait sistemleri satan Barzani. Bunları satınalan ise Raşid Dostum'un başını çektiği bir kısım Özbekler... Farklı farklı birkaç grup bir araya gelerek "beytül mal" adlı bir yapı oluşturulmuş ve bu yapı adına da alış veriş gerçekleştirilmiştir.
 
Bu silahları alanların gayesi, geçen Mayıs-Haziran aylarında Kırgızistan'ın Güneyi'nde bir provokasyon neticesinde yaşanan Kırgız-Özbek çatışmasına benzer bir çatışmayı tekrar tezgahlayarak bu silahları Kırgız ordusuna ve Kırgız halkına karşı kullanmak.
 
Bu silahların Irak'ın Kuzeyi'nden Türkistan bölgesine getirilmesini Raşid Dostum'un istihbarat örgütü olan  RAMA üstlenmiştir.
 
Bizim aldığımız bilgiye göre, bu silah şu an Afganistan'ın Sarıpul bölgesi Balhap ilinde bulunmaktadır. Oradan Afganistan'ın Badahşan bölgesine götürülmesi düşünülüyor; bu bölgedeki Ceraim ve Daraim illerine yollanacak.
 
Bu nakliye işleminin, daha çok eşek ve katırlardan oluşan iki kervan halinde yapılması planlanıyor.
 
Kervanlardan biri Tacikistan'ın  Horok şehrinden Kırgızistan'ın Oş şehrine girecek. İkinci kervan ise yine Tacikistan üzerinden Raş bölgesinden geçerek Kırgızistan'ın Karamık iline girecek.
 
Kervanları, 15'er kişiden müteşekkil 30 kişilik bir kiralık asker grubu korumakta. Bu askerlerin içinde emekli Türk özel tim elemanları olduğu da söylenmekte.
 
Aslına bakılırsa kervanların 15 Ekim'de öngörülen bölgelere intikal ettirilmesi planlanıyordu. Eğer -bizdeki bilgilere göre- planlanan şekilde hareket mümkün olduysa, şu an bu kervanların taşıdığı silahlar Kırgızistan topraklarında bulunmakta.
 
Tekrar Özbek asıllı emekli MİT mensubu Semra Maliş'e dönersek, Maliş, 15 Ekim'den 1 hafta sonra, ikamet ettiği binanın dibinde ölü bulundu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliş'in ölümünün etraflıca araştırılacağını söylediği halde, şu ana kadar Maliş'in ölümüyle ilgili araştırmaya dayalı herhangi bir netice kamuoyuna duyurulmuş değil.
 
Yine bizim elimizdeki kesin bilgilere göre, Semra Maliş, Amerika ve Amerika işbirlikçilerinin bölgedeki faaliyetlerinden oldukça rahatsızlık duyduğundan dolayı emekli olmasına rağmen yukarıda bahsettiğimiz hadiseyle alakalı gerekli bilgileri edinmiş, bu bilgileri, Türkiye'nin, Türkiye'den Afganistan'a kadar uzanan hatta bulunan samimi bazı unsurlarına iletmiştir.
 
Maliş'in bu bilgileri aktardıktan çok kısa bir süre sonra ölmesi ve ölüm sebebinin de intihar olarak açıklanması oldukça dikkat çekici.
 
Bu bilgilerin Semra Maliş'ten 20 Ekim tarihinde alındığı yine bizim tarafımızdan bilinmekte. 20 Ekim'de bu bilgileri dost unsurlara veren Semra Maliş 21 Ekim'de öldü. Ondan bir gün önce de Kocaeli MİT Bölge Başkanı Kurtay'ın evinde ölü bulunduğu açıklandı. Maliş'le Kurtay'ın iyi bir tanışıklık içinde olduğu da bize gelen bilgiler arasında.
 
Meseleyi toparlarsak, bahsettiğimiz faaliyetin içerisinde Amerika ve onun İslam coğrafyasındaki işbirlikçilerinin olduğu aşikar. Bunu da bilen, tespit eden ve bundan rahatsız olan MİT ajanı-ajanlarının olduğu ve bu bilgileri birileriyle paylaştıkları, bunlardan en önemlisi Semra Maliş'in 8. kattaki evinden atlayarak intihar ettiğinin iddia edilmesi...
 
Semra Maliş öldükten sonra delillerin yok olduğunu zanneden hem Türkiye, hem Irak ve hem de Türkistan'daki işbirlikçiler yanıldıklarını bu günlerde anlayacaklar.
 
Kırgızistan devlet yapısı içindeki gerçek vatanseverler olmak üzere, bölgedeki bütün anti-emperyalist unsurlar, olabilecek ve gelişebilecek her türlü emperyalist saldırıya karşı hazır durumdalar.

Sencar YILDIZ
ORDUMİLLET
 

--
Bu grubun hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM STANDIDIR.."
Grupta yayınlanan yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
 
Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com
 
Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.